باغ شازده ماهان که در نزدیکی شهرستان ماهان قرار دارد از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان ماهان استان کرمان به شمار می آید. این باغ در 42 کیلومتری جنوب شرقی کرمان و در فاصله 6 کیلومتری شهرستان ماهان واقع شده است.
باغ شازده ماهان، به دستور عبدالحمید میرزا ناصر الدوله فرمانفرما، حاکم ماهان در طی 11 سال بنا شد و با فوت وی بنای باغ نیمه کاره به جا ماند. گفته می شود وقتی خبر درگذشت ناگهانی حاکم را به ماهان می برند، بنایی که مشغول تکمیل سر در ساختمان بوده است، تغار گچی را که در دست داشته محکم به دیوار می کوبد و کار را رها کرده و فرار می کند. به همین علت جاهای خالی کاشی ها را می توان بر سردر ورودی باغ دید.
این عمارت در گذشته، اقامتگاه تابستانی پادشاهان قاجار بوده اما پس از بازسازی های صورت گرفته، امروزه به مکانی با شکوه برای بازدید گردشگران تبدیل شده است.
باغ شازده ماهان، با 407 متر طول و 122 متر عرض، از بزرگترین و زیباترین باغ های باستانی ایران به شمار می آید.
این باغ دیدنی و زیبا، در محلی مناسب برای باغ اشرافی، بنا شده است؛ زیرا که در مسیر عبوری کرمان به بم و همچنین در مسیر جاده کهن ابریشم واقع می باشد و سالانه بسیاری از گردشگران و مسافران، از این باغ باستانی دیدن می نمایند.
باغ شاهزاده ماهان با داشتن تمام ویژگی ها، نمونه ای کامل از باغ ایرانی می باشد. یکی از ویژگی های این باغ ایرانی، نمایش آب در سطح های عمودی و افقی در آبشارهای مکرر در شیب زمین است.
درون و بیرون باغ شازده ماهان بسیار متفاوت است؛ زیرا این باغ سر سبز که دارای انبوه درختان میوه و جوی های پر آب می باشد در دل کویر قرار دارد و دیوارهایی بلند، این باغ 5 هکتاری را از کویر جدا نموده است.
حوض بزرگ بیضی شکلی، در پاشویه ای مستطیلی در حیاط مقابل ورودی قرار دارد. در بدو ورود در سطح نسبتاً وسیع و مسطحی که در فضای جلوی سردرخانه به سمت باغ قرار دارد، می توانید مهمترین عنصر شکل دهنده باغ تخت ماهان را ببینید و آبشارهای متعددی با فواره های مکرر به طرف پایین سرازیر می گردند.
نهری که در باغ جریان دارد، از برف های قله جوپار سرازیر شده و از بالاترین نقطه باغ وارد می شود. از آن جا با توجه به شیب زمین، به سمت پایین حرکت کرده و از آن سوی باغ خارج می شود. سپس به نهر های چهار باغ وارد شده و به سوی قریه مقسم تیگران، دهکده ای مجاور ماهان، جاری می گردد و باغ ها و کشت زارها را سیراب می نماید.
در انتهای باغ، بالاخانه که محل پذیرایی و اسکان صاحب اصلی باغ بوده، به چشم می خورد. این بالاخانه با هندسه ای نسبتاً باریک و کشیده قسمت قابل ملاحظه ای از عرض باغ را در دو طبقه به خود اختصاص می دهد. در دو سوی مسیر آبشار، پیاده راه هایی وجود دارد که در سایه ی درختان بلند سرو و چنار دو سوی عمارت، می باشند.
ساختار پلهای منتهی به عمارت به همراه فوارههای آب و درختان سر به فلک کشیده اش، زیبایی خاصی به این باغ بخشیده است که تنها با تماشای نزدیک می توانید اثرگذاری آن را درک کنید.
این باغ علاوه بر اینکه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، یکی از 9 باغ ایرانی می باشد که در سال 1390 در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده و اطلاعات آن از سوی یونسکو به 35 زبان ترجمه و در نقشه گردشگری یونسکو قرار گرفته است.
برای دسترسی به باغ شازده ماهان، می بایست به استان کرمان، شهرستان ماهان سفر کنید و یا طی 25 کیلومتر در جادهی کرمان - بم، در 6 کیلومتری شهر ماهان از باغ شازده ماهان دیدن نمایید.
سه شنبه 25 آبان 1400
چهارشنبه 03 شهریور 1400
چهارشنبه 23 تیر 1400
چهارشنبه 05 خرداد 1400
چهارشنبه 01 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 06 اسفند 1399
سه شنبه 07 بهمن 1399
یکشنبه 30 آذر 1399
شنبه 17 خرداد 1399