اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

تهران - تهران  
چهارشنبه 05 دی 1397

از گذشته تاکنون و بر طبق آداب و رسوم، مسیحیان آغاز سال را روز اول ژانویه می دانند، همانند ما ایرانی ها که روز اول فروردین به عنوان آغاز سال جدید جشن می گیریم. از قرن 17 میلادی به بعد، روز 25 دسامبر را به عنوان روز کریسمس یا تولد حضرت عیسی مسیح اعلام کردند. بسیاری از مسیحیان (کاتولیک ‌ها و پروتستان‌ ها و بسیاری از ارتدوکس‌ ها)، این روز را به مناسبت تولد عیسی مسیح، جشن می‌گیرند. آن ها، قبل از فرا رسیدن این روز، خانه های خود را تزئین می کنند و در ایام تعطیلات، یا به مسافرت می روند و یا در خانه های خود می مانند و از میهمانانشان پذیرایی می کنند. تعطیلات کریسمس و سال نو میلادی حدودا 12 روز می باشد. بعضی از کشورها، 5 روز و بعضی دیگر هر 12 روز را جشن می گیرند.

ارامنه و آشوری ‌های مقیم ایران، همانند مسیحیان در واپسین روزهای ماه دسامبر، برای فرا رسیدن سال نو خود را آماده می کنند. آنها با مراسمی ویژه، به استقبال سال جدید می روند و کریسمس را نیز جشن می‌گیرند.

آشوری ‌ها، که از دیرباز در سرزمین ایران کهن زندگی می کرده اند، هنگام ظهور مسیحیت، به خصوص در قرن 1 تا 3 میلادی، به این دین روی آوردند. آشوری ‌ها همانند اغلب مسیحیان، 25 دسامبر را سالروز تولد عیسی مسیح در نظر گرفته اند. آن ها، حدودا از 25 روز مانده به میلاد حضرت مسیح، روزه پرهیز می گیرند، به این گونه که در این ایام، گوشت و لبنیات مصرف نمی کنند و در نهایت، در 25 دسامبر (4 دی ماه)، روزه خود را به پایان می رسانند و در کلیسا، مراسم عشای ربانی را انجام می دهند. این مراسم به این صورت است که همه در یک کلیسا جمع می شوند، اسقف کلیسا، دعایی می خواند و مراسم عشای ربانی را انجام می دهد و به این ترتیب، آئین و رسوم مخصوص زادروز حضرت مسیح، برپا می شود. آشوری ها، در روز 25 دسامبر، به دید و بازدید و عرض تبریک به روحانیون آشوری می پردازند. آنها برای این کار به کلیسا ها می روند. در روز بعد نیز (26 دسامبر)، روحانیون به بازدید آن ها می روند. آشوری ها، بر خلاف مسیحیان، روز اول ژانویه را آغار سال نو نمی دانند. سال نو برای آن ها در ماه نیسان، مصادف با 13 فروردین می باشد.

ارمنی ها، حدودا 10 روز دیرتر از مسیحیان و آشوری ها کریسمس را جشن می گیرند. آن ها 6 ژانویه را زادروز حضرت عیسی مسیح می دانند و در این روز کریسمس را جشن می گیرند. در این روزها، ارامنه ایران برای برپایی این جشن در جنب و جوش می باشند. میلاد حضرت مسیح و عید پاک، دو جشن با اهمیت ارمنی ها محسوب می گردد.

در نقاط مختلف کشورمان، همچون سایر کشورها، چندین روز قبل از 25 دسامبر، درخت‌ های کریسمس را با نوار های قرمز و سبز، گوی های طلایی و نقره ای و جعبه‌ های کادو تزیین می کنند. این درخت ها، در پشت ویترین مغازه ‌ها، ورودی ‌های بزرگ و در برخی از هتل ‌ها در معرض نمایش گذاشته می شوند.

مغازه ‌هایی در خیابان های میرزای شیرازی، نجات ‌اللهی و سنایی در استان تهران وجود دارند که درختان تزئین ‌شده را در ویترین های خود قرار داده اند. بسیاری از ارمنی ها، در این مناطق ساکن می باشند. وجود بابانوئل‌ ها و کاج ‌های سبز تزئین شده، جلوه ای ویژه به این خیابان ها داده است. معمولا برای تزئین این درختان کاج، از گوی ‌های رنگارنگ، طبل‌ های کوچک، عصاهای خط خطی به رنگ قرمز و سفید، شمع، قندیل‌ های یخی و... استفاده می کنند. در انتها نیز ستاره ای طلایی بر روی بخش فوقانی درخت قرار می دهند که به جذابیت آن می افزاید.

