دریاچه دو قلو سیاه گاو در 32 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان آبدانان دراستان ایلام قرار دارد که یکی از پدیده های طبیعی گردشگری و نادر در این ایران است. دریاچه سیاه گاو دارای املاح متعددی از جمله گوگرد می باشد و از آنجایی که آب دریاچه از چشمه های کف آن نشأت می گیرد، آب آن شیرین، قابل شرب و دارای املاح فراوانی می باشد.
از میان دره های کبیرکوه رودخانه سیاه گاو جاریست که به سمت دریاچه حرکت میکند و بخشی از آب دریاچه را تامین مینماید. آب رودخانه در ابتدا به دریاچه اول و سپس به دریاچه دوم سرازیر میشود و مجدد به سمت روستاهای همان منطقه به شکل رود پرآب راهی میشود. زمین های کشاورزی را سیراب و آب مصرفی دامداران را تامین میکند و موجب حیات بخشیدن به بسیاری از روستاهای اطراف می گردد.
دو دریاچه با یکدیگر حدود 5 متر اختلاف سطح دارند و در فاصله 4 متری یکدیگر قرار گرفته اند. آبراه باریک طبیعی، متصل کننده این دو دریاچه است. این کانال دارای 70 متر طول، 8 متر عرض و 4 متر عمق است. به همین دلیل به این دریاچه دوقلو گفته میشود.
مسیر دستیابی به دریاچه دو قلو سیاه گاو کمی طولانی می باشد اما به محض اینکه به دریاچه برسید و از زیبایی های آن دیدن نمایید خستگی راه را فراموش خواهید کرد. این دو نگین فیروزه ای دارای 1.5 هکتار مساحت می باشند.
دریاچه سیاه گاو تنها دریاچه دو قلو در ایران است. این دو دریاچه به شکل بیضی است. قطر دریاچه بزرگتر 80 متر و عمق آن 30 متر و دریاچه کوچکتر نیز 20 متر عمق دارد. آب دریاچه به قدری زلال و شفاف است که تا عمق 30 متری آن مشخص می باشد و یک آکواریوم پر از ماهی های زیبا را برای بازدیدکننده تداعی میکند و میتوانید از دیدن رقص آنها لذت ببرید.
یکی دیگر از زیبایی های موجود در این منطقه چادرهای عشایر است که جلوه بی نظیری به منطقه بخشیده، با تماشای زندگی عشایری در دل طبیعت سبز و خرم ایلام می توانید لذت ببرید و خاطرات جدیدی از زندگی ساده عشایر در این منطقه بی بدیل را برای خود و خانواده تان ثبت نمایید.
یکی از تفریحاتی که در کنار بازدید از دریاچه می توانید انجام دهید، ماهی گیری می باشد و می بایست برای انجام این کار در فصل مناسب و با ابزار لازم به منطقه سفر نمایید.
از آنجایی که عمق دریاچه بسیار زیاد می باشد، شنا کردن در آن خیلی خطرناک است. همان طور که گفته شد دریاچه سیاه گاو از نوع کمیابی می باشد به همین علت باید در حفظ آن کوشا باشید.
این منطقه زیبا دارای پوشش گیاهی و جانوری غنی است که در میان پوشش گیاهی آن می توان به نی، بید، انجیر، گون، خارشتر، تمشک، ترشک و تنگرس و در میان پوشش جانوری می توان به حیواناتی همچون گرگ، روباه معمولی، شغال، گراز، کفتار، خرگوش و تشی و پرندگانی چون حواصیل خاکستری، اگرت بزرگ، عقاب دشتی، عقاب طلایی، زنبور خوار معمولی، آب چلیک تک زی، شبگرد معمولی و ماهی خورک ابلق اشاره کرد.
عنوان دریاچه در حقیقت سیاگ او می باشد. این نام در زبان محلی به معنای سیاه آب است که سیاگ به معنی رنگ سیاه، کبود یا فیلی و او به معنی آب به کار می رود.
علت نام گذاری دریاچه به سیاه گاو را املاح فراوان داخل دریاچه می دانند که موجب تیره به نظر رسیدن آب آن می شود و منظور سیاه آب بوده است. در مورد بخش دوم نام دریاچه یعنی گاو می بایست به این نکته توجه داشت که این دریاچه ها از نوع رودخانه ای می باشند و در اثر قطع شدن مسیر آبکندها با آب پر شده اند و شکلی هلالی مشابه شاخ گاو یافته اند و بخش دوم نام دریاچه از این موضوع نشأت می گیرد. البته حکایتی نیز در رابطه با نام دریاچه در میان اهالی زبان زد می باشد؛ گفته می شود در گذشته های دور در این دریاچه اسب آبی زندگی می کرده که به دلیل ناشناخته بودن این حیوان در آن زمان به آن گاو سیاه گفته می شده و در گذر زمان به سیاه گاو تغییر یافته است.
دریاچه دو قلو در هر فصل از سال زیبایی و جلوه بی نظیری از خود را به نمایش می گذارد اما بهترین فصل بازدید از آن در اواخر زمستان و فصل بهار می باشد. از آنجایی که این منطقه آب و هوای مطبوعی دارد از آن می توان در فصل تابستان نیز دیدن کرد.
برای دسترسی به دریاچه دو قلو سیاه گاو می بایست از ایلام به شهرستان دره شهر و بعد از آن به آبدانان بروید و در سه راهی سراب نقل به سمت چپ بپیچید و با گذر از روستای شوشه گل و پیاده روی در حدود 500 متر به دریاچه برسید.
یکشنبه 20 آبان 1403
چهارشنبه 12 آبان 1400
یکشنبه 31 مرداد 1400
سه شنبه 15 تیر 1400
شنبه 01 خرداد 1400
یکشنبه 29 فروردین 1400
یکشنبه 24 اسفند 1399
یکشنبه 03 اسفند 1399
شنبه 04 بهمن 1399
سه شنبه 25 آذر 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399