یکی از زیبایی های طبیعی کشورمان دریاچه چشمه دیو آسیاب، می باشد که بسیار تماشایی است. دشتی که این دریاچه در آن واقع شده، در کوهپایه قله دماوند قرار دارد. بخش شمال و شمال شرقی این دشت در استان مازندران و بخش جنوب و جنوب غربی آن، در لواسانات (شهرستان شمیران) واقع شده است.
از سال 1354 هجری شمسی، این دشت را پارک ملی لار نامیدند. از سال 1361، این دشت جزو مناطق حفاظت شده قرار گرفت و از سال 1370، در بعضی از نقاط آن شکار ممنوع شد.
دیدنی های این دشت زیبا فقط به دریاچه چشمه دیو آسیاب ختم نمی شود، پس از جای جای این دشت می توانید دیدن کنید و غرق لذت شوید. قله سر به فلک کشیده کوه دماوند، دشت پر از شقایق، مشاهده حیات وحش، پوشش گیاهی و انواع گونه های زیستی در این منطقه، نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب می کند.
این دریاچه با دو آبگیر کوچک و بزرگ، در میان تپه ای از جنس آهک با ارتفاع 10 متر در ارتفاعات شمالی دشت لار، در میان رودخانه های دلیچای و سفید آب تشکیل شده است. این تپه به صورت لایه لایه و متخلخل است که در طی سال ها و انباشته شدن رسوبات مواد معدنی به خصوص املاح بی کربنات در ارتفاع 20 متری از بستر رودخانه، به وجود آمده است.
با اینکه در آب چشمه، املاح وجود دارد، دهانه های چشمه هنوز بسته نشده اند زیرا فشار آبی که از بستر می آید، به قدری است که نمی گذارد دهانه ها مسدود گردند. در گذشته، دهانه های چشمه به اندازه ی کمتر از یک متر بوده است. جوشش آب از دو دهانه این چشمه، بسیار زیباست و در سطح آب قابل مشاهده می باشد. از این چشمه، آبی سرریز نخواهد شد فقط آب مازاد دریاچه، از بین سنگ ها، به بخش های پایینی می رود و به رودخانه می رسد. آب چشمه به رودخانه ی سفید آب می ریزد. یکی از علت های سفید بودن آب رودخانه مذکور، گوگردی است که در آب چشمه دیو آسیاب وجود دارد.
در آب چشمه، بی کربنات گوگرد وجود دارد، به همین دلیل بوی گوگرد آن کاملا احساس می شود. آب، مزه ای ترش دارد و دمای آن 5 تا 10 درجه سانتی گراد می باشد. به دلیل تغییرات فصلی، آلودگی آب و میزان آبدهی، رنگ آب از آبی روشن تا خاکستری متغیر خواهد بود. آب چشمه به علت دارا بودن املاح معدنی، خاصیت درمانی دارد و می تواند در بهبود برخی از بیماری ها موثر باشد.
دریاچه چشمه دیو آسیاب به صورت دایره ای با قطر 20 و عمق 2 متر است. از سطح دریا، 3014 متر ارتفاع دارد و از جمله دریاچه هایی است که بسترش را خود به وجود آورده است.
در هر 4 فصل سال، دشت لار جلوه های زیبایی دارد ولی در فصل تابستان، به علت تابش مستقیم نور خورشید، سفر به این دریاچه پیشنهاد نمی شود. اگر در فصل بهار به این دشت سفر می کنید، می توانید از منظره دشت شقایق آن نیز لذت ببرید.
امروزه به دلیل ورود اتومبیل ها به این منطقه، هم چنین استفاده ی نادرست از دریاچه دیو آسیاب و طبیعت اطراف آن، به بستر این دریاچه صدمه وارد شده است.
در سفر به این مکان، آب آشامیدنی و خوراکی همراه داشته باشید. با ورود به این منطقه، آنتن دهی تلفن های همراه به مشکل بر می خورند، پس جهت جلوگیری از بروز هر حادثه ای، برای سفرتان برنامه ریزی کنید. به علت تابش شدید آفتاب، پیشنهاد می شود حتما از کرم های ضد آفتاب و سایه بان استفاده نمایید. شنا در آب دریاچه موجب آلودگی آب می شود، پس در آب دریاچه شنا نکنید. در این منطقه ممکن است مار مشاهده شود، پس در هنگام پیاده روی، احتیاط کنید. همچنین به دلیل وجود گونه های متفاوت زیستی، نظافت را نیز رعایت فرمایید.
جهت دسترسی به این دریاچه، می بایست به سمت جاده هراز بروید، سپس وارد جاده ی فرعی پلور شوید و از آنجا به طرف سد لار پیش روید. یک فرعی خاکی وجود دارد که شما را به منطقه ی حفاظت شده ی لار می رساند. بعد از پاسگاه محیط بانی در این منطقه، 20 کیلومتر را طی کرده و خود را به محل سکونت عشایر آرو برسانید. در این جا بهتر است از اتومبیل خود پیاده شوید و ادامه راه را تا دریاچه دیو آسیاب، به صورت پیاده بپیمایید. همچنین برای اقامت بیش از یک روز، میتوانید خانه های محلی در دماوند را اجاره کنید.
سه شنبه 28 دی 1400
سه شنبه 04 آبان 1400
سه شنبه 26 مرداد 1400
شنبه 12 تیر 1400
شنبه 28 فروردین 1400
شنبه 23 اسفند 1399
چهارشنبه 29 بهمن 1399
سه شنبه 30 دی 1399
دوشنبه 24 آذر 1399
شنبه 10 خرداد 1399