اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

مازندران - سواد کوه  
شنبه 27 خرداد 1396

برج لاجیم از بهترین و زیباترین آثار تاریخی مازندران به شمار می آید که در سواد کوه و واقع در روستای لاجیم می باشد. 

مسیر زیبا و آسفالته روستای لاجیم از وسط شهر زیر آب به طرف شرق کشیده شده است و در سر گردنه مرتفعی واقع شده است. با گذشتن از ارتفاعات و انبوه درختان جنگلی به یک محدوده عاری از پوشش گیاهی می رسیم که مانند یک شبه جزیره از سه طرف به پرتگاه های عمیق مشرف می باشد و این روستا را به یکی از جذابترین و دیدنی ترین روستاهای این منطقه تبدیل کرده است. در حاشیه پرتگاه های واقع در این روستا در گذشته، خندقی با دیوارهای بزرگ وجود داشته است که قلعه ای بزرگ و پر اهمیت را در بر می گرفت که در میان این قلعه برج عظیم لاجیم واقع شده است.

این اثر باستانی در زمره آثار زمان تسلط آل زیار بر طبرستان در سالهای 316 تا 443 هجری قمری می باشد. نمای بیرونی این بنا به صورت مدور است که گنبدی مخروطی در بالای آن واقع شده است و در ساخت آن از آجر و ملاط ساروج استفاده شده است. ورودی برج لاجیم در شرق بنا واقع شده است و پایه گنبد به وسیله یک ردیف طاق نما مزین شده است. در کمربند زیر گنبد برج لاجیم دو کتیبه به خط کوفی و پهلوی ساسانی بر روی هم قرار گرفته اند که به صورت مدور به دور بنا کشیده شده اند.

این کتیبه های زیبا با آجرهای تراش خورده در زمینه ای گچی نصب شده اند و همچنین نام صاحب بنا، کیا اسماعیل ابوالفوارس شهریار بن عباس آل باوند و همچنین تاریخ ساخت بنا، 413 هجری قمری را نشان می دهد، اما نامی از سازنده بنا به چشم نمی خورد.

یکی از دلایل اهمیت برج لاجیم همچون برج رسکت به خاطر همجوار بودن کتیبه پهلوی و کتیبه کوفی می باشد که نشان دهنده آن است که در قرن پنجم هجری قمری حاکمان بخش های شمالی ایران هم به هنر دوران قبل از اسلام و هم به خط و زبان آن دوره ایران که به دوره ساسانی باز می گردد، توجه داشتند.

متن کتیبه از این قرار است : بسم الله الرحمن الرحیم. هذا قبر القیم الکیا الجلیل ابوالفوراس شهریار بن العباس بن شهریار مولی امیرالمؤمنین رحمه الله امر بینائه فی سنه ثلاث محشر و اربعمانه، عمل الحسن بن علی.

متاسفانه برج لاجیم به اشتباه به مقبره امامزاده عبدالله نیز شهرت یافته است و اهالی به قصد زیارت از امامزاده به برج لاجیم می روند. این اثر ملی تا به حال چندین بار مورد مرمت قرار گرفته است و آخرین دوره مرمت آن به سال 1388 باز می گردد.

برای دسترسی به برج لاجیم باید به استان مازندران، زیرآب، روستای لاجیم واقع در منطقه سوادکوه سفر کنید.
 

دیدگاه کاربران


فرشید
فرشید
سه شنبه 02 آذر 1400
برج لاجیم بخاطر داشتن کتیبه ی پهلوی و کتیبه ی کوفی خیلی اهمیت داره، وجود این دو کتیبه به ما نشون میده که حکمرانان اون موقعه چقد به معماری و هنر دوران قبل از اسلام اهمیت میدادن
مهدیس درخشانی
مهدیس درخشانی
دوشنبه 28 تیر 1400
این برج به مقبره امامزاده عبدالله نیز شهرت دارد و جاده آن آسفالت است و آب و هوای مناسبی هم دارد.
zirakesfandiar
zirakesfandiar
دوشنبه 10 خرداد 1400
ممنونم از معرفی این اثر تاریخی و ملی. قدمت این سازه زیبا به هزار سال میرسه چون تاریخ 413 هجری قمری روی کتیبه این برج درج شده.🙏
hamed.vl_1994
hamed.vl_1994
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400
حتما تشریف بیارید به منطقه ما روستای لاجیم..بسیار دیدنیست و حتما بهتون خوش میگذره این برج از مکان های تاریخی سوادکوه است که در منطقه ای سرسبز ساخته شده.
saeedsharifi2543
saeedsharifi2543
سه شنبه 12 اسفند 1399
من و دوستام کل این منطقه لاجیم رو دوچرخه سواری کردیم خیلی خوش گذشت..تا برج لاجیم هم رفتیم و کلی باهاش عکس گرفتیم...به نظر من دوچرخه و کوه مکمل هم هستند اما کوه یه چیز دیگه است، کوهنوردی واقعا جذابه...هر رشته و هر ورزشی جذابیت خودش رو داره اما کوه با فاصله یه چیز دیگه است.
parya
parya
شنبه 11 بهمن 1399
برج لاجیم در سواد کوه قرار داره و چشم انداز جالبی رو کنار طبیعت خلق کرده. این برج به مقبره امام زاده عبدالله هم معروف هست.
j.rahm
j.rahm
سه شنبه 02 دی 1399
کلمه لاجیم یعنی جایی که بین آبگیر یا مردابی قرار گرفته شده. اما به معنی کاسه بزرگ هم هست.
n.hzh
n.hzh
یکشنبه 18 خرداد 1399
سواد کوه جاهای خیلی قشنگی داره از طبیعت زیبا گرفته تا آثار تاریخی مثل همین برج باستانی لاجیم که از ساروج ساخته شده.😍