در ضلع شمال غربی تهران، برج چند منظوره ای به نام برج میلاد ساخته شده است که یکی از نقاط گردشگری در این شهر به شمار می رود. ارتفاع این برج 435 متر و زیر بنای این برج 13 هزار متر است.
برج میلاد، بلندترین برج ایران و نوزدهمین سازه ی بلند نامتکی و برج مخابراتی در دنیا است.
برج میلاد، به علت بلندی و تفاوت شکل ظاهری اش با سایر برج ها، از نقاط مختلف پایتخت ایران قابل مشاهده است، به همین دلیل یکی از نماد های شهر تهران به حساب می آید. نقل شده است که این برج، بر روی گسل شهرک غرب واقع شده است.
گسترش پوشش رادیویی و تلویزیونی، گسترش ارتباطات بی سیم، ایجاد زیرساخت های تلویزیونی دیجیتال، کنترل ترافیک و هواشناسی از کاربرد ها و اهداف ساخت برج میلاد به حساب می آیند.
معماری این برج با عظمت توسط مهندس محمدرضا حافظی در 5 بخش از جمله: پی، ساختمان پای برج (لابی)، بدنه (شفت)، ساختمان راس و دکل مخابراتی و تلویزیونی، طراحی شده است.
ساختمان پای برج، شامل 6 طبقه با وسعتی معادل 17 هزار متر مربع است. ورودی و جایگاه پذیرش بازدیدکنندگان، در طبقه همکف واقع شده است. 6 پله برقی با ظرفیت 900 نفر و 4 آسانسور با ظرفیت 21 نفر در بخش لابی قرار دارند. دو طبقه موجود در زیر همکف به مرکز داده ها و فضاهای تاسیساتی اختصاص داده شده است.
همچنین در برج میلاد، مرکز خریدی با 83 واحد تجاری قرار دارد که در صورت تمایل می توانید از این بخش نیز دیدن کنید.بازدید از محوطه بیرون، لابی و مرکز خرید برج همه روزه از ساعت 12 الی 24 برای همگان امکان پذیر خواهد بود.
کاربرد بدنه این برج، عبور آسانسورهای پر سرعت و تاسیسات است. به علاوه، دوربین های کنترل ترافیک و سنسورهای اندازه گیری آلودگی هوا نیز بر روی بدنه برج تعبیه شده است.
ساختمان بالایی برج از مهم ترین بخش های برج میلاد است که به بزرگترین سازه راس در بین برج های مخابراتی در دنیاست معروف است. ساختمان مذکور وسعتی معادل 12 هزار متر مربع دارد و دارای 12 طبقه است. به جز 6 آسانسور موجود در بخش بدنه، 2 آسانسور با گنجایش 10 نفر در مرکز این ساختمان تعبیه شده است.
اولین طبقه این مجموعه محیطی امن در مواقع ضروری و اضطراری مانند آتش سوزی است.
دومین طبقه به تاسیسات برقی و مکانیکی اختصاص داده شده است.
در سومین طبقه، سکوی دید به طور سربسته وجود دارد تا بازدیدکنندگان بتوانند از آنجا منظره شهر تهران را مشاهده کنند، علاوه بر آن موزه شهرداری در این طبقه واقع شده است.
در چهارمین طبقه در ارتفاع 246 متری، کافه تریا وجود دارد. در همین طبقه، از موزه ی سکه هم می توانید دیدن کنید. سکه های موجود در این موزه، از دوران های مختلف جمع آوری شده است.
در پنجمین طبقه موزه مشاهیر واقع شده است.در این موزه، مجسمه اشخاص بزرگ ایرانی به نمایش گذاشته شده است.
در ششمین طبقه، در ارتفاع 276 متری از سطح زمین، با عظمت ترین رستوران گردان جهان وجود دارد. این رستوران دارای دو ناحیه متحرک و ثابت است. بخش متحرک در هر ساعت یک دور به دور بخش ثابت می چرخد و بدین ترتیب زاویه دید 360 درجه را برای بازدیدکنندگان فراهم می کند.
بزرگترین قطر در بخش بالایی برج میلاد مربوط به هفتمین طبقه است. جهت بالا بردن امنیت، دور تا دور این طبقه را با فنس های فلزی پوشانده اند.دوربین های موجود در سکوی باز برج، امکان مشاهده شهر تهران را برای بازدید کنندگان فراهم می کنند.
هشتمین و نهمین طبقه از برج میلاد به نگهداری تجهیزات تلویزیونی و مخابراتی اختصاص داده شده است.
در دهمین طبقه، رستوران اختصاصی بنا شده است که امکانات پیشرفته ای دارد و 1100 متر وسعت بیش از 100 نفر ظرفیت دارد. از مصالح چوب در معماری داخلی این رستوران بکار رفته است. از این رستوران برای مهمانی های رسمی استفاده می شود.
تاسیسات برج میلاد در طبقه یازدهم طراحی شده است.
بخش گنبد آسمان که اثری از استاد رضا یحیایی است، در دوازدهمین طبقه بنا شده است.این گنبد به صورت شیشه ای است که ارتفاعی معادل 13 متر دارد.
پیشنهاد می شود حتما از تمامی قسمت های این برج با عظمت دیدن کنید.
سه شنبه 28 دی 1400
شنبه 08 آبان 1400
سه شنبه 26 مرداد 1400
یکشنبه 13 تیر 1400
سه شنبه 28 اردیبهشت 1400
شنبه 28 فروردین 1400
شنبه 23 اسفند 1399
پنج شنبه 30 بهمن 1399
چهارشنبه 29 بهمن 1399
چهارشنبه 01 بهمن 1399
دوشنبه 24 آذر 1399
یکشنبه 11 خرداد 1399