تنگه هایقر (Hayghar) از جمله شگفتی ها و زیبایی های طبیعت استان فارس است.
این تنگه به گرند کانیون مشهور بوده و در 35 کیلومتری جنوب غربی فیروز آباد و در نزدیکی دهکده رودبال قرار دارد. تنگه هایقر در جنوب غربی جهرم و بین شهرهای قیر و کارزین واقع شده است
تنگه هایقر به طول 8 کیلومتر است و رودخانه قره آقاج از دل آن عبور می نماید که بعد از پیچ و خم هایی که مُند نام دارد، در نهایت به خلیج فارس سرازیر می گردد.
دگرگونی های زمین در این منطقه از سلسله کوه های زاگرس موجب شکل گیری تاقدیس های زیبایی شده است. تنگه هایقر بخشی از این تاقدیس ها می باشد که حاصل دگرگونی ها و تغییرات زمین بوده و پس از آن نیز با جریان آب به شکل های مختلف درآمده است.
دیواره هاى بلند دره، رودخانه خروشان کف دره، صدای گذر آب و برخورد با صخره های سنگی همه و همه این تنگه را به یکی از قطب ها و جاذبه های بی نظیر گردشگری استان فارس تبدیل کرده است.
صخره های سخت این تنگه با رنگ و اشکال عجیب و همچنین ارتفاع بلند دیواره های آن که به 450 متر می رسد آن را به تنگه گرند کنیون آمریکا شبیه می نماید. به همین علت تنگه هایقر را گرند کانیون ایران می دانند.
اگر قصد سفر به این منطقه و بازدید از این تنگه شگفت انگیز را دارید لازم است که همراه با افراد حرفه ای این امر و افرادی که به منطقه آشنایی کامل دارند از تنگه هایقر بازدید نمایید. در این تنگه جانورانی همچون مار، رتیل و عقرب زندگی می نمایند پس باید بسیار مراقب باشید تا از گزند آنان در امان بمانید.
گروه های متعددی از کارشناسان، زمین شناسان و جانور شناسان به این تنگه برای انجام تحقیقات و بررسی ها سفر کردند تا آن را به عنوان یکی از ژئوپارک های ایران در یونسکو به ثبت برسانند اما ایجاد سد هایقر این امر را با مشکلاتی روبرو کرده است.
برای دسترسی به تنگه هایقر می بایست به استان فارس، 35 کیلومتری جنوب غربی فیروز آباد سفر نمایید. اگر از سمت شیراز حرکت می نمایید وارد جاده جنوبی شده و حدود 150 کیلومتر طی نمایید تا به فیروز آباد برسید. بعد از فیروز آباد وارد جاده قیر شده و پس از 35 کیلومتر گذر از فیروز آباد در سمت راست جاده تابلو تأسیسات سد هایقر را مشاهده می نمایید که برای رسیدن به تنگه می بایست از سد عبور کنید.
دوشنبه 21 آبان 1403
پیمایش دره حتما نیاز به راهنما و کلاه ایمنی دارد که ما نرفتیم. فقط به تماشا لذت بردیم
پنج شنبه 06 اردیبهشت 1403
دوشنبه 17 آبان 1400
دوشنبه 01 شهریور 1400
یکشنبه 20 تیر 1400
یکشنبه 02 خرداد 1400
دوشنبه 30 فروردین 1400
دوشنبه 25 اسفند 1399
دوشنبه 04 اسفند 1399
یکشنبه 05 بهمن 1399
چهارشنبه 26 آذر 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399