نیشابور از جمله شهرهای فرهنگی و ادبی ایران است که با شنیدن نام آن، عطار، خیام، کمال الملک و فضل بن شاذان و همچنین قدمگاه برایمان تداعی می شود.
نیشابور در کنار مفاخر و آثار باستانی بسیار خود، جاذبه توریستی بی نظیری دارد که به تاریخ معاصر این سرزمین باز می گردد و آن نخستین مسجد چوبی جهان می باشد.
متاسفانه این مسجد با اینکه دارای ویژگی های بی نظیری می باشد، ناشناخته مانده تا حدی که بسیاری از نیشابوری ها نیز از وجود آن بی خبر هستند.
مسجد چوبی بخش عمده ای از مجتمع فرهنگی، سیاحتی و اقامتی موسم به دهکده چوبین نیشابور می باشد که می تواند مورد بازدید بیشتری قرار گرفته و به صنعت توریسم کشور کمک کند.
مسجد چوبی برای اولین بار در سال 1325 با دیوارهای کاه گلی و سقف چوبی، با وسعت فعلی و در همین مکان بنا شد و پس از تخریب شدن مسجد اولیه در سال 1378 ، مسجد کنونی با شکل جدید و با شیوه معماری نوین بنا شد.
این مسجد، اولین مسجد چوبی مقاوم در برابر زلزله در جهان است که در برابر 8 ریشتر زلزله از خود مقاومت نشان می دهد.
مسجد چوبی دارای 200 متر مربع مساحت است و سقف آن به شکل شیروانی می باشد. همچنین دارای دو مناره هر کدام به ارتفاع 13 متر از سطح زمین و وزن نزدیک به 4 تن است.
مسجد در ظاهر به صورت کشتی ای است که به نظر می رسد به صورت وارونه بر سطح زمین قرار دارد. این مسجد از 40 تن چوب طی دو سال ساخته شده است.
سه درب ورود و خروج و پنج پنجره در بنا دیده می شود. اسکلت آن از نوع سازه مقاوم در برابر زلزله و با ماندگاری طولانی و به شیوه Twobyfour یا Double ساخته شده است. حتی آبدارخانه مسجد نیز دارای کابینتها، دیوارها و سینی های چوبی می باشد که به علت رعایت مسائل بهداشتی کف و قسمتی از دیوارهای آن از کاشی و سرامیک پوشیده شده است.
از چوب انواع درختان مثمر و غیرمثمر در ساخت بخش های مختلف بنا همچون کتیبهها، محراب و ... استفاده شده که این درختان شامل انواع کاج ها، اشن، سپیدار، گیلاس، گلابی، زبان گنجشک، گردو و توت می باشند.
محوطه مسجد با نورپردازی زیبایی که هارمونی از رنگ های شاد می باشد به مسجد جلوه ای ویژه بخشیده و زیبایی آن را دو چندان کرده است.
طراح و سازنده نخستین مسجد چوبی، حمید مجتهدی است که پس از اتمام تحصیلات خود در رشته مهندسی عمران دانشگاه کالیفرنیا آمریکا به ایران بازگشت و این مسجد را در زمین های اجدادی خود بنا کرد، وی در سن 73 سالگی در نیشابور از دنیا رفت.
از دیگر بناهایی که در کنار مسجد چوبی می توانید از آن دیدن کنید خانه چوبی حمید مجتهدی است که دارای معماری و طراحی جالبی بوده و در دهکده چوبی قرار دارد.
مجتمعی که مسجد در آن قرار دارد شامل بخش هایی متعددی از قبیل موزه، کتابخانه، رستوران، فروشگاه، نانوایی، آلاچیق ها و سوئیت می باشد.
برای دسترسی به مسجد چوبی می بایست به خراسان رضوی، 7 کیلومتری نیشابور، جاده تقی آباد طلایی، دهکده چوبی سفر کنید.
شنبه 22 آبان 1400
سه شنبه 02 شهریور 1400
یکشنبه 24 مرداد 1400
سه شنبه 22 تیر 1400
سه شنبه 04 خرداد 1400
سه شنبه 31 فروردین 1400
سه شنبه 26 اسفند 1399
سه شنبه 05 اسفند 1399
دوشنبه 06 بهمن 1399
شنبه 29 آذر 1399
سه شنبه 13 خرداد 1399