غارها همواره مکان های مرموز و شگفت آوری بوده اند و گاه نیز انسان ها از آن به عنوان مأمن استفاده می کردند.
غارها حاصل فرسایش و یا شکاف سنگ ها هستند که در برخی از آنها رودخانه های خروشان جریان دارد و عظمت و وسعت برخی از آنها به قدریست که همچون شهری به نظر می رسد.
در جای جای ایران غارهای فراوانی وجود دارد که یکی از آنها غار ایوب می باشد. غار ایوب با داشتن دهانه ای وسیع، بزرگترین دهانه غار ایران را دارد.
غار ایوب واقع در فراز کوه ایوب و در استان کرمان می باشد. این غار که در بخش جنوب شرقی دهج از توابع شهرستان بابک قرار دارد، یکی از جاذبه های طبیعی گردشگری استان کرمان به شمار می آید که سالانه بسیاری از گردشگران و طبیعت دوستان از آن به عنوان بزرگترین دهانه غار ایران بازدید می نمایند.
دهانه غار ایوب دارای 60 متر طول و 80 متر ارتفاع می باشد که با داشتن این ویژگی ها بزرگترین دهانه غاری کشور را دارد. علاوه بر این غار ایوب، بزرگترین غار آذرین ایران نیز می باشد که از گدازه های آتشفشانی بوجود آمده است.
آبی که در بخش زیرین گدازه های داسیتی جریان دارد بعد از پیوستن به یکدیگر و رخ دادن انفجار، غار ایوب را بوجود آورده اند. پس از تشکیل غار با گذشت سالیان دراز و در اثر عوامل طبیعی همچون سرما و رطوبت، غار منبسط و منقبض شده و تکه های عظیمی از آن جدا گشته که این عوامل موجب وسیع شدن فضای غار گردیده است. همچنین باد نیز به فرسایش و کوبیده شدن سریع دانه های ماسه ای به سنگ های داسیت شده که همین امر فضای داخلی غار را به لانه زنبور شبیه کرده است.
بر اساس تحقیقات و بررسی های انجام شده در درون غار ایوب، آثاری کشف شده که نشان می دهد انسان ها در غار سکونت داشته اند و طبق بررسی ها تاریخ این قدمت به دوره اشکانیان باز می گردد.
کوه ایوب با 3200 متر ارتفاع در میان سلسله کوه های مرکزی ایران قرار دارد. در قسمت شرقی کوه، رود باریکی از سقف جریان دارد که به حوضچه کوچکی در پای دیواره غار سرازیر می گردد. آب این حوضچه بسیار گوارا و خنک می باشد. در بالای این حوضچه، محلی صاف دیده می شود که در دل آن چاله کوچکی شبیه به هاونگ قرار دارد. این چاله به حوض آرزو و یا جوقن معروف می باشد و اهالی بر این باورند که اگر آرزویی در دل داشته باشی و در کنار این چاله نیت کرده و قطعه سنگی را به درون آن بیندازی، اگر سنگ پس از برخورد با چاله به بیرون پرتاب شود آرزویت نیز برآورده می گردد.
در بخش مرکزی غار محل هایی برای نشستن و استراحت کردن وجود دارد که به آن منزلگاه گفته می شود. در 150 متری منزلگاه جایگاه هایی به نام بچه مهتابی واقع شده است که در این محل فضایی گود وجود دارد. این فضای گود به ردپای انسانی قوی جثه شباهت دارد و اهالی بر این باورند که این ردپا به حضرت ایوب تعلق دارد. به همین علت این غار از جمله مکان های مقدس و ارزشمند برای اهالی کرمان به شمار می آید.
برای دسترسی به غار ایوب می بایست به استان کرمان، شهرستان بابک، کیلومتر 7 شهر دهج سفر نمایید. دهج در حد واسط استان های کرمان و یزد واقع شده است که از یزد تا غار نزدیک به 254 کیلومتر و از کرمان تا غار ایوب در حدود 239 کیلومتر فاصله وجود دارد. لازم به ذکر است که تنها تا صخره بارانداز واقع در پایین کوه امکان استفاده از اتومبیل وجود دارد و مابقی مسیر را می بایست پیاده طی نمایید که تا دهانه غار نزدیک به یک ساعت زمان می برد و این صخره نیز به همین علت، بارانداز نامگذاری شده است.
دوشنبه 21 آبان 1403
دوشنبه 17 آبان 1400
دوشنبه 01 شهریور 1400
یکشنبه 20 تیر 1400
یکشنبه 02 خرداد 1400
دوشنبه 30 فروردین 1400
دوشنبه 25 اسفند 1399
دوشنبه 04 اسفند 1399
یکشنبه 05 بهمن 1399
چهارشنبه 26 آذر 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399