روستای قاسم آباد در شرقیترین قسمت استان گیلان واقع شده است و از توابع شهرستان رودسر و چابکسر می باشد که به دو قسمت قاسم آباد علیا و قاسم آباد سفلی تقسیم بندی شده است.
قاسم آباد علیا که در شرق این روستا واقع شده است از محلههای بندبن، کرد محله، جیر محله و روکو تشکیل شده و قسمت غربی روستای قاسم آباد یا همان قاسم آباد سفلی شامل محلههای گالش محله و کلافه محله است.
روستای قاسم آباد نیز مانند دیگر شهرها و روستاهای این منطقه به دلیل نزدیکی به دریا و کوه از زیبایی های طبیعی برخوردار است.
وجود رودخانه، جویبارهای متنوع، شالیزارها و باغ های چای، پرتقال و کیوی موقعیت ممتازی برای گردشگری در این روستا فراهم آورده است و به همین سبب این روستا بسیار برای پیاده روی مناسب می باشد.
دیدنیهای روستای قاسم آباد
- جنگل هیرکانی، منطقه محافظت شده سرولات و تنوع بسیار درختان و گیاهان، پاییز رنگارنگ جنگل در کوهپایه و سبزی یکپارچه در بهار و تابستان چشم انداز کم نظیری را در این روستا ایجاد میکند.
- کارخانه چای روستای قاسم آباد نیز از جاذبه های این روستا محسوب می شود که اگر به این کارخانه بروید با چای از شما پذیرایی می کنند و فرق چای ایرانی و خارجی و طعم دار را برایتان شرح می دهند. کارکنان این کارخانه خودشان اهل قاسم آباد و کلاچای هستند و موزه ای تشکیل داده اند تا با چای ایرانی و نحوه تهیه آن، مردم را آشنا کنند.
- به غیر از صنایع دستی متعددی که این روستا دارد، خودروهای قدیمی خارجی مورد استفاده در این روستا نیز یکی از مهمترین جاذبه هایی است که برای هر گردشگری جذاب به نظر میرسد. این خودروها اگرچه از رده خارج هستند اما در این روستا کارایی زیادی دارند به جای وانت کار می کنند و از دشت و کوه بالا می روند و قدرت زیادی برای این کار دارند.
- از مشهورترین جاذبههای گردشگری روستای قاسم آباد قلعه باستانی و کهنسال بندبن است که با هزاران سال قدمت نشان از خود گذشگی و اقتدار مردم این منطقه است. همچنین این قلعه تاریخی سندی بر قدمت طولانی روستای قاسم آباد میباشد.
- هنگام سفر به قاسم آباد از چشیدن غذاهای محلی این روستا غافل نشوید. چون روستای قاسم آباد به دلیل تنوع و عطر و بوی غذاهای خود شهرت خاصی دارد و اغلب گردشگران با هدف چشیدن غذاهای این منطقه به آنجا سفر میکنند. از معروفترین غذاهای روستای قاسم آباد میتوان مرغ ترش، پلاسرتره، هولابه، پنیر و رشته را نام برد.
لباس و هنر پارچه بافی
قاسم آباد را بیشتر با نام هنر و پوشش قاسم آبادی ها میشناسند. لباس قاسم آبادی از قدیمیترین و اصیلترین لباس های ایران و مشرق زمین است که در جشنواره های بینالمللی مختلف مد و لباس، جوایز ویژه ای دریافت نموده است.
از تولیدات مهم این روستا پارچههایی است که با نقوش و نوارهای سنتی خاص قاسم آباد در رنگهای مختلف بافته میشود. معروف ترین پارچهای که توسط مردم بافته میشود چادر شب نام دارد که یک نوع پارچه از جنس پشم یا پنبه است که توسط دستگاهی به اسم چاپال و به صورت دستی بافته میشود.
به خاطر کیفیت و زیبایی تولید این نوع پارچه در شهرستان قاسم آباد در سال 1397 شهرستان قاسم آباد به عنوان پایتخت چادرشب بافی ایران مشهور شد. و پس از آن در سال 1398 مورد توجه سازمان یونسکو قرار گرفت و توانست عنوان روستای جهانی چادرشب بافی را در دنیا کسب کند.
طرح و نقوش بافته شده روی چادرشب قاسم آباد از روی الگو و نقشه بافته نمیشوند بلکه همگی توسط هنرمندان این روستا به صورت ذهنی و با الهام از طبیعت زیبای روستای قاسم آباد بافته میشوند. در دوران های قدیم این پارچه ها را زنان روستایی هنگام کار در شالیزارها به دور کمرشان میپیچیدند اما امروزه کاربرد تزئینی برای منزل پیدا کرده است.
آداب و رسوم و مراسم سنتی
مراسم عروسی و رقص قاسم آباد به علاوه موسیقی سنتی و محلی آن، یکی از معروف ترین فعالیت ها و مناسبت های فرهنگی و تاریخی این منطقه به حساب می آید. همچنین شایان ذکر است که بخش عظیمی از مشهورترین پردههای موسیقی پارسی، متعلق به این دیار است.
رقص و پایکوبی سنتی مردم قاسم آباد الهام گرفته از حرکات کشاورزان در هنگام کار در شالیزارها و زمینهای این روستا میباشد که در عروسی ها و مراسم های باستانی مردم روستا دور هم جمع میشوند و به این طریق به شادی و پایکوبی میپردازند.
همچنین از جشن های سنتی و محبوب این روستا جشن سده، چهارشنبه سوری و جشن باستانی یلدا است که در این جشن ها اهالی شب خود را با انجام بازی های محلی مثل لافند و چوب بازی میگذرانند و در کنار عزیزانشان لحظات شاد و خاطره انگیزی میسازند.
درآمد مردم روستا
مانند اکثر روستاهای شمالی در آمد اهالی قاسم آباد هم عمدتا از راه کشاورزی و باغداری تامین میشود. همچنین بعد از فروش محصولات زراعی، فروش تولیدات و صنایع دستی مردم که عمدتا تولید زنان روستا است رتبه دوم در تامین مخارج روستا را دارد. از آنجایی که روستای قاسم آباد یک روستای توریستی است برخی از محلیان نیز با اجاره خانه ها و پذیرش مسافر امرار معاش میکنند.
اقامتگاه مناسب
میتوانید برای اقامت در نزدیکی روستای قاسم آباد از طریق سایت ویلاجار، ویلاهای رودسر یا ویلاهای چابکسر را رزرو نمایید و اگر به دنبال اقامتگاه ارزان تر هستید سوییت های چابکسر یا رودسر را رزرو نمایید. در سفر به این منطقه سرسبز و زیبا حتما سری هم به چشمه دمکش و دره رودخانه ای چاکرود بزنید و از طبیعت آن لذت ببرید.
یکشنبه 03 اردیبهشت 1402
چهارشنبه 21 دی 1401
یکشنبه 14 آذر 1400
سه شنبه 05 مرداد 1400
شنبه 11 اردیبهشت 1400
یکشنبه 15 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
پنج شنبه 14 اسفند 1399
چهارشنبه 29 بهمن 1399
چهارشنبه 15 بهمن 1399
یکشنبه 14 دی 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399