ناقوس کلیساها، در شب اول ژانویه، در ساعت 12، به صدا در می آید که این صدای زنگ، آغاز سال نو میلادی را نشان می دهد. در شب 5 ژانویه نیز مراسم بسیار زیبا و باشکوهی در کلیساها برپا می شود.

مراسم سال نو میلادی همه ساله در نیمه شب اول ژانویه، در کلیسای وانک، که یکی از زیباترین و باعظمت ترین کلیسا های ایران به شمار می رود، به زیبایی هر چه تمام تر برگزار می گردد. این کلیسای با شکوه، در محله ارامنه‌ نشین جلفای اصفهان قرار گرفته است.

دیدگاه کاربران


سید علی حسینی
سید علی حسینی
جمعه 11 خرداد 1403
کریسمس فقط آلمان
Roz
Roz
شنبه 03 دی 1401
ب نظر من باید مسلمون هام جشن بگیرن چرا ک حضرت عیسی مسیح یکی از پیامبرای اولوالعزم هستن و این روز رو باید جشن گرفت.
سمیه
سمیه
سه شنبه 21 دی 1400
خیابان میرزای شیرازی تهران پاتوق روز های کریسمسه
ebrahim.babayi.136
ebrahim.babayi.136
سه شنبه 08 تیر 1400
جدیدا در ایران حتی مردمان مسلمان هم در این جشن شرکت میکنند و لباسهای بابا نوئل میپوشند و عکاسی میکنند و دور هم جشن میگیرن و جشن جالبی هم هست.
yana_smudge
yana_smudge
یکشنبه 26 اردیبهشت 1400
اکثر تزیینات جشن کریسمس به رنگ های سبز، قرمز و طلایی میباشند. استفاده از این سه رنگ نه تنها برای زیبایی است بلکه هدف خاصی داره. رنگ سبز بیانگر زندگی جاودانه، قرمز نماد خون پاک حضرت مسیح است که بر صلیب ریخته شده و رنگ طلایی نیز نمادی از ثروت و پادشاهی حضرت عیسی بر روی زمین دارد.
sahandi2627
sahandi2627
چهارشنبه 25 فروردین 1400
در کشور های ارتدکس و ارمنستان شروع سال نو میلادی جشن گرفته میشود و بعدش، کریسمس در کشور های ارتدکس هفتم ژانویه و در ارمنستان ششم ژانویه برگزار میشه، البته تقویم قدیم مسیحی های ارتدکس ، چهاردم ژانویه را به عنوان سال نو میلادی جشن میگیرند.
Venom
Venom
پنج شنبه 05 فروردین 1400
خیلی دوس داشتم یکی ازین خونه ها داشتم هرچی میخوام نیست چطوری شاد باشم؟
aryak
aryak
دوشنبه 27 بهمن 1399
آیین عَشای ربانی ویژه سال نو میلادی است در کلیسای وانک اصفهان تصاویرش رو دیدم.
pahlevani3762
pahlevani3762
دوشنبه 29 دی 1399
بعضی از فروشگاه‌ها در تهران کاج و نمادها و مجسمه ‌های کریسمس رو میفروشند که 90 درصد آنها اغلب مسلمان هستند که انسان رو یاد فیلم شب ژانویه با حضور وحدت و ظهوری می اندازه که تمام مسلمان ها در این جشن حضور داشتند.
fari
fari
شنبه 22 آذر 1399
ایرانی ها نیازمند شادی هستند حتی اگر این جشن ها پیشینه تاریخی ایرانی نداشته باشد و به عبارتی وارداتی باشه. من عاشق کریسمس هستم. مثل رویاست یه جادوی خاصی داره و پر از رنگ و نور..🎄🎄
ayad.bani_asad
ayad.bani_asad
چهارشنبه 07 خرداد 1399
در زمان گذشته که آبادان اوضاع بهتری داشت بابانوئل برای کریسمس در این شهر حضور داشت و مراسم کریسمس در این شهر برگزار میشد. باورش مشکله اما همینطور بوده.