معرفی میگون
شهرهای اوشان فشم و میگون در مجاورت هم، قصران را تشکیل می دهند. این منطقه از تهران خنک تر می باشد و از مناطق گردشگری اطراف تهران محسوب می شود. میگون که از مناطق ییلاقی است و در بخش رودبار قصران قرار گرفته در بیست و پنج کیلومتری شمال شرقی تهران واقع شده است.
منطقه میگون به علت برخورداری از آب و هوای خنک در فصل تابستان، جاری بودن رودخانه های خروشان و داشتن آبشار و باغات سرسبز، ییلاق تابستانی و محل تفریح اهالی پایتخت است.
ساکنان میگون
در قدیم زبان گفتاری اهالی این منطقه، تاتی بود.
شغل مردمانش دامداری و باغداری است، البته در سالهای اخیر برخی از مردم منطقه با ساخت رستوران در باغات کنار جاده و داخل منطقه میزبان توریست و گردشگران میباشند.
وجه تسمیه میگون
استقرار و سکونت آریایی ها و قبیله مغان مادی در دماوند ( دنباوند گذشته)، قصران یا کوهسران قدیم و ری (رغه) که به واسطه علم مادی و روحانیت قدرت و اعتبار بی همتایی داشتند، حاکی از قدمت و شهرت این منطقه است. یکی از علتهای رابطه مغان با دماوند و قصران و ری وجود 2 روستای قدیمی به نام های مغانک در دماوند و میگان (در رودبار - قصران) که امروزه میگون تلفظ میشود، بوده است. این دو آبادی دارای خصوصیات ویژه زیست محیطی بودند.
میگان برگرفته از مغگان میباشد که "غ" آن به "ی" تبدیل گشت؛ مثل بغستان به بیستون یا رغه به ری و پسوند "گان" یعنی جایگاه و مکان.
بنابراین میتوان گفت مغگان (میگان) که میگون امروزی نام گرفته است، جایگاه مغان بوده است که این قوم حداقل 2700 سال قبل در این منطقه به حکومت کردن و تربیت جوانان درباره علم روز و مسائل مذهبی مشغول بوده اند. هم چنین سکونت اهالی قیطریهی قدیم و فرهنگ این مردمان مستندی بر قدمت بیشتر از 3200 ساله است.
بعضی معتقدند که میگون همانطور که از نامش مشخص است مترادف با "مانند می" میباشد، عده ای رویش گلهایی به همین نام را علت نامگذاری میدانند، عده ای دیگر میگوند به دلیل سرمای شدید در فصل زمستان گونه های زنان سرخ میشد و به همین دلیل نام میگون گذاشته شد و بعضی هم به سرخ بودن و جنس رسی بودن خاک اعتقاد دارند. البته همه این نظرات قابل بررسی است، ولی تعریف مستندتر اینست که مغ یعنی روحانیت و گان یعنی جایگاه و ترکیب هر دوکلمه به مفهوم جایگاه روحانیون ماد علت نامگذاری این محل است.
جاذبه های گردشگری در میگون
دره هملون در حدفاصل میگون و شمشک قرار دارد و مسیری مناسب برای کوهپیمایی سبک می باشد. با عبور از این مسیر به چند غار برخورد می کنیم که در نوع خود جالب می باشند و سپس با یک و نیم ساعت پیاده روی به آبشار هملون می رسیم. آبشار هملون در فصل های بهار و تابستان دیدنی تر است اما در فصل سرد نیز دیدن این آبشار یخی خالی از لطف نیست. رودخانه هملون نیز همیشه پاتوق طبیعت گردان است و آب آن به رودخانه میگون سرازیر می شود.
دره آهنگرک که در فاصله چهار کیلومتری از غرب میگون واقع شده معروف به دره الله بند می باشد و در میان چند قلعه محصور گشته است. قلعه هایی مانند آبک، قلعه دختر، قلعه آهنگرک و قلعه الله بند، اطراف دره قرار گرفته اند. دره چشم انداز بسیار زیبایی دارد که از نزدیک میتوانید زیبایی های بیشتری از آن درک کنید.
پارک قلعه باغ میگون در این شهر از مکان های تفریحی اهالی و برگزاری بعضی از جشن های آنها می باشد.
