گنبد مینا، بزرگترین آسمان نما یا پلانتاریوم کشورمان و خاورمیانه به شمار می رود. ایده ساخت این آسمان نما، در سال 1388 مطرح گشت و در سال 1393 نیز بهره برداری شد. امروزه، به دلیل آلودگی هوا، به آسانی نمی توان ستارگان را با چشم غیر مسلح مشاهده نمود. با حضور در این مکان، می توانید کهکشان ها و ستارگان را از نزدیک مشاهده نمایید و از دیدن آن ها غرق لذت شوید.
این آسمان نما دو کاربرد دارد، یکی امکان مشاهده کرات، ستارگان، کهکشان ها و... و دیگری مشاهده فیلم های علمی با موضوع هایی همچون ستاره شناسی و نجوم و زمین شناسی.
رصد در هوای آزاد، یکی از خاص ترین و پرطرفدارترین تفریحات این گنبد می باشد. می توانید هر هفته، در روزهای سه شنبه، به گنبد مینا مراجعه فرمایید و در صورت مساعدبودن هوا، به رصد کردن آسمان بپردازید.
همچنین این امکان وجود دارد که بتوانید شهاب باران، کسوف و خسوف، سیاره عطارد و زهره و ... را با استفاده از ابزار و لوازم اختصاصی، در زمان هایی مشخص در آسمان مشاهده کنید و لذت ببرید.
این آسمان نما، شامل دو قسمت موزه علوم و سالن نمایش فیلم های دو بعدی و سه بعدی می باشد. موزه علوم این مجموعه، مساحتی معادل 1000متر مربع را دارد. در این بخش، داستان زمین و علم های متفاوت وابسته به آن روایت می شود. در این قسمت می توانید درباره زندگی انسان های ماقبل تاریخ اطلاعاتی به دست آورید و همچنین با علم و جایگاه آن در میان مردم کشورمان بیشتر آشنا شوید. سالن سینمای سه بعدی این آسمان نما، در وسط این سازه واقع شده است. موزه علوم نیز دور تا دور این سالن قرار دارد.
در موزه علوم، ابتدا اطلاعاتی در مورد چگونگی پیدایش زمین به دست خواهید آورد، سپس هر آنچه قرار است در آینده برای سیاره مان رخ دهد بررسی خواهد شد و در نهایت، در مورد فضا و هر آنچه در آن وجود دارد، اطلاعاتی پیدا خواهید کرد. مجسمه مومی ابوریحان بیرونی، در هنگام اندازه گیری جرم حجمی کانی ها توسط وسایلی که خودش اختراع کرده بود، نیز در این بخش مشاهده خواهد شد. در بخش موزه علوم، میز ابزارهای زمین شناسی به چشم می خورد که می توانید از آنها استفاده کنید و آزمایش هایی مرتبط با کانی شناسی، لایه های زمین شناسی، ساخت آتشفشان، توپوگرافی، برداشت فسیل از زیر لایه ها و... را انجام دهید. از دیگر جاذبه های قسمت موزه علوم، نمایشگر دیواری است که در مقابل آن، چرخ فرمانی مشاهده می شود. هر دوری که این چرخ گردون می چرخد، زمان 1000 سال به عقب و جلو خواهد رفت. توصیه می شود بر این چرخ سوار شوید و چرخ را بچرخانید تا به تاریخ و زمان سفر نمایید و مشاهده کنید که زمین از ابتدا تا به امروز چقدر تغییر نموده است. در کنار تصویر نقشه زمین، شرایط آب و هوایی و اقلیمی موجود در دوره های زمانی متفاوت، به صورت انیمیشن به شما نشان داده خواهد شد. یکی از بخش های دیدنی موزه علوم، دیوارهای پیرامون راهروی اصلی سازه، با ویترین شیشه ای اش می باشد، که موزه های کوچکی را در خود دارد. در این موزه های کوچک به اطلاعاتی از گذشته علم زمین و آسمان شناسی دسترسی پیدا می کنید. از جمله این موزه ها می توان به موزه اسطرلابی و موزه سحر و جادو اشاره نمود. پیل اشکانی یا پیل تیسفون (اولین باتری الکتریکی در جهان) با دارا بودن قدمتی بیش از 2000 سال، در مجاورت شهر تیسفون کشف شد و هم اکنون در موزه علوم گنبد مینا نگهداری می شود. یکی از قسمت های جالب دیگر این موزه، گونه های گیاهی و جانوری است که فقط در ایران یافت خواهند شد. این گونه ها را یا تاکسیدرمی کرده اند و یا آن ها را به صورت مجازی به نمایش در آورده اند. مجسمه های علمای ایرانی همچون جرجانی حکیم (پزشک مشهور ایرانی در قرن ششم) و... نیز در این بخش موجود هستند که می توانید از آنها دیدن کنید و اطلاعات خود را درباره نحوه زندگی و فعالیت های آنان بالا ببرید. ویدیووال یکی از جالب ترین بخش های این آسمان نما در قسمت موزه علوم محسوب می شود. در این بخش، صفحه های بزرگ نمایش بر روی دیوارهایی تعبیه شده اند و بازدیدکنندگان می توانند فیلم های علمی و تخیلی را در آن تماشا کنند. پخش فیلم ها به صورت همزمان، موجب اختلال در تمرکز شما نخواهد شد. این صفحه های نمایش به این گونه ای تعبیه شده اند که تنها زمانی صدای شان را خواهید شنید که در مجاورت آنها قرار بگیرید.
