اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

خراسان رضوی - نیشابور   ( خیابان عرفان )
یکشنبه 25 شهریور 1397

محمد غفاری، ملقب به کمال الملک، بزرگ ترین نقاش ایران در قرن اخیر و با نفوذ ترین شخصیت تاریخ هنر معاصر به شمار می رود. آرامگاه این نقاش هنرمند، در مجاورت آرامگاه شاعر مشهور پارسی، شیخ عطار نیشابوری، واقع شده است. این آرامگاه، در یک باغ بزرگ و سرسبز قرار دارد.

محمد غفاری، در سال 1224 هجری شمسی، در شهر کاشان متولد شد. وی در خانواده ای اهل هنر بزرگ شد به گونه ای که برای آنها، نقاشی، اهمیت ویژه ای داشت. عموی او، از نقاشان معروف آن زمان بود، پدرش نیز در طراحی منظره و چاپ‌ سنگی بسیار ماهر بود. زمانی که پدرش از استعداد او در نقاشی با خبر شد، کاغذ و مدادی برای او خرید و او را به نقاشی کشیدن تشویق کرد.

محمد غفاری، در سنین نوجوانی، با برادر بزرگ ‌تر خود به تهران آمد و در مدرسه دارالفنون به تحصیل در رشته نقاشی پرداخت. ناصر الدین شاه، استعداد او را در سومین سال تحصیلش کشف کرد. هنگامی که ناصرالدین شاه برای بازدید به مدرسه دارالفنون رفته بود، تحت تاثیر تابلویی قرار گرفت که محمد غفاری از چهره اعتضاد السلطنه کشیده بود، در این زمان بود که ناصر الدین شاه دستور داد تا او را به‌ عنوان نقاش در دربار استخدام کنند.

در اوایل، در دربار، محمد غفاری را با لقب خان می نامیدند. بعد از مدتی، نقاشی های ایشان به قدری ناصرالدین شاه را مجذوب خود کرده بود که او تصمیم گرفت به شاگردی محمد غفاری در آید و از آن پس به او لقب نقاش باشی را داد. در مدت زمانی که محمد غفاری در دربار بود، 170 اثر از خود به جا گذاشت که معروف ترین آنها، تابلوی نقاشی تالار آینه می باشد. پس از کشیدن این تابلو خارق العاده، ناصرالدین‌ شاه لقب کمال‌ الملک را به او داد و او نیز با نام کمال الملک این تابلو را امضا کرد.

پس از مدتی، کمال ‌الملک به اروپا سفر کرد و چند سالی را نزد نقاشان بنام و مشهور آنجا، به تحصیل پرداخت. وی در مدت زمانی که در اروپا بود، به تحقیق و بررسی نقاشی های گوناگون موجود در موزه های اروپا پرداخت. کمال الملک بعد از بازگشت به ایران، مدرسه صنایع مستظرفه را تاسیس نمود و مدیریت آنجا را در دست گرفت. کمال الملک، در سال 1307 هجری شمسی، به حسین‌ آباد نیشابور سفر کرد و آخرین سال های عمر خود را در این روستا سپری کرد. عاقبت در سال 1319 هجری شمسی، در سن 95 سالگی چشم از جهان گشود.

طرح آرامگاه کمال الملک را هوشنگ سیحون در سال 1337 هجری شمسی ارائه کرد. مساحت زیر بنای این آرامگاه، 28 متر مربع می باشد. 6 ایوان به صورت مقعر در این آرامگاه وجود دارد که داخل این ایوان ها، با کاشی ‌های معرق گرانبها به رنگ های سفید و لاجوردی کار شده است. سرانجام در سال 1341 هجری شمسی، طرح ارائه شده هوشنگ سیحون با سبکی جدید و به صورت مشبک در باغ شیخ عطار و در مجاورت آرامگاه شیخ عطار نیشابوری بنا گشت. در مراسم رونمایی از آرامگاه کمال الملک، از سازندگان این آرامگاه که تعدادی کارگر نیشابوری بودند نیز قدردانی شد.

