یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان، چابهار یا چهار بهار نام دارد که تنها بندر اقیانوسی ایران می باشد و در کرانه اقیانوس هند و دریای عمان واقع شده است. به دلیل اینکه آب و هوای آن در بیشتر ایام سال بهاری و معتدل است، این شهر را چابهار مینامند. چابهار جزو مناطق آزاد بازرگانی ایران محسوب میشود و کشتی های اقیانوس پیما میتوانند در لنگرگاه این شهر پهلوگیری کنند.
چابهار از آن دسته از شهر هایی است که علاوه بر موقعیت بازرگانی، از جاذبه های فراوان تاریخی و طبیعی برخوردار است.
یکی از جاذبه های طبیعی چابهار، کوه هایی هستند که به کوه های مینیاتوری و یا مریخی شهرت دارند که در اثر فرسایش سریع در مقابل باد و باران، به صورت دندانه دندانه و مملو از لبه ها و چاک ها شکل گرفته اند.
جاده چابهار - گواتر، از دل این طبیعت بی نظیر که از قرار گرفتن کوه های سفید رنگ (چیزی میان سفید و طوسی) با واریزه های بسیار در کنار دریای زیبای جنوب بوجود آمده، عبور می کند و منظره هایی بسیار زیبا و عجیب را به نمایش می گذارد اما به دلیل عدم معرفی مناسب، کمتر مورد بازدید قرار گرفته است و هنوز به ثبت و حفاظت محیط زیست نرسیده اند.
شکل عجیب کوه های مریخی، مناظری از کوه های کره ماه را برای انسان یاد آور می شوند زیرا که جنس رسوبی و فرسایش خاص کوه ها، موجب ایجاد شیارها و تراش های فوق العاده بی نظیری شده است که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می گرداند. عمر این کوه ها در حدود 5 میلیون سال است و امتداد آن تا رشته کوه های زاگرس و کشور پاکستان میباشد.
این کوه ها فاقد پوشش گیاهی هستند و به دلیل چاک چاک بودن، شکل های نامانوس و در واقع جلوه فرازمینی بودنشان، به کوه های مریخی مشهور شده اند و حاصل پدیده ای بوم شناختی به نام بدبوم یا بدلند می باشند. همچنین علت دیگر ایجاد این پدیده طبیعی، مقاومت نا یکسان لایه های زمین می باشد که موجب شکل گیری بسیار عجیب این رشته کوه ها شده است.
یکی دیگر از شگفتی ها و زیبایی هایی که در این منطقه می توانید شاهد آن باشید، تالاب صورتی می باشد. دشت که در میان جاده آبگیر شده، تالاب های متعددی را بوجود آورده است که در نزدیکی دریا به رنگ صورتی و در نزدیکی کوه ها به رنگ خاکستری مایل به سفید می باشد.
رشته کوه های مریخی را تنها در جنوب استان سیستان و بلوچستان می توانید ببینید. این کوه ها در گذشته در زیر خاک پنهان بودند و بر اثر گذر زمان، تغییرات جوی و آب و هوایی و باران های موسمی نمایان شده اند. حتی مشاهده انواع مختلف فسیل ماهیان، دلیلی بر آن است که قبلا کوه های مینیاتوری در زیر آب بوده اند.
در این رشته کوه می توانید شاهد کوه هایی با ارتفاع 5 متر تا 100 متر و حتی بیشتر نیز باشید. جنس کوه های مریخی مقاوت ویژه ای دارد و صعود از آنها همچون صعود از صخره می باشد. دربین کوه ها دریاچه طبیعی لیپار تشکیل شده که زیبایی منطقه را چندین برابر کرده است.
از ساحل دریای عمان تا روستای صیادی تیس می توانید از تماشای کوه های مریخی لذت ببرید، زیرا که با رسیدن به این دهکده، رشته کوه ها به پایان می رسند. دهکده تیس دارای قدمتی در حدود 2500 سال می باشد و از آن در کتاب فتوحات اسکندر مقدونی با عنوان تیز، نام برده شده که در اثر گذر زمان به تیس تبدیل شده است. تیس بندر تجاری فعالی بوده که توسط مغول ها ویران شده است.
بهترین زمان برای سفر و بازدید از کوه های مریخی، فصول بهار، پاییز و زمستان است و به دلیل اینکه آسمان در این منطقه قابلیت رصد چهارده صور فلکی را به صورت همزمان دارد، بهترین مکان برای دیدن ستاره و نجوم است.
جهت رفاه گردشگران، یک کمپینگ و مجتمع تفریحی در بین ساحل دریای عمان و کوه های مینیاتوری تاسیس شده است که شامل امکاناتی از جمل: فضای سبز، سرویس بهداشتی، آلاچیق، سکوی رصد ستارگان، 6 سوییت و 2 سالن ویژه اردوی دانش آموزی میباشد.
برای دسترسی به رشته کوه های مریخی می بایست به استان سیستان و بلوچستان، 40 الی 50 کیلومتر بعد از چابهار در جاده چابهار - بندر گواتر سفر نمایید.
یکشنبه 23 آبان 1400
چهارشنبه 03 شهریور 1400
سه شنبه 22 تیر 1400
سه شنبه 04 خرداد 1400
سه شنبه 31 فروردین 1400
سه شنبه 26 اسفند 1399
چهارشنبه 06 اسفند 1399
دوشنبه 06 بهمن 1399
یکشنبه 30 آذر 1399
سه شنبه 13 خرداد 1399