شهر خوانسار، یکی از شهرهای استان اصفهان می باشد. در فاصله 15 کیلومتری از این شهر، کوهی وجود دارد که گلستانکوه نامیده می شود. ارتفاع این کوه 3631 متر و وسعت آن 17000 هکتار می باشد. منطقه ای حفاظت شده در این کوه وجود دارد که بسیار تماشایی است.
اداره منابع طبیعی استان اصفهان، برای حفظ محصولات فرعی مرتعی، حفاظت از آب و خاک این منطقه و ایجاد محیطی برای مطالعه و تحقیق در زمینه منابع طبیعی، در سال 1373، طرح ایجاد یک تفریحگاه ملی را در این منطقه پیاده سازی کرد.
منطقه گلستانکوه، جاذبه های طبیعی بسیاری دارد که بازدید آنها خالی از لطف نخواهد بود. چشمه های پر آب، یکی از جذابیت های این منطقه به شمار می رود. با اهمیت ترین گنجینه گلستانکوه، دشت لاله های واژگون می باشد که در فصل بهار، بسیار زیبا و دیدنی است.
در گلستانکوه، گیاهان دارویی نیز به چشم می خورند و بوی آنها به مشام خواهد رسید. مهم ترین و تماشایی ترین پوشش گیاهی در این منطقه، گلهای طبیعی آن، به خصوص لاله های واژگون و انواع لاله های سرنگون حنایی، لاله بیشه زار، لاله آتشی و لاله کوهی می باشد. این گل ها در فصل بهار، سر تا سر منطقه شامل دشت ها و حتی صخره ها را پوشش می دهند. حدودا 70 نوع گیاه در این منطقه شناسایی شده است که از آنها می توانیم به گَوَن، گز انگبین (ماده اولیه تهیه شیرینی گز )، گز علفی، کنگر، ریواس، آویشن، مرزنجوش، تره، پیاز کوهی، گل پیاز موسیر، قارچ، بادام و... اشاره کنیم. به همین دلیل، این منطقه را منبعی غنی از لحاظ گیاه پزشکی می دانند. علاوه بر آن، این منطقه برای زنبور داری و چرای دام ها نیز مناسب می باشد.
لاله ی واژگون از جمله گل های نادری است که از اوایل بهار (بین 40 تا 60 روز پس از فرا رسیدن بهار) شروع به روییدن می کند. این گل رنگ سرخ مایل به بنفش دارد. شکل ظاهری این گل به گونه ای است که به گل سر به زیر محجوب ایرانی مشهور شده است و از گل های منحصر به فرد طبیعی در ایران به شمار می رود. این گل با نام های گل اشک و اشک مریم نیز نامیده می شود زیرا شبنم در مابین این گلها جمع می شود و همانند اشکی از گل به پایین می چکد. پیاز لاله ی واژگون، خواص دارویی بسیاری دارد. از پیاز این گیاه برای دردهای رماتیسمی و دردهای مفصلی و پاک کردن کبد استفاده می شود. البته قابل ذکر است حتما مصرف آن می بایست زیر نظر پزشک باشد.با وجود همه ی زیبایی های این گل، عمرش کوتاه است و فقط از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد یافت خواهد شد. زیبایی این گل به قدری است که در سال 1576 میلادی، توسط چند اروپایی از ایران به اتریش برده شد و در آنجا در گلخانه ای پرورش یافت. در پارک های شهر وین (پایتخت اتریش)، این گل با نام گل خجالتی و یا سر به زیر طبیعت، به نمایش گذاشته شد.
آب و هوای گلستانکوه، برخلاف استان اصفهان، کوهستانی می باشد. در بهار و تابستان هوا معتدل و مطبوع است ولی در پاییز و زمستان هوا سرد می باشد و شاهد بارش برف خواهیم بود. در صورتی که با کوهنوردی آشنا هستید و تجهیزات لازم را دارید، می توانید به کوهنوردی نیز بپردازید و دو چندان لذت ببرید.
برای بازدید از این منطقه می توانید شب را در یکی از هتل های خوانسار و مجتمع اقامتی گلستانکوه اقامت گزینید. از جمله وسایلی که بهتر است همراه خود داشته باشید کفش مناسب پیاده روی، دوربین عکاسی، کرم ضد آفتاب، عینک آفتابی، کلاه آفتاب گیر و خوراکی و مواد غذایی می باشد. در صورتی که قصد دارید در زمستان به این منطقه سفر کنید، لباس گرم با خود ببرید.
مجتمع دهکده گردشگری گلستانکوه که بر بالای کوهی مشرف به سد خوانسار است دارای ویلا، سوئیت اقامتی و رستوران میباشد. این منطقه یکی از شهرک های توریستی مدرن دنیاست و مساحتی بیش از 45 هکتار دارد که امکاناتی همچون نمازخانه، پارکینگ، سرویس بهداشتی و سکوهایی برای استقرار بازدیدکنندگان دارد.
مجموعه بومگردی ایلگاه که شامل آلاچیقهای مدرن و سنتی و چادرهای عشایری است، از اقامتگاه های پرطرفدار در دهکده توریستی گلستانکوه می باشد.
بهترین زمان برای بازدید از این منطقه زیبا، در فصل بهار و از اوایل اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه می باشد که لاله های واژگون را نیز می توانید مشاهده کنید.
منطقه گلستانکوه، با اصفهان 148 کیلومتر، با گلپایگان 41 کیلومتر، با تیران 96 کیلومتر، با فریدن 47 کیلومتر و با نجف آباد 120 کیلومتر فاصله دارد.
جهت دسترسی به این منطقه، به خوانسار بروید. سپس خود را به سه راهی دامنه برسانید و با عبور از روستای دره بید، روستای قلعه و روستای سنگ سفید به این منطقه زیبا می رسید.
بعضی افراد این منطقه گردشگری را با روستای دره بید که در نزدیکی اینجا قرار دارد اشتباه می گیرند. در صورتی که این دو کاملا مجزا هستند.
دوشنبه 27 دی 1400
سه شنبه 26 مرداد 1400
چهارشنبه 09 تیر 1400
دوشنبه 27 اردیبهشت 1400
پنج شنبه 26 فروردین 1400
شنبه 23 اسفند 1399
چهارشنبه 29 بهمن 1399
سه شنبه 30 دی 1399
یکشنبه 23 آذر 1399
شنبه 10 خرداد 1399