اگر به شهر گرم و با صفای اهواز سفر کنید پل های بسیاری را بر روی رودخانه کارون خواهید دیده اما تنها پلی که برای این شهر به صورت سمبل درآمده پل سفید و یا پل معلق شهر می باشد که جلوه ای زیبا به اهواز بخشیده است.
با وجود اینکه قدمت پل به چند ده سال قبل باز می گردد اما کماکان محکم و استوار در جای خود باقی مانده است.
رودخانه کارون با طول 950 کیلومتر پر آب ترین و طولانی ترین رود ایران می باشد که بخشی از آن قابل کشتیرانی می باشد.
رود کارون که به نام های کرن، کرنک و کوهرنگ شهرت دارد، اهواز را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می کند.
پل سفید نیز که چهارمین پل معلق جهان می باشد بر روی رود کارون ساخته شده است.
در سال 1315 هجری شمسی که پهلوی اول در ایران حکومت می کرد، پلی تمام فلزی با پایه های بتنی با دو قوس 20 و 13 متری بر روی رودخانه کارون در شهر اهواز احداث نمود.
این پل یکی از هشت پل عبوری از کارون و نخستین پل معلق خاورمیانه است که نزدیک به 50 سال بعد از ساخت پل بروکلین، اولین پل معلق دنیا در آمریکا، مقدمات ساخت آن انجام شد.
پل سفید اهواز، قسمت شرقی اهواز (بافت قدیمی و صنعتی شهر) یعنی امتداد خیابان طالقانی و میدان شهدا را به قسمت غربی شهر (قسمتهای مسکونی) امانیه، فلکه فرمانداری و بیمارستان رازی مرتبط می گرداند و دومین پل احداث شده در این شهر می باشد.
این پل در ابتدا به منظور عبور درشکه و ماشین و همچنین عابرین پیاده ساخته شد اما امروزه مسیری یک طرفه برای عبور ماشین ها و مردم می باشد.
قبل از احداث پل سفید، پل دیگری با عنوان پل سیاه از کارون گذر می کرد اما از سال 1312 اقدامات برای ساخت پل سفید آغاز شد. برای جایگاه ساخت پل، سه نقطه پیشنهاد داده شد. سپس سال بعد مسئولیت ساخت پل، تهیه نقشه و انتخاب جایگاه آن به شرکت سوئدی سونسکانتر پرناداکتی پولاکت (سنتاپ) داده شد که بنا بر قراردادی که میان میرزا علی خان منصور وزیر طرق ایران و این شرکت، به مبلغ 5.780.000 ریال بسته شد، ساخت پل آغاز و پس از 20 ماه به پایان رسید.
تا تابستان سال 1314 همه کارها طبق برنامه ریزی صورت می گرفت و هلالی اول زده شد اما زمان زدن هلالی دوم، لوازم و تجهیزات ساخت پل را انگلیسی ها که در شرکت نفت اهواز کار می کردند، از سازنده پل پس گرفتند و ساخت پل به خاطر نداشتن تجهیزات لازم متوقف شد. مهندس آلمانی سازنده پل بعد از این ماجرا بر اثر فشارها و ناراحتی های بسیار از دنیا رفت. اما همسرش نگذاشت که کارشان نیمه تمام بماند و کار ساخت پل را با لوازم و تجهیزات ابتدایی و قابل دسترس پیش گرفت تا سرانجام پل را کامل و آماده بهره برداری کرد.
در اواخر شهریور ماه، پل به راه آهن جنوب با ضمانت 24 ماهه و عمر مفید 50 ساله تحویل داده شد و اولین آزمایش بر روی پل به مدت 4.5 ساعت صورت گرفت و پس از آن در آبان ماه سال 1315 رسما افتتاح گشت.
با وجود اینکه عمر تعیین شده توسط شرکت سازنده پل به مدت 50 سال بود و سال های بسیاریست که از عمر مفید آن گذشته است اما پل سفید کماکان مستحکم در جای خود باقیست. لازم به ذکر است که پل معلق به صورت کامل در سال 1389 بازسازی و مرمت شد.
در میان مردم اهواز این پل به نام های مختلفی شناخته شده است. از آن جهت که بدنه آن سفید رنگ است، پل سفید، به خاطر هلال های بزرگ و زیبایش، پل هلالی و به علت معلق بودنش، پل معلق شهرت دارد.
برای بازدید از پل معلق می بایست به استان خوزستان، اهواز سفر کنید و از این پل در حد فاصل میدان شهدا و خیابان فلسطین، بر روی رودخانه کارون دیدن نمایید.
شنبه 22 آبان 1400
سه شنبه 02 شهریور 1400
یکشنبه 24 مرداد 1400
سه شنبه 22 تیر 1400
سه شنبه 04 خرداد 1400
سه شنبه 31 فروردین 1400
سه شنبه 05 اسفند 1399
دوشنبه 06 بهمن 1399
شنبه 29 آذر 1399
سه شنبه 13 خرداد 1399