یکی از جاذبه های گردشگری شهر شیراز که قدمتی چندین ساله دارد، باغ عفیف آباد می باشد که در دوران پادشاهی صفویه احداث شد و یکی از مکان های اصلی تفریحی برای پادشاهان ایرانی به شمار میرفت.
مساحت باغ عفیف آباد 127 هزار مترمربع می باشد و معماری آن برگرفته از معماری دوره های هخامنشی، ساسانی و قاجاری است.
در دوره قاجاریان، میرزا علی خان قوامالملک، باغ عفیف آباد را خریداری کرد و سپس بنایی بزرگ با دو طبقه و در حدود 30 اتاق تالار در وسط باغ ساخت.
در طبقه اول یک آب نمای زیبا وجود دارد و توسط 3 پله به طبقه دوم راه پیدا می کند. در دومین طبقه اتاقهای همایش، قمارخانه، نشیمن، پذیرایی، مطالعه و رختکن واقع شده است.
در طبقه دوم، راهروی بلندی وجود دارد که در دو طرف آن، اتاق هایی تودرتو قرار دارد. در مرکز طبقه دوم، تالاری بزرگ و تماشایی واقع شده که سقف این تالار از جنس چوب است و از نقش گل و بوته ها، شکارگاه، ضیافت و شادی در سقف و مقرنس و گچ بری برای تزیینات دور تا دور دیوارها استفاده شده است.
پس از حکومت قاجار، در زمان حکومت پهلوی، باغ عفیف آباد به فرح پهلوی اهدا شد. در سال 1340 هجری شمسی، در یک مزایده، ارتش موفق به خریداری این باغ میشود و در سال 1370 در این بنا 2 موزه مجزا از هم برپا میکند. در اولین طبقه، موزهی سلاحهای نظامی، که یکی از بزرگترین موزه های سلاح نظامی در خاورمیانه به شمار می رود و در طبقه دوم موزهی عبرت قرار دارد. باغ عفیف آباد هم اکنون تحت اختیار ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد و بازدید از آن برای عموم مردم امکانپذیر است.
باغ عفیف آباد به غیر از محوطه باغ و بنای زیبا در وسط آن، یک حمام قدیمی و باستانی و هم چنین یک قهوهخانهی سنتی دارد که پیشنهاد می شود از آنها نیز دیدن فرمایید.
قهوه خانه سنتی، به سبک معماری ایرانی با دیوارهای آجری احداث شده است. 6 حجره در قهوه خانه و یک حوض کوچک در وسط آن قراردارد. دیوارهای حجره ها مزین به نقش های شاهنامه فردوسی می باشند که با ظرافت و دقت زیادی بر روی کاشی های آنها کشیده شده اند. از این نقش و نگارها، می توان به داستان های نبرد رستم و سهراب، نبرد رستم و اسفندیار، ضحاک ماردوش و کاوه آهنگر، زال و سیمرغ، و نبرد تهمتن و دیو سفید اشاره کرد.
حمام باغ عفیف آباد نیز به سبک حمام های سنتی ایرانی ساخته شده است که دو خزینه آب سرد و آب گرم در داخل حمام و مناره و گنبد در پشت بام این حمام باستانی، وجود دارد. برای تزیینات دیوارهای حمام از نقش های برجسته از جمله دیدار مردم با خسرو پرویز ساسانی، فرهاد در کوه بیستون، صحنه ورود حضرت یوسف به جمع زنان مصر، استفاده شده است.
جهت دسترسی به باغ عفیف آباد بایستی به شهر شیراز سفر کنید. از آنجا به انتهای خیابان عفیف آباد در مجاورت خیابان ستارخان بروید. برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی شیراز میتوانید در ایستگاه متروی چهارراه زرگری (مطهری) که تقریبا در نزدیکی باغ عفیف آباد واقع شده است، پیاده شوید و از آنجا به سمت خیابان زرگری بروید. در ابتدای این خیابان با استفاده از تاکسی، به باغ عفیف آباد خواهید رسید. بهترین راه دسترسی به این باغ، استفاده از تاکسی در نقاط مختلف شهر است.
سه شنبه 28 دی 1400
یکشنبه 09 آبان 1400
شنبه 30 مرداد 1400
یکشنبه 13 تیر 1400
چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400
سه شنبه 28 اردیبهشت 1400
شنبه 28 فروردین 1400
شنبه 23 اسفند 1399
پنج شنبه 30 بهمن 1399
چهارشنبه 01 بهمن 1399
دوشنبه 24 آذر 1399
یکشنبه 11 خرداد 1399