استان کرمانشاه، دارای جاذبه های زیبا و متعددی می باشد. یکی از این جاذبه های طبیعی، دریاچه سرآب نیلوفر می باشد که به علت دارا بودن از ویژگی های خاص، به تفرجگاهی برای گردشگران و مسافران داخلی و خارجی تبدیل شده است. واژه سرآب، به معنی مکانی پر آب و خوش آب و هوا می باشد. لازم به ذکر است که این واژه با واژه سراب متفاوت می باشد. سراب به تصور آب و آبادانی در منطقه های بیابانی می گویند.
دریاچه سرآب نیلوفر با مساحتی در حدود 1331 هکتار، در ارتفاع 25 متری از سطح دریا قرار گرفته است. عمق آب دریاچه در نقاط گوناگون، متفاوت است و در نقاط پر عمق، به 32 متر نیز خواهد رسید.
این دریاچه، در اسفندماه سال 1387 ه.ش، توسط سازمان میراث فرهنگی کشور، به عنوان پنجاه و پنجمین اثر ملی، در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسید.
وجود دریاچه سرآب نیلوفر، سبب ایجاد آب و هوای مناسب و مطلوب برای این منطقه شده است. از آب این دریاچه، جهت آبیاری زمین های کشاورزی پیرامون آن استفاده می شود.
یکی از ویژگی منحصر به فرد دریاچه مذکور، وجود گل های نیلوفر آبی در آن می باشد. این گل ها، در دو فصل بهار و تابستان، برگ های خود را بر روی سطح آب می گسترانند و با گلبرگ های سفید - صورتی خود، جلوه ای خاص به دریاچه می بخشند. زلالی و شفافیت آب دریاچه سبب می شود تا ساقه های گل های نیلوفر را نیز بتوانید در داخل آب مشاهده نمایید. در صورتی که به حرفه عکاسی علاقمند هستید، این دریاچه زیبا با گل های نیلوفرش می تواند سوژه مناسبی برای شما باشد.
قایق هایی در دریاچه گذاشته شده تا مسافران و گردشگران بتوانند از آنها بهره ببرند. با سوار شدن بر این قایق ها، زیبایی های این دریاچه را می توانید از نزدیک مشاهده و لمس نمایید.
چشمه های جوشانی در بستر دریاچه سرآب نیلوفر وجود دارند که آب دریاچه را تامین خواهند کرد. روایت های گوناگونی درباره وجود غارهای پر عمق در اعماق این دریاچه نقل شده است. بعضی ها بر این باورند که گنجینه ای از خسرو پرویز، پادشاه ساسانی در بستر این دریاچه وجود دارد.
استان کرمانشاه، به علت دارا بودن از موقعیت جغرافیایی خاص، در بیشتر مواقع، آب و هوایی مطلوب دارد. دریاچه سرآب نیلوفر، زیستگاه بسیاری از موجودات دریایی مانند ماهی سونگ طلایی می باشد. در فصل های بهار و تابستان، پرندگان مهاجر نیز در این منطقه مشاهده خواهند شد.
در سال 1390 هجری شمسی، سطح آب دریاچه به علت برداشت های بی رویه از آب های زیر زمینی و همچنین خشکسالی، کاهش پیدا کرد و در نهایت به صورت کامل خشک گردید. در چند سال اخیر، به علت بارش های متعدد، این دریاچه مجددا احیا گشته است و اکنون پذیرای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.
در سال 1395 هجری شمسی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، تعدادی بوته نیلوفر آبی در بستر دریاچه کاشت که این امر سبب می شود که گل های زیبای سرآب نیلوفر احیا گردد.
دریاچه سرآب نیلوفر، در 20 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه، در ابتدای منطقه سنجابی و در دامنه کوه کماجار واقع شده است. دسترسی به این دریاچه از طریق بلوار دولت آباد کرمانشاه امکان پذیر می باشد.
سه شنبه 21 دی 1400
دوشنبه 25 مرداد 1400
سه شنبه 08 تیر 1400
یکشنبه 26 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 25 فروردین 1400
سه شنبه 28 بهمن 1399
دوشنبه 29 دی 1399
شنبه 22 آذر 1399
پنج شنبه 08 خرداد 1399