تنگه تامرادی با چشم اندازهای زیبا، ارتفاعات بلند، درختان و پوشش گیاهی سرسبز، آبشارهای متعدد و حوضچه هایش را میتوان یکی از شاهکارهای طبیعت استان کهکیلویه و بویراحمد دانست.
این تنگ در ارتفاع 1400 متری قرار گرفته و دو کوه زرآور و ساور آن را محصور نموده است. با ورود به این تنگه می توانید در هر گوشه جلوه زیبایی از طبیعت را به نظاره بنشینید.
در تنگه تامرادی آبشارهای متعددی جریان دارند که بلندترین آن ها 50 متر ارتفاع داشته و دیگر آبشارهای آن ارتفاعی بین 15 تا 8 متر دارند. این آبشارهای خروشان در مسیر و در دل تنگ قرار دارند و جلوه بی نظیری به تنگ بخشیده اند. در پای هر یک از این آبشارها حوضچه هایی نیز به چشم می خورد که آب به زیبایی در آنها سرازیر می گردد.
در بعضی از بخش های تنگه تامرادی غارهایی دیده می شوند که آب از دل آنها می گذرد و هنگام عبور از آن در هر لحظه قطره آبی از سقف به صورت شما می ریزد.
در نزدیکی آبشار تنگه تامرادی یکی از مشهورترین ییلاقات و تفرجگاه های منطقه وجود دارد که در مجاورت چشمه بلوط عسلی شکل گرفته است. این چشمه، حوضچه های طبیعی بسیاری را در پایین دست خود دارد.
در این تنگ انبوه درختان بلوط رشد یافته اند که طبیعت را زیباتر جلوه می دهند. ارتفاعات تامرادی به گونه ایست که برای صخره نوردان و کوهنوردان بسیار مناسب می باشد. همچنین قسمت هایی از این تنگ و فضای پیرامونی آن برای فراهم کردن پیک نیک مناسب است.
در بخش ورودی تنگه تامرادی و در کنار روستایی به نام حسین آباد، دخمه و مقبره ای وجود دارد که به دوران هخامنشی و به یکی از سرداران و یا نجیب زادگان هخامنشی تعلق دارد و از جمله جاذبه های باستانی منطقه به شمار می آید.
بعضی معتقدند که آریو برزن سردار شجاع ایرانی در زمان هخامنشیان با سپاه خود به تنگه تامرادی آمده و در برابر هجوم اسکندر مقدونی مقابله کرده است. برخی نیز محل وقوع این درگیری را تنگ تکاب بهبهان می دانند اما مدارک و شواهد محکمی برای اثبات هر یک از این دو ادعا در دست نیست. اما از آنجا که اسکندر مقدونی بعد از تصرف شوش و در راه رسیدن به تخت جمشید در فارس، دو راه بیشتر نداشته و یکی از آن ها از تنگ تامرادی و کهکیلویه و بویراحمد امروزی عبور می کرده، پس احتمال دارد جنگی در این منطقه در گرفته باشد.
پاییز و زمستان تنگه تامرادی بسیار سرد و سخت می باشد اما بهار و تابستان آن آب و هوای معتدلی دارد که بهترین زمان برای سفر به این تنگ همین دو فصل یعنی فصل بهار و تابستان می باشد.
برای دسترسی به تنگه تامرادی می بایست به استان کهکیلویه و بویراحمد، 50 کیلومتری غرب یاسوج سفر نمایید که به این منظور می بایست از یاسوج وارد جاده بابا میدان شوید و به سمت گچساران حرکت کنید. پس از طی 25 کیلومتر به سه راهی سپیدار و پس از 10 کیلومتر به سه راهی دیگری می رسید که جاده تنگ تامرادی در آن قرار دارد. پس از عبور از این جاده پر پیچ و خم به محلی می رسید که باید ماشین خود را پارک کرده و ما بقی مسیر تا تنگه را پیاده بپیمایید.
شنبه 05 آبان 1403
چهارشنبه 12 آبان 1400
یکشنبه 31 مرداد 1400
سه شنبه 15 تیر 1400
شنبه 01 خرداد 1400
یکشنبه 29 فروردین 1400
یکشنبه 24 اسفند 1399
شنبه 02 اسفند 1399
پنج شنبه 02 بهمن 1399
سه شنبه 25 آذر 1399
چهارشنبه 28 خرداد 1399