آبشار شاهاندشت واقع در 76 کیلومتری شهر آمل در استان مازندران و در ارتفاعات مشرف به روستای زیبا و ییلاقی شاهاندشت قرار گرفته است.
این آبشار، بلندترین آبشار استان مازندران و از جمله آثار ملی کشور است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده شده است. آبشار شاهاندشت در روستای شاهاندشت قرار دارد و این روستا در کیلومتر 96 جاده هراز و در 65 کیلومتری شهر آمل، در بخش امیری واقع شده است. این آبشار پرآب، دائمی بوده و در بخش جنوبی جاده و رودخانه هراز، زیبایی منحصر به فردی را ایجاد کرده است و از کنار قلعه ملک بهمن واقع بر کوهی هرمی شکل که مشرف به روستای شاهاندشت است، سرازیر می گردد.
آبشار شاهاندشت ارتفاعی در حدود 50 متر داشته و از جمله بزرگترین آبشارهای استان مازندران است که در کناره های جاده و رودخانه هراز، جلوه گری می نماید و از جاده فرعی که از جاده هراز منشعب شده تا آبشار شاهاندشت حدودا 10 دقیقه زمان می برد.
در بالای آبشار شاهاندشت قلعه ای به نام ملک بهمن واقع شده است که به قلعه ملکه قلاع نیز شهرت دارد و از بزرگترین قلعه های کوهستانی البرز به شمار می آید که از سنگ و ساروج ساخته شده است.
آبشار شاهاندشت از 8 آبشار تشکیل شده است که آبشار اول ارتفاعی در حدود 15 متر، آبشار دوم ارتفاعی در حدود 30 متر دارد و به مکانی زیبا ختم می شود که درب پشتی قلعه به وضوح از این مکان قابل رویت می باشد، آبشار 3 و 4 و 5 از سه پله پشت سر هم تشکیل شده است که کارگاه آن در سمت راست دیواره قرار گرفته و به ترتیب ارتفاعی در حدود 12-18-10 متر را دارا می باشند و در مجموع در حدود 40 متر ارتفاع دارند. آبشار ششم با ارتفاعی در حدود 25 متر از جمله زیباترین این آبشارها می باشد و پس از آن آبشار هفتم با ارتفاع 20 متر و همچنین آبشار هشتم نیز به 35 متر می رسد که قرار گیری این آبشارها در کنار یکدیگر شکوه و زیبایی منحصر به فردی را ایجاد کرده است که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می نماید.
از دیگر جاذبه های منطقه زیبای شاهاندشت می توان به غار الیاس تنگه، غار کبوتر کلی، دشت شونا، تخته سنگی، خانههای تاریخی و گلی، امامزاده الیاس، چشمه خوزک و تکیه شاهاندشت که این منطقه را به یکی از قطب های گردشگری ایران تبدیل کرده اند، اشاره کرد.
در سالهای گذشته نیز کتیبههای سنگی بسیاری با خط کوفی در این روستا یافت شده است و بیانگر قدمت چند هزار ساله این دهکده زیبا می باشد.
در فاصله ای در حدود دو کیلومتری از قلعه و در دره بالای قلعه، امامزاده الیاس وجود دارد که با پیمایش مسیری در حدود دو ساعت به آن می رسید. این امامزاده در کنار دشتی که از آن رودخانه عبور می کند واقع شده و همانند بسیاری از امامزادههای این منطقه، به یاری بومیان منطقه، امکانات لازم برای مسافران و گردشگران از قبیل پتو، ظرف، نفت، هیزم و… آماده شده است.
برای رسیدن به آبشار شاهاندشت می بایست در جاده هراز به نرسیده به شنگلده (از سمت تهران)، جاده روستای شاهاندشت، خودروی خود را در کنار رودخانه هراز پارک کنید و با پیمایش مسیری در حدود 45 دقیقه به آبشار شاهاندشت برسید.
همچنین مسیر دیگری نیز وجود دارد که بیشتر مورد استفاده قرار گرفته و پیاده روی کمتری نیز دارا می باشد. برای استفاده از این مسیر می بایست از پل روستای وانا، جاده روستای شاهاندشت، پارکینگ شاهاندشت و با پیاده روی در حدود 15 دقیقه به آبشار شاهاندشت برسید.
یکشنبه 21 خرداد 1402
سه شنبه 02 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400
سه شنبه 12 اسفند 1399
شنبه 11 بهمن 1399
سه شنبه 02 دی 1399
یکشنبه 18 خرداد 1399