مشخصات غار آبی دانیال متل قو
غار آبی دانیال از زیباترین غارهای ایران است که در 5 کیلومتری روستای دانیال واقع شده است و دومین غار رودخانه ای در ایران بعد از غار قوری قلعه در پاوه شناخته شده است. این غار در متل قو قرار دارد و فاصله غار دانیال تا روستای دانیال حدود 30 دقیقه به صورت پیاده روی است و مسیری جنگلی میباشد.
این غار از جاذبه های ارزشمند استان مازندران و سلمانشهر میباشد و همواره مقصد خوبی برای طبیعت گردان بوده است.
غار دانیال که به تازگی کشف شده نام های دیگری همچون کردکوی، گرده کوه و چاری نیز دارد.
دهانه غار به شکل سنگی میباشد و آب داخل غار توسط چندین چشمه تامین میشود که به علت درصد پایین محلول های موجود در آب، برای آشامیدن قابل استفاده است. این غار فقط یک دالان یا شعبه اصلی دارد که طول آن 1500 متر و عرض آن حدود یک و نیم متر میباشد.
دمای داخل غار در طول ایام سال یکسان است و حدود 23 درجه و دمای آب در حدود هفده درجه سانتی گراد میباشد. از ابتدای ورود به غار تا انتهای غار رودخانه ای جریان دارد که از بهم پیوستن چندین چشمه و جوی تشکیل شده است. غار آبی دانیال دارای پیچ و خم های زیادی است که در آن حوضچه های متعدد به همراه آبشارهای کوچک دیده می شود و در انتهای غار به چند شعبه کوچکتر ختم میشود. عمق رودخانه غار دانیال به طور معمول از یک متر بیشتر نمیشود ولی چند مسیر در غار است که در مواقع بارندگی عبور از این بخش ها غیر ممکن میشود.
غار دانیال، استلاگمیت (رسوبات آهکی) و استلاکتیتهایی با قدمت چند میلیون سال دارد که تشکیل هر سانتیمتر از آن ها تقریبا 100 سال به طول انجامیده است. در غار، راهروی آبی با سنگهای آهکی حل شونده در شکل های جالب، با عبور آبهای زیرزمینی شکل گرفته است.
در داخل غار نیز جانورانی مانند پشه، خفاش و آبزیانی مثل قورباغه و خرچنگ زندگی میکنند.
پیمایش غار آبی دانیال
پس از عبور مسافت 100 متر از دهانه غار دیگر خشکی وجود ندارد و وارد حوضچه آب میشوید که تا شکم عمق دارد و تا انتهای مسیر شما را همراهی میکند.
تزئینات طبیعی آهکی که در غار دیده میشوند بسیار جالب توجه هستند و جذابیت غار را دوچندان کرده اند.
بعد از 300 متر به تالار خفاش میرسید که خفاش های در بالای تالار در خوابند. هرگز با پرتاب اشیاء خفاش ها را بیدار نکنید زیرا موجب آسیب رسیدن به آنها میشود. در وسط این تالار تپه های بلندی واقع شده که از گِل و فضولات خفاش پوشانده شده و بسار لغزنده میباشد؛ لازم است از آن بالا بروید و به قله برسید.
برای ادامه مسیر باید به صورت پا مرغی و سینه خیز یک مسیر تقریبا طولانی را طی کنید که در این مسیر تا مچ در آب سرد هستید. برای گذر از سیفون اول به مسافت 200 متر و رسیدن به سیفون دوم به اتاق بزرگی میرسید و برای اینکه از این مکان گذر کنید باید صعودی دو متری انجام دهید و بالای صخره بروید. میتوانید برای هیجان بیشتر از زیر آب گذر کنید و غواصی کنید.
بعد از کمی پیاده روی به تالار ریزان میرسید که سقف آن، دارای استلاکتیت های بلند و نازک با تزیین آهکی شیری رنگ است. این بخش، زیباترین قسمت غار است.
هر قدر به سمت جلو پیش بروید دمای غار کمتر و آب غار سردتر و سقف غار کوتاهتر و سنگ های آن تیزتر میشود. توصیه میکنیم از همین بخش برگردید چراکه مسیر رفت و برگشت داخل غار حدودا 5 ساعت طول میکشد و ممکن است سرما و خیسی لباس ها شما را اذیت کند. در هنگام برگشت نگران پیدا نکردن مسیر نباشید چون میتوانید از جریان آب برای برگشت کمک بگیرید.
