قوشاداغ یکی از ارتفاعات مهم ارسباران می باشد که بلندترین قله آن در شمال هریس 3149 متر ارتفاع دارد. همچنین گردنه مشهور گویجه بئل که یکی از زیباترین و بی نظیر ترین پدیده های طبیعت است در این منطقه و در مسیر تبریز به اهر واقع می باشد.
قوشاداغ به طور دقیق در شمال شهر هریس، غرب رشته کوه سبلان و جنوب غربى مشگین شهر قرار دارد.
تمام ارتفاعات قوشاداغ را انبوهی از مراتع سبز و خرم فرا گرفته که در فصل تابستان محل سکونت عشایر دشت مغان و ارسباران می باشد.
قوشاداغ از جمله جاذبه های بی نظیر طبیعت است که با حمایت مسئولین می تواند موجب رونق صنعت توریسم در اهر گردد. اهر دشتی است که در میان کوه های قره داغ و کوه های قوشاداغ محصور و دارای چشم انداز فوق العاده زیبایی می باشد. همچنین ارتفاعات قوشاداغ در بخش جنوبی و ارتفاعات شیور در بخش شمالی برای کوه پیمایی و دامنه نوردی بسیار مناسب هستند به طوریکه هر هفته صدها نفر از کوهنوردان و طبیعت دوستان به این منطقه سفر می نمایند.
هر ساله برنامه ای جذاب به نام همایش کوه پیمایی یای قاری در کوه قوشاداغ برگزار می گردد. در این برنامه هزاران نفر از شهروندان از مناظر زیبای کوه و آب و هوای خوش منطقه لذت می برند و خانواده ها در پایین آن چادر به پا کرده و به گردش و تفریح می پردازند. تعدادی نیز به سوی قله قوشاداغ رهسپار می گردند.
در مسیر صعود به قله قوشاداغ چندین چشمه زلال و خنک و همچنین چمنزار و دشت وسیع و خرم قوچ گولی قرار دارد.
نکته مهمی که لازم است گردشگران و کوه پیمایان آن را رعایت کنند، عدم آسیب به حیات و اقتصاد عشایر در این ارتفاعات می باشد.
در بخش شرق اهر سه تالاب به نام های تالاب یوسفلو، تالاب دیب سیز و تالاب قوچ گولی وجود دارد.
تالاب یوسفلو در بخش شمالی جاده اهر ـ مشگین شهر و در حوالی دهکده یوسفلو قرار دارد. تالاب دیب سیز در حوالی دهکده قشلاق شاهوردی قرار دارد که امروزه آن را به سد کوچکی تبدیل کرده اند. تالاب قوچ گولی نیز در در مسیر قله قوشاداغ قرار دارد.
تالاب قوچ گولی، تالاب فوق العاده زیباییست که در ارتفاع 2500 متری قرار دارد. محیط آن 570 متر، مساحت آن در حدود 24354 متر، طول و عرض آن 180 متر و عمق آن در عمیق ترین قسمت به 2 متر می رسد. آب شیرین و زلال قوچ گولی از یخچال ها و برفچال های بخش شمالی قله نشأت می گیرد. در اطراف تالاب قوچ گولی امکان برپا کردن چادر وجود دارد و پناهگاهی به وسیله هیئت کوهنوردی استان در کنار دریاچه ایجاد شده است.
اگر قصد سفر به این منطقه با اتومبیل شخصی خود را دارید می توانید از مسیر روستای ثمر خزان به دریاچه قوچ گولی استفاده نمایید و اگر می خواهید از مناظر و زیبایی های طبیعت لذت ببرید می توانید مسیر رسیدن به دریاچه را کوه پیمایی نمایید که نزدیک به سه ساعت می انجامد.
برای دسترسی به ارتفاعات قوشاداغ و دریاچه قوچ گلی می بایست به استان آذربایجان شرقی، اهر، شمال شهر هریس و غرب رشته کوه سبلان سفر نمایید.
جمعه 19 فروردین 1401
روستای ثمر خزان در مسیر قوش گلی سهند قرار دارد نه اهر
سه شنبه 18 آبان 1400
دوشنبه 01 شهریور 1400
یکشنبه 20 تیر 1400
دوشنبه 03 خرداد 1400
دوشنبه 30 فروردین 1400
دوشنبه 25 اسفند 1399
دوشنبه 04 اسفند 1399
یکشنبه 05 بهمن 1399
پنج شنبه 27 آذر 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399