برج آزادی از زمان های قدیم، نماد شهر تهران بوده است به طوری که در آن زمان ها بعید بود کسی به تهران سفر کند و در کنار این برج بلند قامت عکس یادگاری نگیرد.
این برج در سال 1349 توسط معمار ایرانی، استاد حسین امانت طراحی و ساخته شد، با معماری بی نظیر و شاخص، تلفیق طاق های معماری قبل و بعد از اسلام (معماری دوران هخامنشی، ساسانی و اسلامی) ساخته شد. این برج تا قبل از سال 1357 به نام برج شهیاد معروف بود، اما امروزه همه آن را با نام برج آزادی میشناسند.
داستان ساخت برج آزادی به سال 1345 هجری شمسی و حکومت پهلوی برمیگردد در این سال مسابقه طراحی یک نماد برای معرفی ایران، بین معماران ایرانی برگزار میشود. تنها شرط مسابقه آن بود که ارتفاع بنا بیش از 45 متر نباشد. حسین امانت فارغ التحصیل دانشگاه تهران در این مسابقه برنده و طرح ایشان پذیرفته شد.
حسین امانت میگوید: این بنا، سمبل تاریخ درخشان ایران است، دورانی که ایران در ادبیات، هنر، معماری، صنایع دستی، علوم مختلف و چیزهای دیگر سرآمد بود. من میخواستم جمع بندی خود از این ها را در این بنا ارائه کنم تا اگر کسی از خارج وارد ایران میشود و یا حتی مردم ایران، بدانند که این اثر به کجا و به کدام فرهنگ مربوط است.
مهندس ایرانی به نام "حسین امانت" با همراهی گروهش به بازدید از ایلام سفر کردند، شکوه قله قلاقیران و دشت های سرسبز اطرافش به قدری برایشان جذاب بود که همان زمان، از آن برای ساخت نماد ایران و تهران یعنی برج آزادی الهام گرفتند.
یکی از قدیمی های تهران می گفت زمانی که کلنگ ساخت این میدان را زدند به بزرگی آن شک داشتیم اما هم اکنون این میدان که به دست مهندسان ایرانی ساخته شده در مرکزیت تهران خودنمایی میکند و کسانی که برای اولین بار به تهران سفر میکنند، حتما یک عکس یادگاری با آن دارند.
این بنای سه طبقه دارای 4 آسانسور و دو راه پله است، در زیر این بنا چند سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و ... وجود دارد.
به علت جایگاه مکانی ویژه این اثر ارزشمند و با وجود ترمینال آزادی و فرودگاه مهرآباد، این میدان به یکی از پر ترددترین میدان های شهر تهران تبدیل شده است.
یکی از دلایل انتخاب مکان میدان آزادی برای ساخت برج آزادی نیز همین بود که آن زمان مهمانان خارجی از فرودگاه مهرآباد وارد ایران میشدند و میدان آزادی ماننده دروازه ای برای ورود به شهر بود که مسافران اولین چیزی که می دیدند میدان بزرگ آزادی نماد تهران و نماد ایران بود.
چهارشنبه 15 فروردین 1403
دوشنبه 24 آبان 1400
چهارشنبه 03 شهریور 1400
چهارشنبه 23 تیر 1400
چهارشنبه 05 خرداد 1400
چهارشنبه 01 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 06 اسفند 1399
سه شنبه 07 بهمن 1399
یکشنبه 30 آذر 1399
شنبه 17 خرداد 1399