اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

تهران - تهران   ( تجریش )
شنبه 03 تیر 1396

در محله محمدیه (محمودیه فعلی ) در نزدیکی تجریش تهران در سال های 1213- 1227 هجری شمسی، عمارت ییلاقی و باغ فردوس به دستور محمد شاه قاجار با 2 عمارت در شمال و جنوب ساخته شد که تا به امروز فقط عمارت جنوبی باقی مانده است عمارت شمالی به طور کامل خراب و ویران شد.

ناصرالدین ‎شاه، بعد از فوت محمد شاه زمین هایی که در اطراف باغ فردوس بود، از مالکان آنها خریداری کرد و به باغ اضافه کرد. سپس این باغ را به عنوان هدیه ازدواج دخترش با معیر الممالک، پسر نظام الممالک بخشید و از وی درخواست کرد تا عمارت جنوبی را تکمیل کند.

عمارت و باغ فردوس توسط معمار معروف حسینعلی‌ خان معیرالممالک ساخته شد.
برخی دیگر از تاریخ نگاران معنقدند که در سال 1264 هجری قمری به دستور محمدشاه قاجار، کوشکی در نزدیکی تجریش برای او ساخته شد که به دلیل همزمان شدن با بیماری و فوت محمدشاه، قصر نیمه‌ تمام ماند. درباریان نزدیک به محمدشاه قاجار، در همان زمان های اولیه ساخت کوشک ییلاقی، شروع به ساخت باغ و عمارت ییلاقی برای خود کردند. یکی از درباریان آن زمان حسینعلی‌خان معیرالممالک بود و باغی بنا کرد که به باغ فردوس شهرت یافت.
علت نامگذاری این مکان، بنام عمارت و باغ فردوس، قنات فردوس بود که باعث به وجود آمدن باغات اطراف در محله محمودیه بود.

معیرالممالک که معمار بود، پس از تکمیل ساخت عمارت جنوبی مراسم ازدواجش را در باغ فردوس برپا کرد.
عمارت باغ فردوس یکی از ارزشمندترین و قدیمی ترین خانه هایی است که از زمان حکومت قاجار تا به امروز در بخش شمیرانات تهران باقی مانده است.

عمارت باغ فردوس با مساحت 1000 متر مربع در باغی به مساحت 20 هزار متر مربع بنا، با سبک معماری قاجاریه در 2 طبقه و یک زیرزمین و معروف به گوش فیل ساخته شده است. هنرمندان و معماران بنام اصفهانی و یزدی برای تزیینات عمارت باغ فردوس از زیباترین گچبری ها، ستون های گرد گچبری شده، مرمر اعلای یزد برای پلکان و بخش های دیگر و کاغذهایی طلایی برای دیوارهای داخلی استفاده کردند. یکی از نکات بارز در گچبری‌ها، مقرنس کاری‌های گل و شاخ و برگ است.

شیب زمین باغ فردوس از شمال غربی به سمت جنوب شرقی میباشد تندی شیب زمین در حدی است که کف طبقه اول عمارت با بخش جنوبی باغ و قسمت شمالی باغ با بالاترین سطح از عمارت، هم سطح است. به همین علت، طراحی زمین های بخش جنوبی به شکل هفت سطح مطبق سنگ چین است که استخرها و تعدادی فواره روی آنها قرار گرفته و هرچه از فاصله دورتری از استخرها قرار بگیرید، بزرگتر دیده میشوند.

عمارت و باغ فردوس در سال 1316 هجری شمسی به فرمان وزیر معارف (که همان آموزش و پرورش کنونی است) آن زمان بنام علی اصغر حکمت خریداری شد و بعد از بازسازی بنا، دبیرستان شاپور تجریش در این باغ تاسیس شد.

عمارت باغ فردوس در اوایل دهه 50 برای دفتر برنامه ریزی جشن های 2500 ساله ایران اختصاص داده شد که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به صدا و سیما واگذار شد و بعد از آن به مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی و سپس با موافقت سازمان میراث فرهنگی کشور، شهرداری تهران، بنیاد سینمایی فارابی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محل دایمی "موزه سینما" معرفی و در شهریور 1381 به طور رسمی افتتاح گردید.

باغ فردوس در تاریخ 1376/05/11 به شماره 1876 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

از انجایی که در این سال ها، در جشنواره های مختلف در بسیاری از کشور های جهان، نام سینمای ایران برسر زبان هاست، موزه سینمای ایران با هدف حفظ، ثبت، عرضه و نگهداری میراث سینمای ایران شکل گرفت.
بخش های مهم در موزه سینمای باغ فردوس امکان بازدید دارد شامل: موزه سینما، عمارت و باغ فردوس است. مجموعه موزه شامل 350 دستگاه و ابزار فیلمسازی، 5000 جلد نشریه سینمایی از سال 1309 به بعد، 3000 قطعه از اسناد تاریخی و مکاتبات، 40000 عکس از صحنه، پشت صحنه فیلم ها و هنرمندان سینمایی، 2500 اعلان سینمایی به همراه 4 هزار فیلمنامه میباشد.