از ویژگی های مثبت غار آبی دانیال این است که در هر زمان خسته شدید می توانید از مسیری که آمده اید برگردید و فرعی دیگری وجود ندارد که مسیر را گم کنید.
بیشتر زیبایی ها و جذابیت های غار دانیال در نیمه اول آن خلاصه شده و همانطور که گفته شد، در نیمه دوم و انتهایی آن، سقف کوتاه تر و فضا تنگ تر میباشد. همچنین وجود سنگ های تیز در این بخش آزاردهنده هستند.
نکات پیمایش در غار آبی دانیال
رعایت مسائل ایمنی الزامی است چراکه راه دسترسی به غار تقریبا سخت است و تا کنون برای چند نفر از غارنوردان در داخل غار و یا در مسیر رسیدن به غار، حادثه رخ داده است. اگر به غار آبی دانیال سفر کردید وسایلی مانند لباس یکسره برای غار، لباس کامل گرم برای تعویض بعد از برگشت از غار، کلاه ایمنی، 2 عدد هدلامپ با باتری اضافه، کفش مناسب که بهتر است چکمه انتخاب کنید، دستکش کار، دوربین ضد آب برای گرفتن عکس از داخل غار را به همراه داشته باشید.
به اشخاصی که از محیط های بسته میترسند پیمایش این غار توصیه نمیشود. ماندن در ابتدای غار و لذت بردن از خنکای آب نیز لذت بخش است.
نیازی به آوردن وسایل غارنوردی و علایم رد زنی در غار نیست.
زمان پیمایش غار برای تیم کوچک و حرفه ای حدود سه ساعت و نیم و برای تیم غیر حرفه ای حدود 5 تا 7 ساعت می باشد.
بهترین زمان سفر به غار آبی دانیال
همانطور که گفته شد دمای داخل غار در تمام طول سال ثابت است و به همین جهت امکان تماشای این غار در تمام فصول وجود دارد اما توصیه میشود در تابستان به این مکان بروید تا هنگام خارج شدن از غار دمای هوا و خیس بودن لباس ها شما را آزار ندهد و بتوانید از جاذبه های دیگر این منطقه توریستی مانند تفریحات آبی متل قو لذت ببرید.
راه دسترسی به غار دانیال متل قو
از میدان مرکز شهر سلمان شهر (متل قو) وارد خیابان دریاگوشه که شوید بعد از گذر از روستای چاری به روستای دانیال میرسید. در پایان روستای دانیال و بعد از عبور از پل چوبی به جاده خاکی و تقریبا ناهموار به مساحت 2 کیلومتر دسترسی پیدا میکنید. پایان روستا قبل از رسیدن به شیب از جاده فرعی که در سمت چپ قرار دارد مسیر را تا آخرین ویلا ادامه دهید. سپس از خودرو پیاده شده و از رودخانه عبور کنید و از سمت چپ، مسیر رودخانه را تا دومین انشعاب آن بروید و مسیر را تا زیر دیواره سفید رنگ ادامه دهید. برای راهیابی به غار لازم است مسافتی حدود یک ساعت در جنگل طی کنید. همچنین برای اقامت در متل قو میتوانید با اجاره ویلا در متل قو اقامتی دلچسب و لذتبخش داشته باشید.
دوشنبه 29 آبان 1402
یکشنبه 11 دی 1401
دوشنبه 15 آذر 1400
سه شنبه 05 مرداد 1400
شنبه 22 خرداد 1400
یکشنبه 16 خرداد 1400
من این غار رو 4 بار پیمایش کردم ، خیلی جذاب و دیدنی هست، من کمتر جایی رو دو بار میرم ولی اونقدر زیبا و جذاب بود که من 4 بار پیمایش کردم
شنبه 01 خرداد 1400
شنبه 11 اردیبهشت 1400
یکشنبه 15 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
پنج شنبه 16 بهمن 1399
دوشنبه 15 دی 1399
پنج شنبه 29 آبان 1399
یکشنبه 11 آبان 1399
یکشنبه 20 مهر 1399
لازم به ذکر است که دمای این غار خیلی پایین هستش و درون غار خیلی سرده، دوستانی که میخواهند به غار بروند حدود دو ساعت کوهپمایی با شیب زیاد دارید اگه هوا بارونی باشه کار سخت تر میشود و درون غار حتما باید کلاه ایمنی و دستکش و هد لامپ همراه داشته باشید 🌹🌹
پنج شنبه 23 مرداد 1399
شنبه 04 مرداد 1399
یکشنبه 15 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399