مدرسه یخنوردی در هملون، مکانی برای آموزش های یخ نوردی و تمرین کوهنوردی می باشد. صعود افراد از کوه به وسیله قرقره و با لباس های مخصوص انجام می شود. زیرسازی مکان یخنوردی و ساخت سکوی تماشاچی نیز در این مدرسه به خوبی انجام شده است.
رودخانه گهواره یا گاهره، کوچه قلعه باغ، محله هفت چنار در بالای میگون، هفت چشمه در تالارسر میگون نیز از زیبایی های دیگر این منطقه گردشگری می باشند.
غذاخوردن در رستوران های میگون خالی از لطف نیست. غذاخوری های زیادی در این منطقه قرار دارند که لذت طبیعت گردی را برای گردشگران بیشتر می کنند. رستوران هایی مانند کوهستان و شب های میگون در مسیر میگون به شمشک خودنمایی می کنند که از بقیه رستوران ها معروف تر می باشند.
از جاذبه های اطراف میگون می توان به چشمههای آهنگرک، پسبند، خربزدره و غار جاه زنجیر، دشت هویج و روستای افجه اشاره کرد.
میگون نو کجاست؟
افزایش جمعیت میگون سبب شده این شهر به دو بخش میگون و میگون نو تقسیم شود تا ارائه خدمات شهری به ساکنان منطقه بهتر صورت گیرد. میگون نو در بخشی از سمت راست جاده فشم - تهران قرار دارد.
بهترین زمان سفر به میگون
بهترین فصل آمدن به میگون و اوشان فشم بهار و تابستان است اما زیباییهای این منطقه تنها مختص تابستان نیست، بلکه تبدیل شدن آبشار میگون در فصل زمستان به یک آبشار یخی برای گردشگران جذابیت خاص دیگری دارد.
اقامت در میگون
آب و هوای دلچسب میگون سبب شده همواره گردشگران زیادی تمایل داشته باشند شب را در این منطقه سپری کنند. با اجاره ویلا در فشم می توانید آخر هفته خوبی را در این منطقه سپری کنید.
مسیر دسترسی به میگون
از اتوبان شهید بابایی به سمت جاده لشگرک بروید (و یا از جاده دماوند به سمت جاده لشگرک بروید) و بعد از دوراهی فشم - لواسان یا همان میدان قایم وارد جاده فشم شوید، 5 کیلومتر بعداز میدان فشم به میگون میرسید.
اگر از تجریش و بزرگراه ارتش قصد سفر به میگون را دارید در انتهای بزرگراه ارتش، در مجاورت پارک جنگلی سوهانک، مسیر را به صورت مستقیم ادامه داده با به سه راهی برسید و سپس گردنه قوچک را به پایین بروید.
در جاده چالوس بین گچسر و کندوان، سه راهی قرار دارد که اگر از فرعی آن وارد شوید و به طرف شرق حرکت کنید، با عبور از گاجره، شمشک و دیزین به میگون می رسید. با ادامه مسیر به تهران و فشم دسترسی پیدا می کنید.
در صورتی که اتومبیل ندارید می توانید به فلکه چهارم تهرانپارس رفته و از تاکسی های میگون و فشم استفاده کنید. همچنین از ایستگاه مترو حقانی، اتوبوس هایی برای رفتن به فشم و میگون تعبیه شده است.
سه شنبه 19 تیر 1403
یکشنبه 12 آذر 1402
حدودا 30 تا چشمه داره که 7 تا از چشمه ها که بهم نزدیکترن و در یک حوضچه با هم ادغام میشن که به هفت چشمه معروف شده
بهار و تابستون خیلی شلوغ میشه و اب گوارایی داره
یکشنبه 11 دی 1401
یکشنبه 14 آذر 1400
پنج شنبه 20 آبان 1400
زبان مردم میگون طبری یا مازنی است و تاتی نیست
اهالی فشم و اوشان به لهجه تاتی صحبت میکنند نه اهالی میگون
گویش اهالی میگون طبری (مازندرانی) است
سه شنبه 05 مرداد 1400
شنبه 22 خرداد 1400
شنبه 11 اردیبهشت 1400
یکشنبه 15 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
چهارشنبه 15 بهمن 1399
دوشنبه 15 دی 1399
دوشنبه 26 آبان 1399
شنبه 24 آبان 1399
با تشکر از دیدن پست من
پنج شنبه 08 آبان 1399
چهارشنبه 16 مهر 1399
سه شنبه 21 مرداد 1399
شنبه 04 مرداد 1399
شنبه 14 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
دوشنبه 26 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399