شکل کلی و کاشی کاری های آرامگاه کمال الملک، شباهت و هارمونی بسیاری به آرامگاه شیخ عطار نیشابوری دارد. اوج خلاقیت معماری را می توان در آرامگاه کمال الملک مشاهده نمود، این بنا تلفیقی از معماری سنتی ایرانی و سبک های جدید می باشد.

هندسه نقش بسیار با اهمیتی در سازه آرامگاه کمال الملک و آرامگاه شیخ عطار نیشابوری دارد. سنگ مقبره کمال ‌الملک، به صورت یکپارچه از سنگ گرانیت است و دارای بافت خشنی می باشد.  در بخش بالایی سنگ مقبره وی، نقش برجسته‌ای از کمال الملک توسط یکی از شاگردانش به نام استاد ابوالحسن صدیقی طراحی و حجاری شده است.

بعد از بازدید از آرامگاه کمال الملک، می توانید از آرامگاه شیخ عطار نیشابوری و آرامگاه عمر خیام نیشابوری نیز دیدن کنید. آرامگاه کمال الملک، در خیابان عرفان (محله شادیاخ) در شهر نیشابور قرار دارد.

دیدگاه کاربران


Aseman
Aseman
سه شنبه 28 دی 1400
این آرامگاه رو خیلی دوست دارم نه تنها رنگ آرامش بخشی داره بلکه طرح و الگوی زیبایی داره
m-y
m-y
سه شنبه 26 مرداد 1400
معماری بنا و تزیینات و رنگ کاشی‌ ها، با آرامگاه عطار که در کنار آن است هماهنگی دارد طوری که در نگاه اول حس میکنی اینها بخشی از هم هستند.
مریم نصرتی
مریم نصرتی
شنبه 12 تیر 1400
81 شایدم بیشتر از آثار کمال الملک به جا مانده است خانه سنگی، خانه دهاتی، آخوند رمال، دورنمای دیگری از دماوند و ... و با گذشت اینهمه سال نقاشی مانند او هنوز پا به عرصه هنر نگذاشته است.
hamid_bahrami1471
hamid_bahrami1471
دوشنبه 27 اردیبهشت 1400
آرامگاه محمد غفاری یا همان کمال الملک در نیشابور واقع شده. کمال الملک نقاش برجسته زمان قاجار بوده است.
f__gheymati
f__gheymati
شنبه 28 فروردین 1400
آرشیتکت آرامگاه زیبای کمال الملک که در شهر دیدنی نیشابور قرار داره هوشنگ سیحون هستش. سیحون بدون شک از نابغه های معماری است.🌹👌
yeganeh.charandabi
yeganeh.charandabi
پنج شنبه 26 فروردین 1400
آرامگاه کمال الملک نقاش معاصر ایرانی عجب معماری تکی داره! آرامگاه عطار هم کنارش قرار گرفته و دو آرامگاه به زیبایی میدرخشند.
mirmoeini
mirmoeini
شنبه 23 اسفند 1399
آرامگاه دیدنی کمال الملک در نیشابور از زیباترین مقبره های ایران هست که تزیینات استفاده شده برای آن از کاشی معرق میباشد و نقش هایی بسیار هنرمندانه آن را آراسته است.
awrtt
awrtt
چهارشنبه 29 بهمن 1399
آرامگاه کمال الملک در نیشابور قرار داره و معماری خیلی قشنگی داره که کار هوشنگ سیحون هست👏🏼❤️ کرونا تمام شد حتما برید اما الان بسته است و فقط امامزاده باز هست.
sara
sara
سه شنبه 30 دی 1399
بسیار عالی است. شاهکاری از هوشنگ سیحون که در سال 1342 با حضور فرح پهلوی از این اثر زیبا رونمایی شد.
5212sam
5212sam
یکشنبه 23 آذر 1399
باعث افتخار ماست که استاد کمال الملک طبق وصیتش نیشابور رو انتخاب کرد و در جوار آرامگاه عطار به خاک سپرده شد. طراح بنای مقبره هم آقای سیحون بوده.
hm.ydrd4405
hm.ydrd4405
شنبه 10 خرداد 1399
نیشابور شهر من جایی من به دنیا اومدم ابرشهری که بارها در تاریخ چهره راه تاریخ شده از شاه غزنویان تا طقرل سلجوقی..آرامگاه کمال الملک جون میده واسه عکاسی.