اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

تهران - تهران  
یکشنبه 11 تیر 1396

امامزاده داوود کجاست؟ 

یکی از خاطره انگیزترین و شاخص ترین مکان های زیارتی تهران امامزاده داوود است. این امامزاده در مکانی خوش آب و هوا قرار گرفته و این باعث شده افراد تمایل زیادی برای رفتن به این آرامگاه داشته باشند. مکانی دور از شلوغی شهر و بسیار دلپذیر که در میان کوه ها قرار گرفته است. بعد از حرم امامزاده صالح در تجریش که در شمال تهران قرار گرفته، این امامزاده بیشترین محبوبیت را در بین زائران و گردشگران تهرانی دارد. آرامگاه با شکوه و زیبای امامزاده داوود در بخش کن واقع در شمال غرب تهران قرار دارد و همواره میزبان زوار زیادی از تهران و شهرهای اطراف است. در روستاهای اطراف امامزاده داوود چند امامزاده دیگر دفن شده اند که منسوب به پدر و برادران ایشان می باشند.

شخصیت امامزاده داوود

امامزاده داوود شخصی عالم و زاهد از نوادگان امام حسن (ع) بوده اند و در سال 440 قمری متولد شده اند. در آن زمان به علت سرکوب شدن نهضت های اسلامی از زادگاه خود به ایران هجرت کردند و در تاریخ 480 هجری قمری به شهادت رسیدند.

بنای آرامگاه امامزاده داوود

این بنا در دوره صفویان به صورت یک بنای سنگی و دارای طاق نمایی کم عمق و ایوان سبز رنگ به شکل بسیار ساده ای ساخته شد. با گذشت زمان قسمت های مختلف این بنا تخریب شد و در دوره قاجار به مرمت آن اقدام نمودند. بنای اصلی در زمان فتحعلی شاه قاجار احداث شد و بیشترین توسعه آن در همین زمان بوده است. بنای امامزاده داوود از دو مسجد تشکیل شده که در بخش میانی، هر دو مسجد به بقعه متصل می شود. یک بقعه هشت ضلعی نیز در بخش زیرین قرار دارد که در دوره صفویه ساخته شده است. بقعه هشت‌ ضلعی و سرداب تنها قسمت هایی هستند که از دوران صفویه باقی مانده اند. در بخش ورودی امامزاده هشت بیت شعر نمودار است که نام فتحعلی شاه قاجار نیز در این شعر به چشم می خورد. نمای داخلی امامزاده بسیار دلنشین و زیباست و معماری آن با آینه کاری های زیبا بسیار هنرمندانه مزین شده است. در روزنامه خاطرات عزیزالسلطان گفته شده که این بنا دارای یک شیروانی سبز رنگ بوده که اکنون تخریب شده است. وقتی وارد این آرامگاه می شوید ضریحی بسیار ساده نمایان خواهد شد که به آن ضریح جعفری می گویند. عرض این ضریح مقدس حدود 1/30 متر و طول آن 2/5 متر  می باشد. اگر به قسمت شمال شرقی بقعه توجه کنید دریچه آهنی مشخص است که این دریچه ورودی بخش سرداب می باشد. در قسمت سرداب پیکر امامزاده داوود (ع) مدفون است. این بنای زیارتی با قرار گرفتن در محیطی با آب و هوای بسیار مطبوع و خنک، در تاریخ 30 اردیبهشت 1315 با شماره 259 در فهرست آثار ملی ثبت شده و اکنون تحت تملک سازمان اوقاف می باشد.

جاده امامزاده داوود

مسیر کوهستانی و مالرو امامزاده داوود همیشه مورد توجه طبیعت گردان و کوهنوردان بوده است. این مسیر در گذشته فقط به وسیله قاطر طی می شد و امروزه نیز با وجود اینکه مسیر دسترسی امامزاده آسفالته و ماشین رو است، اما همچنان قسمتی از جاده تقریبا بیست دقیقه سربالایی بسیار سختی دارد و پیمایش را برای افراد کم توان مشکل می سازد. این مسیر به ظاهر مشکل اما همیشه موجب شده علاقه مندان و زائران بیش از پیش برای ادای نذر و زیارت این مقام بزرگوار قدم به این راه سخت گذاشته و لذت زیارت را تجربه کنند. از گذشته تاکنون یکی از نذرهای مردم تهران نذر زیارت امامزاده داوود بوده است زیرا به اعتقاد بعضی از مردم عبور از جاده صعب العبور آن، از مشکل افراد گره گشایی می کند. در گذشته که مردم به قصد زیارت امامزاده داوود حرکت می کردند، معمولا شب را در فرحزاد سپری می کردند و روز بعد با استفاده از قاطر به سمت امامزاده حرکت می کردند. همه زوار امامزاده، چه مرفه و چه نیازمند از این روش برای رسیدن به امامزاده داوود استفاده می کردند.

روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه از سفر ناصرالدین شاه به امامزاده داوود چنین می گوید: ناصرالدین شاه قاجار در تاریخ 17 محرم 1306 هجری قمری شب را در فرحزاد که آب و هوایی فوق‌العاده خوش دارد گذراند، تا روز بعد به زیارت امامزاده داوود برود.

زیارت امامزاده داوود (ع)

از دوره قاجار که بنای مطهر امامزاده داوود احداث شد و رونق بیشتری گرفت مردم تهران بیشتر به زیارت این مقام بزرگوار می آمدند و ساعاتی را در کنار این امامزاده می گذراندند. یکی از آداب زیارت امامزاده داوود دخیل بستن به ضریح ایشان است. اگر به ضریح نگاه کنید متوجه خواهید شد که هیچ جای خالی روی آن وجود ندارد، چون افراد زیادی اعتقاد دارند که با بستن پارچه یا قفلی روی ضریح که به اصطلاح دخیل گفته می شود و کمک خواستن از صاحب بارگاه مقدس به خواسته و حاجت خود می رسند. امروزه نیز یکی از مکان های تفریحی و زیارتی تهرانی ها این مکان مقدس با آب و هوایی بسیار دلچسب و مملو از درختان گردو در اطراف است. خوش آب و هوا بودن روستای امامزاده داوود، ناصرالدین شاه را ترغیب کرد، زمان هایی که برای زیارت به این مکان سفر می کند، جهت استراحت و گذراندن اوقاتش در شهرستانک در نزدیکی این امامزاده  قصری بنا کند.

امروزه نیز زیارت امامزاده داوود برای تهرانی ها جذابیت زیادی دارد، به طوری که برای بعضی از افراد زیارت امامزاده داوود به عادتی تبدیل شده که هر هفته آن را انجام می دهند. در فصل بهار آبشارهای پر آب و رودهای فراوان و درختان و گیاهان خودرو در این منطقه به طرز چشمگیری خودنمایی می کنند و خستگی و دغدغه های شهری را برای ساعتی از انسان دور می کنند. آبشاری که در جنوب امامزاده قرار گرفته به سمت دره راه میابد و زیبایی خاصی به چشمان طبیعت گردان می بخشد. فصل تابستان نیز با جاری بودن رودخانه سولقان زیبایی این مکان دوچندان می شود و طراوت و تازگی بی نظیری را به گردشگران هدیه می دهد. اما بهترین زمان سفر در فصل بهار است زیرا پر آب بودن آبشار و رودخانه ها و شکفتن گلهای وحشی در این طبیعت بیشتر از هر چیزی بسیار لذت بخش تر است. اگر قصد دارید که شب را در این هوای دل انگیز بمانید و از آن لذت ببرید می توانید از مهمان پذیرها و اتاق های اجاره ای که با قیمت مناسب در روستا هستند استفاده کنید.

بازارچه امامزاده داوود

علاوه بر زیارت بارگاه مقدس نباید از بازارچه امامزاده داوود نیز غافل شد. خرید کردن و گشت و گذار در بازار قدیمی امامزاده داوود قطعا لذتی وصف نشدنی مخصوصا برای بانوان است. از لباس تا اسباب بازی کودکان و ترشیجات و خوراکی های خوشمزه در این بازار یافت می شود. رستوران هایی نیز در این بازار تعبیه شده اند که لذت خرید را دو چندان می کند.

شهربازی امامزاده داوود

شهربازی هیجان انگیز امامزاده داوود متاسفانه در سال 98 به علت نداشتن مجوز پلمب شد. اما تا قبل از آن به صورت یکی از جاذبه های گردشی این منطقه به حساب می آمد. شهربازی امامزاده داوود هیجان واقعی یک شهربازی را برای افراد به ارمغان می آورد. زیرا کوه ها و دره های این منطقه سوار شدن بر وسایل هیجان انگیز مانند کشتی را با منظره زیبایی که پیش چشم نمایان می کند بسیار لذت بخش می سازد. کشتی هیجان انگیزی که از بالای دره عمیق حرکت می کند و اوج و فرود بسیار بی نظیری دارد. استخرتوپ، سالتو، کشتی بزرگسالان، کشتی کودک و صندلی پرنده و تاب برقی از وسایل بازی موجود در این شهربازی هستند. مشخص نیست این مکان تفریحی چه زمانی به کار خود ادامه می دهد.

