یکی از شهرهای تاریخی و پر جاذبه کشورمان، شهر شیراز می باشد. در این شهر زیبا، مقاصد گردشگری گوناگونی وجود دارد که بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود.
از گذشته تا به امروز، بازارها مکانی برای خرید و فروش کالاها بوده و نقش مهمی را در اقتصاد ایفا کرده اند. در شهر های گوناگون کشورمان، بازارهای قدیمی فراوانی وجود دارد. این بازار ها، دارای معماری های منحصر به فردی می باشند. سرای مشیر در شیراز، از جمله این بازارهای قدیمی می باشد. این بازار علاوه بر اینکه محلی برای خرید و فروش است، با معماری خاصی که دارد یک اثر تاریخی به شمار می رود. قدمت این بازار قدیمی به دوران قاجار باز می گردد. سرای مشیر، در ضلع جنوب شرقی بازار وکیل قرار گرفته است و به بازار وکیل شباهت فراوانی دارد. این بازار نقش بسیار با اهمیتی در تاریخ و فرهنگ ایران دارد.
سرای مشیر، در دوره حکومت فتحعلی شاه و به دستور ابوالحسن خان مشیرالملک (وزیر آن زمان) بنا شد. این بازار، در مجاورت بازار وکیل قرار دارد. به دلیل شباهت فراوان سرای مشیر و بازار وکیل، در نخستین بازدید، ممکن است بین آن ها تفاوتی را مشاهده نکنید. وجود یک حیاط در وسط بنای هشتی، این دو بازار را از هم تفکیک می کند. حوض بزرگی در وسط حیاط وجود دارد، درختان نارنج موجود در اطراف این حوض، بر جذابیت آن می افزایند. این حوض به کاشی کاری ها و مقرنس کاری های بسیار زیبایی مزین شده است. می توانید در این حیاط بنشینید و از جاذبه های پیرامون لذت ببرید. این هشتی، ویژگی های منحصر به فردی دارد. بر روی سقف بلند این هشتی، گنبد نسبتا بزرگی وجود دارد، بر روی این گنبد نیز یک بادگیر چند وجهی مشاهده می شود. در سرای مشیر، ظرافت کاری های چوبی و کاشی کاری های زیبایی به چشم می خورد. وجود شیشه های رنگارنگ نیز بر جلوه این بازار افزوده است. در نقاط گوناگون این بازار، معماری ایرانی اسلامی نمایان است.
این بازار قدیمی، فرهنگ باستانی و تاریخی ایران را برای شما نمایان خواهد کرد. بازدید کردن از سرای مشیر، شما را در حال و هوای بازارهای قدیمی قرار خواهد داد.
چندین سال پس از ساخت سرای مشیر، این بازار را مرمت و بازسازی کردند تا به همان شکوه سابق خود باز گردد. پس از مرمت، از حوضچه وسط بازار به عنوان چایخانه ای استفاده شد. اتاق های بازار نیز برای نمایش دادن هنرهای دستی اختصاص داده شدند. سرای مشیر یکی از بهترین مکان ها برای خرید صنایع دستی شیراز می باشد بنابراین، در صورتی که تمایل داشته باشید از شهر شیراز صنایع دستی تهیه کنید، سرای مشیر گزینه مناسبی می تواند باشد. خاتم سازی، قلم زنی و حکاکی از جمله صنایع موجود در این بازار می باشند.
در سردر ورودی این بازار، کتیبه ای وجود دارد که در رمضان سال 1288 ه.ق نگاشته شده است. بر طبق این کتیبه، این بازار به امام پنجم شیعیان وقف شده است و مغازه های موجود در این بازار، موقوفه بوده و به سازمان حج و اوقاف تعلق دارند و به مغازه داران اجاره داده می شود.
از ویژگی های منحصر به فرد این بازار، سقف حجره های آن می باشد که به شکل طاق های ضربی با الوار بنا شده اند.
سرای مشیر در سال 1347 ه.ق، در فهرست آثار ملی ثبت شد. این بازار از ایام قدیم مورد توجه همگان بوده است که از دلایل محبوبیت آن، موقعیت مکانی و تزئینات زیبایش می باشد. موقعیت مکانی این بازار به گونه ای است که امکان بازدید از سایر جاذبه های شهر شیراز برای شما وجود دارد.
با استفاده از تاکسی و اتوبوس، می توانید به سرای مشیر بروید. بهترین و متداول ترین راه دسترسی به سرای مشیر، این است که به بازار وکیل رفته و از آنجا خود را به این بازار برسانید.
سه شنبه 21 دی 1400
سه شنبه 27 مهر 1400
دوشنبه 25 مرداد 1400
سه شنبه 08 تیر 1400
یکشنبه 26 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 25 فروردین 1400
سه شنبه 28 بهمن 1399
دوشنبه 29 دی 1399
شنبه 22 آذر 1399
پنج شنبه 08 خرداد 1399