غار آبی سهولان (Saholan) از جمله جاذبه های گردشگری واقع در جنوب آذربایجان غربی می باشد. این غار در 35 کیلومتری شهرستان مهاباد و جاده مهاباد - بوکان قرار داشته و سالانه مورد بازدید بسیاری از گردشگران قرار می گیرد.
این غار از حوضچه های وسیع متعددی به وسیله دالان های آبی بوجود آمده است. ارتفاع سقف آن از سطح آب در حوضچه آخر 50 متر و عمق آب در حوضچه مرکزی به 35 متر میرسد.
یک گروه غارنورد از دانشگاه آکسفورد در سال 1350 هجری خورشیدی از غار سهولان بازدید کردند و آن را در شمار یکی از عجیب ترین غارهای آبی جهان آوردند.
در سال 1370 گروهی برای شناسایی و انجام کارهای اولیه از غار بازدید نمودند و در نهایت در سال 1376 مسیرهای ورودی را بازگشایی کرده و در سال 1379 نیز به وسیله شهرداری مهاباد به بهره برداری موقت رسید. سالانه نزدیک به 150 هزار گردشگر داخلی و خارجی از غار آبی و باستانی سهولان بازدید می نمایند که بیشتر این بازدیدها در فصل تابستان صورت می گیرد.
غار سهولان را تا اندازه ای شبیه به غار علیصدر همدان می دانند با این تفاوت که بخش کشف شده آن در حال حاضر طول بسیاری نداشته و قندیل های بسیار زیبا و فراوان موجود در غار علیصدر را می توان به صورت موردی در این غار مشاهده کرد. غار سهولان دو درب اصلی دارد که به یکدیگر راه داشته و می توان از یک درب آن وارد و از درب دیگر آن خارج شد.
پس از ورود به غار و کمی پیاده روی، سوار قایق شده و از جاذبه ها و شگفتی های غار دیدن می نمایید. در حال حاضر به وسیله لامپ ها و نورافکن ها مسیر غار روشن شده و مناظر زیبایی را ایجاد کرده است. رسوبات داخل غار به صورت های متنوعی دیده می شوند که برخی از آنها شامل اشکال گوناگون پای فیل، عروس دریایی، خفاش و ... می باشند.
تنها ساکنان این غار، کبوتران چاهی و خفاش ها هستند که اغلب بر روی تخم های خود خوابیده اند. خفاش ها نیز به خاطر نور حاصل از چراغ های داخل غار به بخش های تاریک پناه برده اند و خود را مخفی کرده اند اما بعضی از کبوتران لانه های خود را در حوالی محل تردد قایق ها ساخته اند به طوریکه گردشگران میتوانند، تخم ها و یا جوجه های آنان را لمس نمایند.
چندین سال است که غار سهولان در میان ایرانیان شهرت یافته و از جمله مهمترین غارهای آبی کشور به شمار می آید. این غار دارای ایوان های بلند با نقش و نگارهای شگفت، تندیس های طبیعی به شکل های متنوع، استلاگمیت ها و استلاکتیت های ظریف و دالان های تنگ و باریک می باشد که عظمت آفرینش را در مقابل دید هر بیننده ای به تصویر می کشد.
کف غار سهولان مملو از حوضچه های بزرگ و کوچک آبی می باشد که بوسیله دالان های باریک به یکدیگر راه می یابند به همین علت برای بازدید از غار می بایست از قایق های پارویی استفاده کرد.
امکان استفاده از اتومبیل تا نزدیکی غار سهولان فراهم شده است و پس از پارک خودرو، تنها کافیست مسیر کوتاهی را تا غار بپیمایید. در نزدیکی غار منطقه ای وجود دارد که در آن تابلویی با عنوان جاذبه معکوس نصب شده است زیرا با وجود سرازیری جاده، بر اثر کشش کوه، از سرعت و شتاب اتومبیل کاسته می شود.
روستای سهولان در جاده ای فرعی در مسیر مهاباد - بوکان قرار گرفته و یکی از زیباترین جلوه های طبیعی این استان به شمار می آید، این منطقه دارای پستی و بلندی ها و دشت های سرسبز، باغات و مزارع فراوان، چشمه سارهای خروشان و جویبارهای بسیاری است که باغات، مزارع و دشت های منطقه را سیراب می نمایند.
از آنجا که این غار اهمیت فراوانی دارد، طرح جامعی به منظور حفظ ساختار طبیعی و جلوگیری از هرگونه دخل و تصرف در محیط داخل و اطراف غار در نظر گرفته شده است.
در این طرح، نحوه بهره برداری از غار نیز تعیین شده تا از این شاهکار بی نظیر طبیعت برای توسعه صنعت گردشگری استفاده شود و از دخل و تصرف به فضای غار جلوگیری گردد.
برای دسترسی به غار آبی سهولان می بایست به استان آذربایجان غربی، 35 کیلومتری شهرستان مهاباد در جاده مهاباد - بوکان سفر نمایید.
شنبه 15 آبان 1400
سه شنبه 11 آبان 1400
شنبه 30 مرداد 1400
سه شنبه 15 تیر 1400
چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400
یکشنبه 29 فروردین 1400
یکشنبه 24 اسفند 1399
شنبه 02 اسفند 1399
پنج شنبه 02 بهمن 1399
سه شنبه 25 آذر 1399
یکشنبه 11 خرداد 1399