شیخ تاج الدین ابراهیم ملقب به شیخ زاهد گیلانی، از عارفان و درویشان بزرگ و از استادان شیخ صفی الدین اردبیلی بوده است.
آرامگاه شیخ زاهد گیلانی که در حوالی شهر لاهیجان قرار دارد، از جمله بناهای تاریخی این شهر به شمار می آید. قدمت ساختمان اصلی آرامگاه، به اواخر قرن هشتم و یا اوایل قرن نهم هجری قمری باز می گردد.
این آرامگاه در خارج شهر لاهیجان، در دهکده شیخانه ور، در 3 کیلومتری لاهیجان، بر سر راه لاهیجان به لنگرود و بر دامنه کوه قرار دارد و مکانی بسیار زیبا و سرسبز می باشد.
بقعه شیخ زاهد گیلانی، دارای یک گنبد هشت ترک فیروزه می باشد و در میان شالیزارهای برنج، مزارع چای و جنگل محصور شده است و از جمله مکان های گردشگری گیلان به شمار می آید.
ساختمان آرامگاه شیخ زاهد گیلانی، دارای دو اتاق مربع و مستطیل شکل در مجاورت هم است. در سمت شمال، ایوانی طولانی با هفت فیلپا، در شرق بقعه، ایوانی با شش فیلپا و در حاشیه و قسمت جنوبی همین اتاق نیز ایوان دیگری با شش فیلپا وجود دارد. ازاره دیوارهای ایوان ها تا ارتفاع 115 سانتی متر به کاشی کاری هفت رنگ عصر قاجاریه، مزین گشته است و طاقچه هایی با طاق جناقی در جای جای ایوان دیده می شود.
گنبد هرمی بنا شیب تندی دارد و علت ساخت آن به این شکل، عبور سریع آب باران می باشد. سطح حره را با کاشی کاری زرد و آبی، سفید و سیاه و نقوش سنتی و گل دار تزیین کرده اند. فضای داخلی آرامگاه به شکل مربع با اضلاع 610 سانتی متری می باشد که بوسیله چهار گوشوار طاق جمع شده و به شکل گنبد در آمده است.
در بقعه شیخ زاهد گیلانی، مزار دیگری به چشم می خورد و همانطور که بر روی کتیبه درج شده، این مزار به سید رضی ابن سید مهدی الحسینی باشکیجانی تعلق دارد که وی در سال 835 هجری قمری در گذشته است.
آرامگاه شیخ زاهد گیلانی، از جمله آثاری می باشد که در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.
برای دسترسی به بقعه شیخ زاهد گیلانی می بایست به استان گیلان، شهرستان لاهیجان، دهکده شیخانه ور که در 3 کیلومتری لاهیجان - لنگرود واقع شده است، سفر کنید.
سه شنبه 25 آبان 1400
شنبه 06 شهریور 1400
چهارشنبه 23 تیر 1400
شنبه 08 خرداد 1400
پنج شنبه 02 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 27 اسفند 1399
یکشنبه 10 اسفند 1399
سه شنبه 07 بهمن 1399
دوشنبه 01 دی 1399
شنبه 17 خرداد 1399