آشنایی با روستای عجیب واریان
در کشور ایران روستاهایی هستند که هریک با ویژگیهای خاص خود، تعجب گردشگران را برمیانگیزند؛ مانند روستای درکش خراسان شمالی، روستای ایستا طالقان، ماخونیک خراسان جنوبی، سیرچ کرمان و ... . روستای واریان نیز یکی از این روستاهای شگفتانگیز میباشد که به علت نزدیکی به تهران معروفتر از سایرین است.
این روستا جزو دهکده های آبی ایران محسوب میشود و پس از اینکه ساخت سد امیرکبیر آغاز شد، تنها راه ارتباطی به ده واریان بسته شد و از آن پس، گذر از طریق دریاچه سد کرج با قایق امکان پذیر می باشد. درواقع تنها راه ارتباطی اهالی روستا با بیرون از طریق آب و قایق است.
اهالی روستای واریان، غریبهها را برای ورود به روستا نمیپذیرند و این کار مستلزم هماهنگی های خاصی است. شاید دور از ذهن باشد و برای گردشگران کمی تامل برانگیز!
اما شواهدی همچون اقامت افراد در هتل نزدیک چشمه و برگزاری ورزش های آبی در نزدیکی روستا گویای این موضوع است که ورود افراد غیر بومی به داخل روستا بسیار سخت است.
موقعیت روستای واریان
دهکده واریان (Varian) از جمله روستاهایی است که در مسیر جاده کرج به چالوس در استان البرز قرار دارد. این روستا در بخش شرقی سد امیر کبیر و در 25 کیلومتری ابتدای جاده چالوس واقع شده است که چشم انداز فوق العاده زیبایی از جاده کرج - چالوس دارد. این روستا قبل از ایجاد سد کرج در بستر کنونی دریاچه قرار داشت.
طبیعت دهکده واریان
دهکده واریان با دارا بودن درختان سرسبز و خرم، آبشارها، جویبارها، رودهای کوچک روان، چشمه های متعدد جوشان، گل های رنگارنگ، پروانه های رنگارنگ، جیرجیرک ها، کوه های مرتفع، گیاهان دارویی، طبیعت دل انگیز، آب و هوای خنک و روان بخش از جمله مناطق گردشگری و توریستی کشور به شمار می آید و همه ویژگی های یک منطقه گردشگری را داراست.
این روستا در گذشته و قبل از احداث سد کرج در محلی که امروزه بستر دریاچه می باشد قرار داشت، اما پس از احداث سد کرج، اهالی و ساکنان آن به مناطق بالاتر منتقل شدند که همین امر موجب شد تا تنها راه ارتباط با این روستای زیبا و خوش آب و هوا از طریق آب باشد.
یکی دیگر از مزیت های قرار گیری این روستا در مجاورت دریاچه سد، رونق روزافزون کشاورزی و دامپروی می باشد.
موقعیت بی نظیر دهکده واریان موجب شده این روستا همه ساله مملو از گردشگران و طبیعت دوستان شود که به همین منظور هتل واریان در کنار جاده احداث شده و امکانات لازم برای تفریحاتی همچون قایق رانی و اسکی فراهم شده است.
دریاچهای که در این روستا قرار دارد زیبایی خاصی به واریان بخشیده و آن را برای طبیعتدوستان منحصربه فرد ساخته است.
اهالی دهکده واریان جاده چالوس
در گذشته دهکده واریان دارای محله های متعددی بوده که هر یک دارای خاندان بخصوصی بوده اند؛ امروزه یکی از خاندان های به جا مانده از گذشته که بزرگترین و با نفوذ ترین خاندان واریان به شمار می آید، خاندان کیان می باشد.
هم اکنون بیشتر اهالی واریان در کرج زندگی می نمایند اما با وجود زندگی شهرنشینی به مناسبت های مختلف در حسینیه فرهنگی مذهبی واریان واقع در میدان توحید کرج گرد هم می آیند که این حسینیه توسط خود اهالی واریان در کرج ایجاد شده است.
مردم روستای واریان همچنان به روش کسب و کار پیشین خود مشغول هستند و دامداری و کشاورزی بسیار پر رونق است.
در این روستا بازیهایی مانند الک دلک، در زن بپر (در طالقان به آن دو قز بپرک گفته میشود)، توپ کاش، لی لی، اشتراشترن و عمو زنجیرباف انجام میشود که ریشه ای قدیمی دارند و بین مردم روستا محبوب میباشند. همچنین ترانه های محلی خاصی در بعضی مناسبتها در این روستا خوانده میشود.
امکانات دهکده واریان
از جمله ورزش های آبی که در این روستا رایج است و از مزیت های قرار گیری دهکده در مجاورت دریاچه سد به شمار می آید، شنا، قایق رانی و اسکی می باشد. در واقع این سه ورزش از ورزش های اختصاصی نوجوانان واریان می باشد که حتی در این رشته ها دارای قهرمانان ملی نیز هستند.
معرفی واریان در لغتنامه دهخدا
در لغت نامه دهخدا دهکده واریان به این صورت تعریف شده است : واریان، نام دهی است از دهستان ارنگه کرج از شهرستان تهران، واقع در 25000 گزی شمال شرقی کرج و کنار جاده کرج به چالوس در دره رود کرج. ناحیه ای است سردسیر و دارای 1068 تن سکنه. آب آن از رود کرج و چشمه سار تأمین می شود و محصول آن غلات و میوه و لبنیات و عسل و دارای باغهای میوه است. شغل اهالی زراعت و گله داری و کرباس بافی و گیوه سازی است دارای دبستان و راه ماشین رو می باشد.
اقامت در روستای واریان
گردشگران میتوانند در هتلی که آن سوی دریاچه قرار دارد اسکان داشته باشند و یا در صورت تمایل از اجاره ویلا در کرج استفاده نمایند. همچین اگر مسیر چالوس را پیش بگیرند میتوانند با اجاره ویلا در چالوس اقامتی لذتبخش را تجربه کنند.
مسیر دسترسی به روستای واریان
برای دسترسی به دهکده واریان می بایست به استان البرز، 25 کیلومتری مسیر کرج به سمت چالوس سفر نمایید.
چهارشنبه 04 خرداد 1401
شماره ای نیست که بتونیم هماهنگ کنیم؟
یکشنبه 04 اردیبهشت 1401
لطفا راهنمایی کنید چطوری مجوز ورود به روستا رو بگیریم؟
جمعه 26 شهریور 1400
پنج شنبه 28 مرداد 1400
دوشنبه 18 مرداد 1400
دوشنبه 21 تیر 1400
جمعه 04 تیر 1400
سه شنبه 01 تیر 1400
یکشنبه 16 خرداد 1400
ممنون می شم اگر اطلاعات بدید
با تشکر
دوشنبه 03 خرداد 1400
سه شنبه 17 فروردین 1400
دوشنبه 25 اسفند 1399
دوشنبه 04 اسفند 1399
یکشنبه 05 بهمن 1399
شنبه 29 آذر 1399
یکشنبه 02 آذر 1399
دوشنبه 12 آبان 1399
دوشنبه 05 آبان 1399
سه شنبه 22 مهر 1399
یکشنبه 26 مرداد 1399
دوشنبه 06 مرداد 1399
سه شنبه 17 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
اما اگر هماهنگ کنید و آشنا داشته باشید راه میدن. با سوار شدن بر قایق به روستا میرید و از طبیعت بی نظیرش لذت ببرید.💕💕💕
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399