اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

تهران - تهران  
شنبه 28 مرداد 1396

عمارت مشیر الدوله از جمله بناهای تاریخی تهران است که قدمت آن به دوران قاجاریه باز می گردد. 

این عمارت در سال 1285 هجری شمسی بنا شده و معماری آن ترکیبی از معماری ایرانی و فرنگی می باشد. 

عمارت مشیر الدوله دارای دو طبقه و یک زیرزمین و حیاطی وسیع است. بخش های متعدد این عمارت به سفره ‌خانه، چایخانه (شربت‌خانه)، کتابخانه قدیمی مرحوم مشیرالدوله، اتاق نشیمن مرحوم داوود پیرنیا، چند اتاق استراحت و یک انبار بزرگ تعلق دارد. بخش چایخانه مزین به کاشی ‌های خشتی بزرگی شده که نقش های آن شخصیت‌ های اساطیری و تاریخی می باشد و تنها بخش کاشی‌ کاری شده عمارت به شمار می آید.

در این عمارت از زیرزمین برای فصول گرم سال استفاده می‌شد. در بخش شمال شرقی طبقه همکف، آشپزخانه و اقامتگاه خدمه قرار داشته است. طبقه اول نیز به ساکنان خانه و طبقه دوم برای پذیرایی از مهمانان در نظر گرفته شده بود. دفتر کار مشیر الدوله نیز در سمت راست ساختمان و در طبقه نخست قرار داشت. این قسمت از عمارت اتاقی بزرگ بود که در دو سوی آن قفسه‌ های کتاب‌ های مرجع وی را چیده بودند و میز کار مشیر الدوله در انتهای بخش شمالی اتاق قرار داشت. در این اتاق تصاویری از میرزا نصرالله خان مشیرالدوله (پدر حسن پیرنیا)، شخص حسن پیرنیا به همراه نمایندگان ایران در صحن مجمع ملل متفق (ژنو) بر دیوار و تصاویری خانوادگی روی میز کار وی دیده می شد.

در طبقه دوم عمارت، تالاری به وسعت 80 متر و به قرینه فضای راه ‌پله در قسمت جنوبی قرار داشت و در دو سوی این تالار در شرق و غرب، اتاق ‌ها قرار داشتند.

در هر یک از اتاق‌ ها و تالارهای خانه مشیر الدوله، شومینه ‌های گچبری شده با فرنگی ‌کاری زیبا که هر کدام شکل ویژه ای دارند، قابل رویت می باشند.

یکی از نکات جالب توجه در این عمارت وجود بالابر یا آسانسوری است که از زیرزمین و مطبخ، غذاها و نوشیدنی ‌ها را به طبقات مختلف می ‌رسانده است.

این خانه‌ از جنبه ‌های بسیاری دارای اهمیت می‌ باشد؛ حسن پیرنیا که مشهور به مشیر الدوله است، آثاری چون نخستین کتاب تاریخ ایران باستان، نخستین قانون مدون حقوق بین ‌المللی به زبان فارسی و فرمان مشروطیت را در این خانه نگاشته است. همچنین در بخش چایخانه این عمارت از خوانندگان برنامه گلها، تست صدا گرفته شده است.

سال ‌ها بعد از درگذشت مشیر الدوله، قسمتی از حیاط از عمارت اصلی جدا و به عنوان مطب پسر مشیر الدوله مورد استفاده قرار گرفت و بعدها نیز فروخته شد. 

این خانه در سال 1350 خورشیدی تخلیه و متروک شد و در سال 1358 خورشیدی به نام پژوهشگاه علوم انسانی ثبت شد اما مهدی و ولی‌ الله پیرنیا آن را به وزارت بهداشت و بیمارستان شهید اکبرآبادی واگذار کردند. 

هم اکنون از این مجموعه به عنوان موسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل بهره برداری می شود و از این رو بازدید از آن به تأیید و مجوز وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نیازمند است. 

برای دسترسی به عمارت مشیر الدوله می بایست به استان تهران، خیابان منوچهری، خیابان لاله زار نو، خیابان پیرنیا، شماره 9 سفر نمایید. 

دیدگاه کاربران


الهه
الهه
سه شنبه 11 آبان 1400
در بخش شاه نشین خانه قوسی شکل گرفته که با بقیه سقف ها متفاوته
محبوبه طیبی
محبوبه طیبی
شنبه 30 مرداد 1400
متاسفانه اجازه بازدید ندادن هر سری که رفتیم از پاساژ با آسانسور باید برید طبقه بالا و از بام رستوران ببینید این عمارت رو.
arashdeljavan
arashdeljavan
سه شنبه 15 تیر 1400
این خونه برای نخست وزیر مشروطه (نصرالله خان مشبرالدوله) ملک مجاور است. بعد از مرگ نصرالله خان باغشون بین فرزندانش حسن و حسین مشیرالدوله تقسیم میشه و قسمت شمالی در اختیار حسن مشیرالدوله قرار میگیره و این عمارت ساخته میشه که برای بعد از مرگ نصرالله است و بازدید از این خانه به راحتی امکان پذیر نیست.
roqayemahmoudi
roqayemahmoudi
چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400
در خانه زیبای مشیر میتونید زیبایی های معماری را یکجا تماشا کنید..رقص نور و رنگ 9دری در خانه غوغا میکنه.
niknamdadras
niknamdadras
یکشنبه 29 فروردین 1400
آدرسش منوچهری بین لاله زار و فردوسی و کوچه پیرنیا است. برای بازدید باید پیش با دانشگاه علوم پزشکی هماهنگ کنید.
alirezaghamiri
alirezaghamiri
یکشنبه 24 اسفند 1399
نمای منزل عالیجناب مشیرالدوله بسیار زیباست مشیرالدوله صاحب اصلی کافه ایوان میباشد. بازدید از این خانه کمی مشکل به نظر میرسد و باید هماهنگی های لازم انجام بشه.
santa.maria.karimi
santa.maria.karimi
شنبه 02 اسفند 1399
مشرف به عمارت قدیمی مشیرالدوله یه مکان باصفا برای ناهار خوردن هست به نام کافه ایوان یه بالکن دنج هم داره زمانی خیلی به اینجا میرفتم کیفیت خوبی داره.
eshini
eshini
پنج شنبه 02 بهمن 1399
کافه ایوان با خوراکی های خوشمزه و سالاد سبزیجات عالی مشرف به عمارت مشیر الدوله قرار داره و از خیابان سعدی میتونید برید.
ganji
ganji
سه شنبه 25 آذر 1399
توجه کنید که عمارت مشیر به عنوان موسسه مطالعات تاریخ پزشکی است و برای بازدید از آن باید با این موسسه و یا دانشگاه علوم پزشکی هماهنگی های لازم را انجام بدید.
soosanrt
soosanrt
یکشنبه 11 خرداد 1399
خیلی قشنگه 👌👌👌❤️❤️❤️منزل حسن پیرنیا لاله زار، رضاخان در این خانه زانو زده. نمای بیرونیش فوق العاده اس.