دره نی گاه استان لرستان یکی از بی نظیرترین جلوه هاییست که طبیعت از خود به نمایش گذاشته است. این دره در شهرستان دورود و در رشته کوه های زاگرس قرار داشته و طبیعتی بکر می باشد.
دره نی گاه و یا نگار از حدود شش کیلومتری دریاچه گهر آغاز و به دهکده تی محدود می گردد.
از جلوه های ویژه این دره، صخره های بلند آن است که بر اثر بارش های طبیعی ایجاد شده و رودخانه ای شفاف و و زلال از دل آن عبور می کند.
در طول دره، رودخانه های دره گردو و دره خرس به رودخانه دره نی گاه می پیوندند و موجب خروشان شدن آن می شوند. این رودخانه که از دل دره عبور می کند سفید آب می باشد که از دریاچه گهر ناشی شده و به دره نی گاه می ریزد.
سالانه کوهنوردان و طبیعت گردان حرفه ای در مسیر صعود خود به قله اشترانکوه و یا سفر به دریاچه گهر از دره نی گاه نیز بازدید کرده و استراحت می نمایند.
یکی از زیبایی هایی که در دره نی گاه می توانید شاهد آن باشید جریان داشتن آبشارهای متعددی است که جلوه ای بی نظیر به دره بخشیده اند.
لازم به ذکر است که منطقه دره نی گاه جزئی از منطقه حفاظت شده اشترانکوه می باشد و دارای پاسگاه محیط زیست می باشد.
در سفر به دره نی گاه می توانید با عکاسی از طبیعت بی نظیر و جلوه های فوق العاده زیبا و دست نخورده آن، پیاده روی در میان صخره های عظیم، کمپینگ در دل صخره های عجیب، تماشای آسمان پر ستاره شب و از صدای عبور و برخورد آب به صخره ها لذت ببرید.
دره نی گاه پوشش گیاهی و جانوری غنی را دارا می باشد که به زیبایی های طبیعت این منطقه افزوده است. در میان پوشش گیاهی این دره می توان به انواع درختان بلوط، انگور، گیلاس، تمشک، گلابی، گردو، توت، انجیر، ریواس و ... اشاره کرد.
از گونه های جانوری موجود در منطقه اشترانکوه می توان به خرس، پلنگ، گربه وحشی، روباه، گرگ، گراز و گونه های مختلف پرندگان اشاره نمود.
دره نی گاه در تمام فصول سال جلوه بی نظیری از طبیعت را به نمایش می گذارد؛ در بهار، رودخانه واقع در دل دره از بیشترین حجم آب برخوردار است و شب های آن کمی سرد می باشد؛ در تابستان طبیعت منطقه سر سبز و خرم است و شب های خنکی دارد، در پاییز طبیعت دره همچون سایر مناطق هزار رنگ می گردد و در زمستان سرما سخت و طاقت فرسا می باشد.
برای دسترسی به دره نی گاه می بایست به استان لرستان، شهرستان دورود سفر نمایید که برای رسیدن به آن مسیرهای متعددی وجود دارد. در مسیر اول ابتدا به دورود سفر می نمایید و از میدان امام رضا (ع) که میدان اصلی شهر است به سوی روستای امام زاده پیرعبدالله رفته و از آنجا نیز به سمت روستای تی روانه می شوید. این روستا در آغاز دره واقع شده است. اگر از کوهنوردان و طبیعت گردان حرفه ای می باشید می توانید از مسیر دریاچه گهر استفاده نمایید که این مسیر از دره بخش چپ چشمه زیر پنبه کار عبور می کند و دارای رودخانه های فراوانی می باشد که گاه لازم است از دل آنها عبور نمایید تا به دره برسید. مسیر دیگری نیز وجود دارد که از ابتدای چشمه به خرم تا دریاچه گهر نزدیک به سی دقیقه پیاده روی می نمایید تا به گردنه سلام گاه برسید. از این منطقه به دره گردو و سپس به دره نی گاه می رسید.
دوشنبه 17 آبان 1400
دوشنبه 01 شهریور 1400
یکشنبه 20 تیر 1400
دوشنبه 30 فروردین 1400
دوشنبه 25 اسفند 1399
دوشنبه 04 اسفند 1399
یکشنبه 05 بهمن 1399
پنج شنبه 27 آذر 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399