موزه سینمای باغ فردوس، 8 نمایشگاه مرتبط با سینما دارد که عبارتند از:
بخش آبی که پیشینه پاگیری و اوج گیری سینما در ایران است.
بخش میانی که غرفه‌های اختصاصی نمایش جوایز، یادگاری ها و افتخارات هنرمندانی از جمله ثالث، سهراب، کیومرث پوراحمد، فاطمه معتمدآریا، ملکه رنجبر، رسول صدرعاملی، ساموئل خاکچیان و سایر هنرمندان است.
بخش جشنواره‌ ها که حضور سینماگران ایرانی در جشنواره ‌های گوناگون بین المللی را به نمایش گذاشته است.
بخش سالن‌های سینما که بازدیدکنندگان را با اولین سالن‌های سینمای ایران، پرفروش‌ ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران و اولین سینما داران ایران آشنا میکند.
بخش موسیقی و دوبله که تجهیزات و ابزار قدیمی صدابرداری را نمایش میدهد و صدابرداران، آهنگسازان و صداپیشگان سینمای ایران را معرفی میکند. بخش ارامنه که به مستندات حضور هنرمندان ارمنی در سینمای ایران اختصاص داده شده است.
بخش دفاع مقدس با غرفه اختصاصی شهید آوینی، و نمایش تصاویر فیلم‌های دفاع مقدس، معرفی کارگردانان و عوامل اصلی سینمای دفاع مقدس.
بخش کودک و نوجوان برای بازدید از عکس های بازیگران و دست اندرکاران سینمای کودک و نوجوان، عروسک‌های فیلم‌ ها از جمله کلاه قرمزی و پسر خاله، شهر موش‌ها، دربدرها و ...
و بخش دیگر که زیر گذر تاریخ برای اطلاع از اولین تلاش های انسان در شرق برای ثبت جنبش و حرکت با مشاهده دستگاه نمایش مولاژ جام بز جهنده در 2000 سال قبل از میلاد است.

علاوه بر عمارت و باغ فردوس از جاهای دیدنی دیگری که در نزدیکی عمارت و باغ فردوس است، میتوانید بازدید کنید. از جمله این مکان های گردشگری میتوان امامزاده صالح، موزه زمان، موزه باستان شناسی، موزه دکتر حسابی، موزه موسیقی، پیاده راه مقصود بیک، دربند، و تکیه و بازار سنتی تجریش نام برد.

درختان چنار کهنسال از خیابان ولیعصر تا درب عمارت، راهنمای مسیر ورودی است. با ورود به محوطه باغ فردوس، مجسمه‌های سهروردی و ابن هیثم ( دانشمند ایرانی ) که از جنس برنز ساخته شده است، نظر بازدیدکنندگان را به خود می‌کند.

امروزه برای رفاه بازدیدکنندگان، در ابتدای باغ فردوس فروشگاه هایی با سازه سبک اضافه شده است که به فروش محصولات فرهنگی از جمله کتاب، پوستر، لوح فشرده، ...، پوشاک، شیرینی و شکلات و صنایع دستی میپردازند. هم چنین در محوطه باغ چندین کافه و رستوران قرار دارد که میتوانید برای گذراندن اقامتی کوتاه در باغ فردوس از آنها استفاده کنید.

برای رسیدن به باغ و موزه سینمای فردوس، در تهران به میدان تجریش بروید. ساعت بازدید از این موزه روزهای شنبه تا پنج شنبه از ساعت 10 صبح تا 18:30 عصر است.

دیدگاه کاربران


نیما
نیما
شنبه 29 آبان 1400
دسترسی به باغ فردوس خیلی راحته، این باغ تزئینات زیبایی مثل گچبری های هنرمندان ایرانی داره، این باغ به تازگی به دست معماران برجسته و ماهری بازسازی شده
ykka 8894
ykka 8894
یکشنبه 07 شهریور 1400
نام های دیگر این باغ موزه سینما، باغ موزه و باغ معیری است این باغ در 1381 به موزه سینمای ایران تبدیل شد و این باغ برای دوران قاجار زمان پادشاهی محمدشاه است.
parvin.ed
parvin.ed
شنبه 26 تیر 1400
کادو عروسی ناصرالدین شاه به دختر و دامادشان باغ فردوس بود که الان حیاط آن تبدیل شده به کافه با غذاهای بد مزه حیف این عمارت زیبا.
azamalavi_french
azamalavi_french
یکشنبه 09 خرداد 1400
دیوارهای این عمارت خیلی قشنگه اگر من چنین خونه ای داشتم پرده ها و دیوارهای خانه را به همین رنگ درمی اوردم. چقدر طراح این عمارت خوش سلیقه بوده!!
a.dreamer.girl._
a.dreamer.girl._
چهارشنبه 27 اسفند 1399
باغ فردوس الان باز هست و میتونید بازدید کنید. این باغ با نام باغ موزه فردوس و موزه سینما هم شناخته می‌شود.
shirin
shirin
یکشنبه 10 اسفند 1399
عالیه اینجا😍😍😍عمارت باغ فردوس الان به موزه سینمای ایران تبدیل شده که در زمان قاجار به دستور محمد شاه ساخته شد.
yajad
yajad
چهارشنبه 08 بهمن 1399
بسیار زیباست👌 عمارت باغ از سه طبقه کامل به علاوه نیم طبقه تشکیل شده و تزئینات چشم نواز و فوق العاده ای داره.
itikar
itikar
دوشنبه 01 دی 1399
باغ فردوس در خیابان ولیعصر قرار داره. الان ظاهرا بسته است به خاطر کرونا و امکان بازدید نداره. موزه سینما و کافه سینما هم در اینجا قرار داره. کافه های اینجا خیلی خوبند.
hamidreza1987hosseini
hamidreza1987hosseini
شنبه 17 خرداد 1399
به نظرم عکاسی در فضای باغ فردوس فقط در پاییز خیلی قشنگ و زیباست.