سد امیر کبیر که در مقیاس جهانی یکی از سدهای بزرگ محسوب میشود در شمال شهر کرج در 25 کیلومتری جاده زیبای کرج چالوس قرار دارد و دریاچه پشت این سد یکی ازمهم ترین مراکز طبیعی پرورش ماهی از جمله قزل آلای رنگین کمان و قزل آلای خال قرمز است.
این دریاچه علاوه بر پرورش ماهی و تامین آب شرب و آب زمین های کشاورزی، کارایی دیگری مانند تولید انرژی برقابی نیز دارد. نیروگاه برق آبی این سد با بیش از 46 سال فعالیت به شبکه برق کشور متصل است و توانایی تولید 90 مگاوات برق را داراست.
آب و هوای این منطقه و دریاچه، در تابستان ها خنک و دلپذیر است و مسافران و گردشگران بسیاری، برای گردش و بازدید از چشم اندازهای زیبای آن، به این منطقه می آیند، به همین دلیل از همان سال های اول احداث دریاچه و سد کرج، این مجموعه به عنوان یک قطب گردشگری و توریستی برای عموم، به خصوص ساکنان استان البرز شناخته شده است. مردم بسیاری برای گذراندن ساعتی به دور از شلوغی و آلودگی شهر به این منطقه سفر می کنند. همچنین مسافرانی که قصد سفر به استان مازندران از جاده سرسبز چالوس را دارند نیز چند دقیقه ای در کنار سد کرج توقف میکنند و از تماشای طبیعت زیبای آن لذت میبرند و برای ادامه سفر خود تجدید قوا می کنند.
در دریاچه سد امیر کبیر فعالیت های ورزشی مانند قایقرانی، ماهی گیری، اسکی روی آب، شنا و پرواز با کایت نیز انجام می شود.
بد نیست بدانید که در پی احداث این سد، اتفاقاتی برای روستاهای اطراف رخ داده است.
روستایی به نام رزکان که روستایی بسیار خوش آب و هوا بوده در اثر احداث سد به زیر آب رفت و در عوض اهالی آن روستا به منطقه ای دیگر که در کرج قرار دارد نقل مکان کردند که امروز آن محل رزکان نو نام دارد. علاوه بر رزکان دو روستای واریان و کوشک بالا نیز به زیر آب رفتند.
هتل واریان که از مکانهای گردشگری کشور بود به منظور جلوگیری از آلودگی آب سد امیرکبیر کرج، چند سال پیش تخریب شد.
همچنین در پیرامون این سد اردوگاههای نظامی و تمرینی ارتش بود که همزمان با تخریب هتل واریان، آنها نیز تخریب شدند.
چهارشنبه 03 بهمن 1403
دوشنبه 01 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
شنبه 04 اردیبهشت 1400
دوشنبه 11 اسفند 1399
شنبه 11 بهمن 1399
سه شنبه 02 دی 1399
یکشنبه 18 خرداد 1399