باغ سنگی از جمله جاذبه های سیرجان در استان کرمان است. این باغ دارای درختانی است که میوه آنها سنگ است و نکته حیرت انگیز آن، عدم احتیاج به بذر و آب می باشد.
این باغ داستان عجیبی دارد. درویش خان اسفندیاری که زمانی یکی از زمین داران سیرجان بود، پس از اجرای طرح اصلاحات ارضی، مقدار قابل توجهی از زمین های خود را در سال 1340 از دست داد و به علت عدم آبیاری، زمین های باروری که او سال ها برای آبادی آن ها تلاش کرده بود، از بین رفت. درویش خان قادر به تحمل این مصیبت نبود و پریشان شده بود، از این رو در صحرای مجاور یکی از باغ های قدیمی خود که دیگر به یک بیابان خشک تبدیل شده بود، چادر زد و مستقر شد.
درویش خان درختان خشک باغ خود و دیگر باغ ها را جمع آوری کرد و در زمینی آن ها را کاشت. پس از مدتی سنگ های مختلف را از کوه های اطراف جمع نمود و با وسایلی که خود ابداع کرده بود به سیم های آهنی آویخت و تا روزهای آخر عمرش به این کار ادامه داد تا باغ سنگی را بنا نهد.
اما ویژگی این باغ این است که تمام سنگ های درختان آن دارای یک سوراخ می باشند. این در حالی است که دستگاهی برای این کار وجود نداشته است.
سنگ های موجود در این باغ، در آن منطقه وجود ندارند و نزدیکترین محلی که دارای این نوع سنگ است کوه هایی در فاصله 4 تا 5 کیلومتری باغ می باشند. برخی گفته اند که درویش خان آن ها را با شتر یا الاغ می آورده و برخی دیگر معتقدند خود درویش خان در طول 4 الی 5 روز آنها را حمل می کرده است. اما وابستگان وی گفته اند که سنگ ها بوسیله خود درویش خان از کوه های اطراف باغ جمع آوری می شده است.
درویش خان برخی از درختان را بنا به مناسبتی کاشته است. مثلاً زمانی که نوه اش به خدمت سربازی رفت سنگی گرد همانند سر تراشیده به درخت کاشته شده آویزان نمود.
درویش خان هیچ گاه فکر نمی کرد که باغی که برای اعتراض و تحصن ایجاد کرده بود روزی یکی از قطب های جهانگردی کرمان شود و توجه گردشگران و عکاسان را به خود جلب نماید. جالب است بدانید که سالانه بسیاری از توریست های بین المللی از این باغ سنگی دیدن می نمایند.
درویش خان در سال 1386 و در سن 90 سالگی درگذشت و وی را در همان باغ به خاک سپردند.
مطلب جالب دیگر این است که پرویز کیمیاوی، داستان باغ سنگی را در قالب فیلم به تصویر کشیده است و این فیلم توانسته جایزه خرس نقره ای جشنواره فیلم برلین را از آن خود گرداند.
اگر به سیرجان سفر کردید علاوه بر باغ سنگی می توانید از دیگر جاذبه های این شهر شامل آرامگاه شاه فیروز، قلعه سنگ سیرجان، یخدان دو قلو سیرجان، بادگیر چپقی، کفه نمک سیرجان، عمارت سعید نیا، کاروانسرا پاریز، کاروانسرا آقا ابراهیم، بازار قدیم و آرامگاه میرزبیر دیدن نمایید.
باغ سنگی حاصل جنون پیرمردی ورشکسته نیست بلکه هنر را می توان در ساخته های دست این پیرمرد دید.
برای فهم بیشتر اندوه این پیرمرد و بیشتر شناختن باغ حیرت انگیز آن، می توانید فیلم باغ سنگی را تماشا نمایید.
برای دسترسی به باغ سنگی می بایست به استان کرمان، سیرجان، روستای میاندوآب سفر نمایید. از شهر کرمان تا سیرجان 185 کیلومتر راه در پیش دارید که دو ساعت زمان می برد. پس از اینکه به سیرجان رسیدید به نزدیک دهستان بلورد واقع در روستای میاندوآب و در فاصله 40 کیلومتری جنوب شرقی سیرجان بروید. پس از طی کردن 30 کیلومتر در جاده اصلی سیرجان - بافت، بعد از بلورد، حیدرآباد و میاندوآب، تابلو منطقه نمونه گردشگری باغ سنگی را خواهید دید. به فرعی وارد شده و با طی کردن 4 کیلومتر از جاده خاکی به باغ سنگی می رسید.
چهارشنبه 19 آبان 1400
سه شنبه 02 شهریور 1400
دوشنبه 21 تیر 1400
دوشنبه 03 خرداد 1400
دوشنبه 25 اسفند 1399
دوشنبه 04 اسفند 1399
یکشنبه 05 بهمن 1399
شنبه 29 آذر 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399