در محل تلاقی سه استان کرمانشاه، ایلام و لرستان، طبیعتی زیبا به نام تنگه شیرز همچون تکه ای از بهشت جلوه گری می نماید.
در تنگه شیرز چشمه های حیات بخش، رودخانه ی خروشان و آبشارهای بلند، طبیعتی بکر و بی نظیر را به نمایش گذاشته اند. این تنگه بزرگ، پنج کیلومتر طول دارد و در طول آن رودخانه ای جاریست که در دهانه تنگه به رودخانه سیمره می ریزد.
این تنگه دارای دیوارهایی با ارتفاع 150 تا 200 متر است که همچون حصاری در اطراف تنگه هستند. این دیوارها از روستای گدارگه با ارتفاع ده متر شروع و در پرتگاه هفت رک در انتهای دره به نهایت ارتفاع خود می رسند.
در طبیعت زیبای این تنگه می توانید تصویری که طبیعت از صخره های عظیم، درختان سرسبز فراوان و همچنین گذر رودخانه خروشان به نمایش گذاشته را به تماشا بنشینید و در سایه درختان از صدای گذر آب در هوایی پاک و بی نظیر لذت ببرید.
در تنگه شیرز می توانید شاهد زیبایی های فرسایش سنگ ها و صخره ها باشید که شکل خاصی به خود گرفته اند و در برخی قسمت ها می توانید دیوارهای آهکی چین خورده که بر اثر بارش باران دچار فرسایش شده اند و رگه های سیاهی در آنها خود نمایی می کنند را ببینید.
یکی از دیدنی های این تنگه که نشان دهنده باستانی بودن آن است وجود آثار زندگی غارنشینی است. لازم به ذکر است که تنگه شیرز به عنوان یک جاذبه ژئوتوریسم در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
در طبیعت بی نظیر و بکر تنگه شیرز زیبایی های فراوانی را می توانید مشاهده کنید که از جمله آنها آبشارهای کوچک و بزرگ متعددیست که در طول تنگه می توانید ببینید و نام یکی از این آبشارها به نام تنگه یعنی شیرز است؛ چشمه های زلال که آب گوارایی دارند و با نوشیدن آن می توانید از خنکای آب لذت ببرید؛ صخره ها و سنگ هایی که در اشکال مختلف دیده می شوند و زیستگاه مناسبی برای پرندگان هستند و می توانید آشیانه پرندگان را در دل این صخره ها ببینید.
یکی دیگر از جاذبه های این تنگه، وجود غاری به طول 150 متر است که رودخانه ای که ارتفاع آن تا زانو می رسد، از آن گذر می کند و نکته جالبی که وجود دارد این است که برای ورود به غار می بایست از آب سرد رودخانه عبور کنید تا بتوانید از استالاگتیت ها و دیدنی های غار تماشا کنید. این غار در میان اهالی به پل خدا شهرت دارد و آن را یادگاری از دوران غار نشینی می دانند.
یکی دیگر از شگفتی های طبیعت تنگه شیرز وجود ستونی است که در طی میلیون ها سال بوسیله باد و زلزله بوجود آمده است. این ستوان 80 متری که 10 متر قطر دارد به مناره سنگی شهرت دارد.
پوشش گیاهی که در تنگه شیرز در میان صخره ها و سنگ ها به چشم می خورد شامل درختان بلوط و چنار، انگور، انجیر و گلابی وحشی می باشد. همچنین در تنگه پرندگان وحشی، ماهی های داخل رودخانه و بزهایی که گه گاه در میان صخره می توانید آنها را ببینید، وجود دارند.
تنگه شیرز با شکل خاص صخره هایش، حاصل طبیعت است. زمین شناسان بر این عقیده اند که این دره در نتیجه فرسایش سنگ های رسوبی دارای لایه بندی مشخص شکل گرفته اند. این سنگ ها در دوران سوم زمین شناسی یا مزوزوییک در یک محیط دریایی، شکل گرفته اند و به سازندهای آسماری شهرت دارند. سازندهای آسماری از آهک های ماسه ای ضخیم لایه و فسیل نرم تنان تشکیل شده اند. ویژگی خاص سازندهای آسماری سخت بودن در عین انحلال پذیری بسیار می باشد به صورتی که در برخورد با آب باران و یا آب های جاری شکل های زیبایی را پدید می آورند.
آب و هوای این منطقه به دلیل وجود کوه های مرتفع و دره های عمیق سرد و کوهستانی است. بهار و تابستان آن معتدل و پاییز و زمستان آن سرد است. به همین علت بهترین زمان بازدید از تنگه شیرز در فصل بهار و تابستان می باشد.
برای دسترسی به تنگه شیرز می بایست به استان لرستان، شهرستان کوهدشت سفرد کنید و از این تنگه که در 55 کیلومتری شهر کوهدشت، در بخش زردلان و در منطقه ای به نام اولاد قباد قرار دارد، دیدن نمایید. بهترین مسیر رسیدن به تنگه شیرز استفاده از جاده اولاد قباد است که دو کیلومتر انتهایی جاده خاکیست و پس از آن به پارکینگی که در مجاورت یک مجتمع شیلات است می رسید که در این محل می توانید از تنگه دیدن نمایید.
سه شنبه 17 مهر 1403
یکشنبه 15 مهر 1403
چهارشنبه 26 آبان 1400
یکشنبه 07 شهریور 1400
شنبه 06 شهریور 1400
شنبه 26 تیر 1400
شنبه 08 خرداد 1400
چهارشنبه 27 اسفند 1399
یکشنبه 10 اسفند 1399
سه شنبه 07 بهمن 1399
دوشنبه 01 دی 1399
شنبه 17 خرداد 1399