در یکی از بخش های موزه علوم، ماکت هایی از فضاپیما ها، راکت ها، پیش برنده ها و سازه های فضایی مشاهده می شود، همچنین اطلاعات مختصری از آنها می توانید به دست آورید. ترازوهای سیاره ای بخش دیگری از موزه علوم می باشد. زمانی که بر روی این ترازوها بروید، می توانید وزن خود را بر روی سیاره هایی مانند عطارد، زهره، مریخ، مشتری، اورانوس، نپتون، پلوتون و ستاره خورشید محاسبه نمایید. آینه های جادویی و دیجیتال، از اشیا پرطرفدار موجود در موزه علوم می باشد. شما می توانید در هر لحظه، در این آینه ها لباس های متفاوتی را بر تن خود مشاهده کنید و تصویری از آن لباس، بر تن خود داشته باشید. از جمله این لباس ها، لباس های فضانوردی و لباس مشاهیری می باشد.
سالن نمایش گنبد مینا، سالنی شیب دار است که تا 150 نفر ظرفیت دارد. در این سالن، پرده ای گنبدی شکل، با قطر 18 متر وجود دارد که در آن فیلم های دو بعدی و سه بعدی با موضوع های مانند زمین شناسی، ستاره شناسی و... به نمایش گذاشته خواهد شد. تصویرسازی این فیلم ها، کامپیوتری می باشد و با ابزارهای پیشرفته فضا طوری طراحی شده اند که بازدید کننده، در محیط واقعی و زیر آسمان شب قرار گرفته است.
این آسمان نما، در تهران، میدان ونک، بزرگراه حقانی شرق، بعد از چهارراه جهان کودک، انتهای خیابان شهیدی و در پارک آب و آتش قرار دارد.
برای دسترسی به گنبد مینا، میتوانید از مترو استفاده نمایید. در ایستگاه شهید حقانی (خط1)، از قطار پیاده شده و پس از خارج شدن از ایستگاه، به سمت پارک طالقانی پیش بروید. با عبور از پیاده روی چوبی، خود را به پل طبیعت، پارک آب و آتش و پل ابریشم برسانید. کمی جلوتر، گنبد مینا مشاهده خواهد شد. راه دیگر دسترسی به گنبد مینا، استفاده از اتوبوس های بزرگراه حقانی است. می توانید در ایستگاه چهارراه آفریقا از اتوبوس پیاده شوید و با عبور کردن از پارک آب و آتش و پل ابریشم، خود را به گنبد مینا برسانید. در صورت استفاده از خودرو شخصی، در بزرگراه حقانی شرق، به سمت خروجی ایستگاه متروی حقانی بروید و اتومبیل خود را در پارکینگ پارک طالقانی، پارک نمایید و با عبور از پل طبیعت پیاده به سمت گنبد مینا حرکت کنید.
دوشنبه 27 دی 1400
دوشنبه 03 آبان 1400
سه شنبه 26 مرداد 1400
شنبه 12 تیر 1400
دوشنبه 27 اردیبهشت 1400
پنج شنبه 26 فروردین 1400
شنبه 23 اسفند 1399
چهارشنبه 29 بهمن 1399
سه شنبه 30 دی 1399
یکشنبه 23 آذر 1399
شنبه 10 خرداد 1399