غار رود افشان در شمال شرقی تهران و در رشته کوه های البرز واقع شده است. این غار در لابه لای صخره ها پنهان شده است و برای پیدا کردن آن باید از کسانی که با مسیر این غار آشنا هستند کمک بگیرید.
غار رودافشان در روستایی به همین نام در شهرستان دماوند و در قسمت مرکزی کوهستان البرز قرار گرفته است و تالارهای آن از قندیل های آهکی که از سقف غار آویزان شده اند، پوشیده شده است. همچنین درون این غار حوضچه هایی وجود دارد که دارای آب زلال بیرون آمده از دل صخره ها هستند.
در برخی منابع گفته شده است که دهانه فعلی غار در قدیم، پشت تیغه سنگی بزرگی قرار داشته که حدود سی و پنج هزار سال قبل بر اثر وقوع آتشفشان در کوه دماوند شکسته شده و با ایجاد شکاف عمیقی دهانه غار نمایان شده است و بعدها بر اثر فرسایش آب گسترش یافته است. دهانه غار بسیار بزرگ و وسیع و شکل آن قوسی مانند است، طول این دهانه چهل متر و ارتفاع آن دوازده متر می باشد.
برای رفتن به این غار باید در طول مسیر از پلی که بر رودخانه دلیچای قرار دارد، عبور کرد.
غار رودافشان از 3 تالار اصلی تشکیل شده است که هر کدام ویژگی های خاص خودش را دارد.
تالار اول غار رود افشان
بعد از عبور از دهانه غار بلافاصله وارد اولین تالار غار میشوید که از جمله بزرگترین تالارها در بین غارهای ایران است. این تالار عظیم تاقدیس بزرگی می باشد که به علت استحکام بسیاری که لایه های این تالار دارند، هیچ گونه نشانه ای از شکستگی یا سنگهای سست به چشم نمی خورد.
شاید دلیل وسعت این تالار، فرسایش آب رودخانه دلی چای در کنار فرایند غارزایی باشد. به این صورت که وقتی در هزاران سال پیش دره رود افشان از عمق فعلی برخوردار نبوده، رودخانه دلی چای و یا شاخهای از آن که با دهانه غار رودافشان هم سطح بوده وارد دالانها می شده و لایههای سست را در مسیر خود تخریب کرده است.
تالار دوم غار رود افشان
پس از عبود از تالار اول وارد تالار دوم می شویم. بین این دو تالار دیوار سنگ چینی قرار گرفته است که طول آن هشت و عرض آن به حدود یک و نیم متر می رسد. در این ناحیه نیز تاقدیس کوچکی با ارتفاع هشت متر واقع شده است که در قسمت ابتدایی تالار دوم نیز قرار دارد. این تالار و نیز تالار اول فاقد تزیینات آهکی می باشند.
تالار سوم غار رود افشان
اولین چیزی که در این تالار به چشم می خورد، تزیینات آهکی فراوانی است که روی سقف و دیوارهای این تالار قرار دارد. تمام قسمت های این تالار پوشیده از چکیدههای مخروطی دانه انگوری میباشد که زیبایی خاصی به این تالار بخشیده است. در سمت راست تالار سوم، دالانی به طول ده متر وجود دارد که به اتاقک کوچکی منتهی می شود، دیوارها و سقف این اتاق نیز با قندیل های آهکی خوشه انگوری، گل کلمی، ستونهای سنگی و آبشار سنگ پوشیده شده است.
پس از طی مسافتی حدود بیست متر در تالار سوم به بلندترین چکیده غار که ارتفاعی حدود دوازده متر دارد می رسیم. در اینجا قندیل های نیزه ای نیز به وفور دیده میشوند.
مسیر دسترسی به غار رودافشان
برای رفتن به این غار، بهترین راه، گذشتن از جاده فیروزکوه است که بعد از عبور از دو راهی دماوند در محلی به نام سیدآباد به جاده فرعی آسفالته ای بر خورد خواهید کرد که پس از طی حدود نیم ساعت رانندگی یا دو ساعت پیاده روی، شما را به روستای رود افشان می رساند.
دوشنبه 13 آذر 1402
در قسمت پایانی غار خفاش ها از سقف آویزونند و خطری هم برای انسان ندارند در نزدیکی غار یک اقامتگاه بومگردی هست
من و گروهی که همراهم بود تقریبا یک ساعت به سمت داخل غار پیاده روی کردیم و برگشتیم
سه شنبه 02 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400
سه شنبه 12 اسفند 1399
شنبه 11 بهمن 1399
سه شنبه 02 دی 1399
یکشنبه 18 خرداد 1399