استان هرمزگان، از جمله مکان هایی است که همه ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند. این استان زیبا، علاوه بر سواحل خلیج فارس و دریای عمان، جاذبه های گردشگری بسیاری را در خود جای داده است. یکی از جاذبه های گردشگری زیبای این استان، چشمه آبگرم گنو می باشد. این چشمه آبگرم، در کوه گنو قرار گرفته است.
چشمه آبگرم گنو و بخش های پیرامون آن، منطقه ای زیبا و خوش آب و هوا برای استراحت و تفریح مسافران به شمار می رود. آب و هوای استان هرمزگان، در بیشتر مواقع سال گرم و شرجی می باشد. با این وجود، محیط پیرامون کوه گنو به علت مرتفع بودن، دارای آب و هوای معتدلی است. علت شرجی بودن هوای استان هرمزگان نیز کوه گنو می باشد. کوه گنو، 2347 متر ارتفاع دارد و ششمین کوه بلند استان هرمزگان به شمار می رود. علاوه بر موارد ذکر شده، کوه گنو از مناطق حفاظت شده کشورمان می باشد.
در بخش جنوبی کوه گنو و مسیر دسترسی به قله نصیر، با پشت سر گذاشتن تپه مولا، به دره ای به نام تنگ سیاه خواهید رسید. در بعضی از مواقع، چندین آبشار در این منطقه مشاهده خواهد شد. مسیر این دره نیز زیبایی ها و طبیعت بکر خود را دارد. کوه گنو، در ضلع جنوب شرقی رشته کوه زاگرس قرار گرفته است.
شمال غربی کوه گنو، به بندرعباس محدود می شود، از شرق آن نیز جاده بندرعباس به سیرجان عبور می نماید، در ضلع جنوبی کوه نیز جاده بندرعباس به بندر لنگه به چشم می خورد.
تنوع پوشش گیاهی در این منطقه بالا می باشد که از آنها می توانیم به استپ بیابانی، استپ کوهپایه ای، درختان گرمسیری و گونههای گیاهی نواحی سردسیر اشاره نماییم. شایان ذکر است که بعضی از گیاهان دارویی و صنعتی نیز در این منطقه یافت خواهند شد. آویشن، بومادران، پونه، اورس، پرسیاوش، سرخس معطر، گون گاوی، زیره، کنار، پرخ، ناترک، آکاسیا، بنه، رزوک، استبرق و مسواک از گیاهان دیگر این منطقه می باشند. بر اساس بررسی های انجام شده، 360 گونه از گیاه آوندی در منطقه مذکور یافت می شوند.
چشمه گنو، در دره ای قرار گرفته که شمال تا جنوب آن را ارتفاعات آهکی کوه گنو پوشانیده است. البته قابل ذکر است که چشمه گنو، تنها چشمه این منطقه نمی باشد. از دیگر چشمه های این منطقه می توانیم به هوبیر، پشت بنگرو، رمر، سرچربه، کهنو، چاهو، پشتنگ، انارون، تنگ باغ، پرکوه، مردو و خرگو اشاره کنیم.
هنگام صبح در روز های سرد، بخار آب چشمه با دمایی در حدود 41 درجه سانتی گراد، با هوای محیط برخورد کرده و بخاری ناپایدار تا ارتفاع یک متری آب به وجود خواهد آورد که سبب افزودن زیبایی این منطقه خواهد شد.
از جمله ترکیبات آب های گرم، هیدروژن سلفوره و کلر می باشد. به دلیل وجود این مواد و دمای بالای آب، گیاهان و حیوانات اندکی توانایی زندگی در آن را خواهند داشت. با این وجود، نکته جالب و حائز اهمیت، وجود نوعی ماهی به نام آوینیوس گینویس در این چشمه می باشد. این گونه ماهی تنها در این چشمه یافت می شود. ماهی آوینیوس گینویس، بسیار کوچک است و به علت جریانات تند آبگرم گنو، امکان مشاهده آن وجود ندارد ولی در آب های نهر این چشمه، با کمی دقت می توانید این ماهی را ببینید.
گیاهانی مانند مهرخوش، بادام وندلیو و پامچال صخره ای، به صورت کاملا انحصاری در این منطقه از ایران میرویند. دو استخر مردانه و زنانه برای استفاده از چشمه آبگرم گنو ایجاد شده که گردشگران امکان استفاده از آنها را دارند. آب این استخر ها از طریق چشمه گنو تامین خواهد شد. پساب استخرها، همانند رودخانه ای از استخر خارج شده و در نهایت به صورت آبشاری کوچک به پایین خواهد ریخت. از این پساب، برای آبیاری نخلستان های موجود در پیرامون این منطقه بهره می برند. هر چه به سمت بخش های بالاتر کوه گنو پیش بروید، هوای خنک تر خواهد شد. جاده آسفالته و پیچ در پیچ، تا بالای ارتفاعات کوه گنو کشیده شده است.
جهت اقامت و استراحت مسافران نیز چندین مجتمع احداث شده است. آلاچیق و فروشگاه نیز در این منطقه وجود دارد.
چشمه آبگرم گنو، در فاصله 34 کیلومتری از شمال شرقی بندر عباس واقع شده است.
سه شنبه 21 دی 1400
چهارشنبه 28 مهر 1400
دوشنبه 25 مرداد 1400
سه شنبه 08 تیر 1400
یکشنبه 26 اردیبهشت 1400
پنج شنبه 16 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 25 فروردین 1400
سه شنبه 28 بهمن 1399
دوشنبه 29 دی 1399
شنبه 22 آذر 1399
پنج شنبه 08 خرداد 1399