مسیر دسترسی امامزاده داوود

اگر با کوهنوردی قصد آمدن به امامزاده داوود را داشته باشید می توانید از تله کابین توچال به طرف ایستگاه هفت تپه رفته و مسیر قله توچال را پیش بگیرید، و بعد از آن تا قله شاه نشین که در پشت روستای شهرستانک قرار گرفته مسیر را بپیمایید. امامزاده داوود در نزدیکی این قله قرار دارد. این مسیر برای خیلی از افراد مشکل است و اکثرا ترجیح می دهند که از مسیرهای ساده تری استفاده کنند. اما کوهنوردی در این منطقه با آب و هوایی خوش و مقصد مقدس که آرامگاه امامزاده داوود است سختی راه را به لذت تبدیل می کند.

اگر از تهران با خودرو شخصی قصد آمدن به امامزاده را دارید وارد بزرگراه آبشناسان شوید و در فلکه اول شهران به طرف فلکه دوم بروید. سپس در مسیر سولقان با طی کردن حدود یک ساعت زمان به امامزاده داوود می رسید. مسیر دیگری نیز وجود دارد که از بزرگراه یادگار امام می باشد. اگر بزرگراه یادگار امام را به طرف فرحزاد حرکت کنید، با طی کردن 15 کیلومتر به تپه سلام رسیده و از آنجا به مکان مورد نظر راه می یابید.

دیدگاه کاربران


یوسف صادقلو
یوسف صادقلو
شنبه 10 اردیبهشت 1401
محله امام زاده داوود خیلی برای من جای دوست داشتنی هست و من هر سال قبل از عید فطر با خانواده ام آنجا میرم و یک شب آنجا می مانیم.
متاسفانه برای پارک ماشین به مشکل برمی‌خوریم نه اینکه نباشه اما اگر شانس باشما یار نباشه باید دو یا سه کیلومتر پیاده روی داشته باشی که برای افراد سالمند واقعا مشکله. اما من همه سختیش را به جان میخرم وهر سال عید فطر مهمان امام زاده داوود (ع) هستم
فریبا
فریبا
سه شنبه 25 آبان 1400
محله ی امامزاده داوود خیلی آب و هوای خوبی داره، تو زمستون این منطقه پر برف میشه، ولی انقد گردشگرایی که به این منطقه میان زیاده که اصلا جای بکری نیست و کنار کوه ها پر از کیسه زباله و آشغاله
ghazaleh
ghazaleh
شنبه 06 شهریور 1400
ما همیشه در فصل بهار به امامزاده داوود میریم و در طول مسیر کلی درخت توت خوشمزه است و هوا بسیار خنک است.
majiid.keshi
majiid.keshi
چهارشنبه 23 تیر 1400
بازار خیلی جالبی داره و قره قورتاش خیلی خوشمزه است.
liyana_home
liyana_home
شنبه 08 خرداد 1400
اینجا عااالیه 😍 من رفتم کوچه باغ های اطراف امامزاده و روستای سنگان در پاییز دیدن دارند. از جاده امامزاده داوود میتونید به روستای سنگان برید.
aslani6
aslani6
چهارشنبه 27 اسفند 1399
امامزاده داود از نوادگان امام مجتبی(ع)است که من شنیدم با برادران و برخی دیگر سادات به ایران آمده است.
kalhor_mb
kalhor_mb
یکشنبه 10 اسفند 1399
من 25 سال قبل به این امامزاده مشرف شدم! آن زمان یادم هست که راه خیلی سخت و صعب العبوری داشت و قسمتی از مسیر هم در اصطلاح مالرو بود.
pasohmdyrm
pasohmdyrm
سه شنبه 07 بهمن 1399
تنگه امامزاده داوود تهران از تفرجگاه های تهرانی هاست. خیلی خوبه پیشنهاد میکنم از جاده امامزاده داوود که رد میشید سری هم به اونجا بزنید.
omidta
omidta
دوشنبه 01 دی 1399
یکی از تفریحات و سرگرمی های اهالی تهران در زمان قاجار رفتن به امامزاده داوود و گردش در حوالی آن بوده. امامزاده قاسم هم برادر امامزاده داوود در نزدیک این آرامگاه در یکی از روستاهای اطراف قرار داره.
sl.1339
sl.1339
چهارشنبه 05 آذر 1399
سولقان بسیار زیباست. زادگاه مادری من هست.🙏🙏🙏🙏🙏🙏 منطقه ی هامونده سولقان طبیعت بی نظیری داره حتما برید. جاده سختی داره امامزاده داوود اما خیلی خوش میگذره. آبشار هم داره.