تپه تفریحی چُغا سُرخه مشهور به بام بروجرد از جمله قطب های گردشگری در این شهر به شمار می آید.
تپه چغا دارای امکانات رفاهی و تفریحی فراوانی است. چشم انداز فوق العاده ای که به شهر دارد، در کنار طبیعت بی نظیرش، موجب شده هر کس که به این شهر سفر می نماید از این جاذبه بی بدیل بازدید نماید. در میان امکانات رفاهی و تفریحی موجود در تپه چغا می توان به انواع وسایل بازی، آلاچیق ها، دریاچه مصنوعی، هتل چند ستاره و گلزار شهدای گمنام اشاره کرد.
تپه چغا در غرب بروجرد و مشرف به تمامی شهر می باشد به طوریکه از فراز آن می توان تمام شهر را از نظر بگذرانید. از یک سو گستردگی و وسعت شهر و از سوی دیگر مناطق سرسبز و تفریحی و از سویی دیگر منظره زیبای باغ فدک بروجرد که در دامنه تپه قرار دارد، جلوه گری می نماید.
این باغ از شهرت فراوانی در میان مسافران، گردشگران و حتی اهالی بروجرد برخوردار است. سه دریاچه عظیم در باغ فدک ایجاد شده که از جمله تفریحات پر طرفدار این باغ، قایق رانی در این دریاچه ها می باشد.
از دیگر امکانات تفریحی و رفاهی موجود در باغ فدک می توان به پیست دوچرخه سواری، اتومبیل رانی کودکان، جاده راه سلامت، آلاچیق هایی برای اسکان مسافران اشاره کرد. در قسمتی از این پارک، باغ پرندگان نیز وجود دارد که در آن 78 گونه جانوری نادر نگهداری می گردد.
پرندگانی که در این باغ نگهداری می شوند شامل انواع قرقاول، طوطی، فنچ، قناری، کبک، مرغ و خروس، طاووس، مرغ مینا، پرندگان شکاری و پرندگان آبزی می باشند. همچنین بلبل خرمائی، یاکریم معمولی و چینی (الماسی)، بوقلمون و شتر مرغ آفریقایی نیز در این باغ نگهداری میشوند.
علاوه بر پرندگان نیز جانورانی همچون سگ، میمون، سنجاب، خرگوش، آهو و اسب نیز نگهداری می شوند که اکثر آنان را از کشورهایی از قبیل بلژیک، هندوستان، سنگال، لهستان، اندونزی و آمریکا خریداری کرده اند.
پارک پرندگان بروجرد به عنوان اولین پارک پرندگان لرستان و با الگو گرفتن از پارک های پرندگان کشور از جمله پارک پرندگان شهر اصفهان بنا شده که امروزه در شمار پر بازدیدترین پارک پرندگان در غرب کشور می باشد.
در طی پیمودن مسیر رسیدن به فراز تپه می توانید تندیس های زیبایی از حیات وحش و شخصیت های اسطوره ای همچون آرش کمانگیر را مشاهده نمایید.
چُغا سُرخه در زبان عامیانه و گویش بروجردی با عنوان چوقا سرخر یا چوغا خوانده می شود که امروزه اغلب برای نام بردن از آن به اختصار از چوغا استفاده می نمایند.
درباره علت نامگذاری این تپه دو روایت وجود دارد؛ اول اینکه به علت قرار گرفتن در ناحیه ای هموار و منحصر به فرد بودن چغا به طوریکه کاملا با سایر زمین های اطراف خود متفاوت می باشد به آن در فرهنگ محلی و به اصطلاح سر خر (مزاحم) گفته می شود.
دوم اینکه بروجردی ها بر این باورند که روزگاری سیل مهیبی در منطقه رخ داده و تنها اثر بیرون مانده از آب، همین تپه چوغا بوده است که متمایز از منطقه آب گرفته اطراف بوده است.
در طول سال های اخیر و با افزایش بخش شهرنشین بروجرد، شهرداری بروجرد اقدام به توسعه و فضا سازی در این تپه نموده و با ایجاد دریاچه مصنوعی و هتل چهار ستاره زاگرس و فضاهای سبز موجبات تفریح و تفرج اهالی و گردشگران را فراهم آورده است.
وقتی وارد شهر بروجرد می شوید می توانید از ورودی شهر، تپه چغا را ببینید و برای صعود به فراز تپه هم می توانید از پله هایی که در مسیر تعبیه شده است، استفاده نمایید و اگر سوار بر اتومبیل می باشید می توانید از جاده کشیده شده در سینه کش تپه گذر کنید.
برای دسترسی به تپه چُغا می بایست به استان لرستان، بروجرد، میدان سیمرغ سفر نمایید.
شنبه 13 مرداد 1403
دوشنبه 17 آبان 1400
دوشنبه 01 شهریور 1400
یکشنبه 20 تیر 1400
جمعه 28 خرداد 1400
دوشنبه 30 فروردین 1400
دوشنبه 25 اسفند 1399
دوشنبه 04 اسفند 1399
یکشنبه 05 بهمن 1399
پنج شنبه 27 آذر 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399