استان تاریخی کرمان که با جاذبه های تاریخی بسیار خود همیشه مورد توجه تاریخدانان و علاقهمندان به تاریخ و تمدن قدیمی کشورمان بوده است، این استان از پهناورترین استان های ایران محسوب میشود، کرمان در جنوب شرقی ایران واقع شده است و بخش اعظمی از تاریخ سرزمینمان را در خود جای داده به همین سبب به عنوان یکی از پنج پایتخت مهم تاریخی ایران به شمار میرود. جالب است بدانید که از میان تمام جاذبه های تاریخی شناخته شده و ناشناختهی استان کرمان تنها 700 مورد از آنها به ثبت رسیده است.
برخلاف تصور عموم مردم، استان کرمان سراسر از کویر و زمین های خشک تشکیل نشده است و با اندکی جستجو در این استان میتوان مناطقی را یافت که در نوع خود از بهترین طبیعت و آب و هوای موجود برخوردارند.
روستای تاریخی و با صفای هنزا، مکانیست که دیدگاه شما را درباره استان کرمان به کلی تغییر میدهد. روستایی با زمین های سبز و چشمههای همیشه خروشان، جایی که حتی در فصل تابستان آب و هوای خنک و مطلوبی دارد. مردم مهمان نواز و مهربان هنزا همیشه از پذیرش گردشگران و مهمانان جدید به روستای خود استقبال کردهاند به همین علت یاد و خاطرات سفر به هنزا برای شما از دلنشینترین خاطرات سفرهایتان به شمار خواهد رفت.
آب و هوا و پوشش گیاهی روستای هنزا
روستای هنزا به سبب موقعیت جغرافیایی و قرار داشتن در ارتفاع 3600 متری، آب و هوای بسیار مطبوع و دلپذیری دارد به طوری که تابستان و بهار در این منطقه بسیار خنک و دلنواز و از طرفی زمستان های سرد و سوزانی دارد. از این رو از مناطق ییلاقی کشورمان محسوب میشود. از مرکز روستای هنزا رودخانه ای خروشان و زلال عبور میکند که وجود این رودخانه علاوه بر زیباتر کردن چهره ی روستا آب و هوای آن منطقه را به کلی تحت تاثیر قرار داده است.
در زمان های قدیم در پیرامون رودخانه چندین آسیاب آبی زیبا هم وجود داشته اما امروزه فقط قسمتهایی از آن باقی مانده است. در زبان محلی به محلی که آب از آسیاب خارج میشده هنزءاب میگفتند، علت نامگذاری روستای هنزا نیز همین امر است زیرا که در گذشته در روستا آسیاب های آبی زیاده وجود داشته است.
همانطور که پیش تر توضیح دادیم از روستا در ارتفاع قرار دارد به همین علت خانه های درون روستا بسیار متراکم و به هم چسبیده هستند و اغلب آن ها فقط از یک طبقه تشکیل شده اند. از فراوان ترین گیاهان این روستا میتوان به درخت های تنومند گردو اشاره کرد که از جهت کیفت محصولات و طعم خود زبانزد همهی مردم کرمان است.
شغل مردم روستا
شغل اغلب اهالی روستای هنزا کشاورزی، باغداری و پرورش دام و طیور است. بیشترین گیاهانی که در این ناحیه به عمل می آید سیب زمینی، یونجه، نخود، عدس، گندم و جو هستند. به علت آب و هوای مطلوب و دسترسی به رودخانه کار کشاورزی برای مردم آسان و مناسبتر است و کشاورزان از جهت تامین آب مورد نیاز زمین های خود هیچ مشکلی ندارند. از محصولات و خوراکی های دیگری که در روستای هنزا تولید میشود میتوان به عسل، انواع لبنیات با کیفیت محلی، گردو و بادام و روغن های مختلفی که ساخته ی دست مردم زحمت کش هنزا هستند اشاره کرد.
در فصول گرم سال عشایری که به این روستا مهاجرت میکنند نیز به همراه مردم روستا به درست کردن محصولات لبنی میپردازند و هنر اصیل و خاص خود یعنی نخ ریسی و گلیم بافی را انجام میدهند. جلوهی زیبای اقوام عشایر و جوش و خروش آنها شادابی و طراوت روستا را چندین برابر میکند.
یکی از غذاهای محلی و پرطرفدار هنزا غذایی به نام بزقورمه است. که از گوشت گوسفند و کشک و نخود تشکیل میشود و از معروفترین غذاهای کرمان به شمار میرود. اما این غذا در روستای هنزا با دستور محلی اهالی روستا و به روشی متفاوت طبخ میشود.
جاذبه های گردشگری هنزا
روستای هنزا جاذبه های گردشگری زیادی را در خود جای داده که اینجا به معرفی زیباترین آنها میپردزیم:
دره گلی هوک از چشم انداز های طبیعی هنزا است. طول این دره به حدود دو کیلومتر میرسد و آب رودخانه خروشان سرمشک از این دره عبور میکند. در برخی از نقاط، عمق این دره به 100 متر نیز میرسد. و به خاطر وجود درختان اوورس و کهکم ظاهر سبز و دلنشینی به خود گرفته است و محلی تماشایی و آرامش بخش برای گذراندن یک عصر دلپذیر بهاری میباشد.
آبشار سرخوئیه که در اصلاح محلیها نام دیگری برای این آبشار وجود دارد و آن کمر شرشره است. فاصلهی آبشار سرخوئیه از روستای هنزا حدود سه کیلومتر میباشد و در منطقه ای با انبوه درختان گردو و پرندگانی که در پیرامون دشتها و درختان آواز میخوانند واقع شدهاست. این آبشار مرتفع با سقوط خروشان و صدای دلپذیرش منظرهی طبیعی دلنشنی را برای بازدیدکنندگان مهیا کرده است.
دره گلوگازر از دیگر دره های پیرامون روستا میتوان میباشد. این منطقه از مناطق بکر و کمتر شناخته شدهی روستای هنزا به شمار میرود به همین علت بازدید از آن خالی از لطف نیست، از جهت موقعیت جغرافیایی درهی گلوگاز در فاصلهی 6 کیلومتر از قسمت جنوبی هنزا قرار دارد.
منطقه تاریخی سرمشک به خاطر وجود چشمههای فراوان، باغهای رنگارنگ میوه، درههای سبز و عمیق و معدن قدیمی مس مورد توجه گردشگران زیاده قرار گفته است، سرمشک از سمت شرقی خود به روستای هنزا متصل شده است و فاصلهی چندانی با روستا ندارد.
استان کرمان با بافت مذهبی خود اهمیت خاصی در تاریخچه مذهبی کشورمان دارد در سرتاسر کرمان شاهد آرامگاه و امامزاده های بسیاری از شخصیت های مهم مذهبی هستیم، در روستای هنزا نیز امامزادهای با نام امامزاده سید محمد رضا ابوطالب وجود دارد. گفته شده است که این شخصیت مهم که از ایشان در کتب دینی و تاریخی بسیاری نام برده شده از نوادگان امام موسی کاظم به شمار میرفتند.
جالب است بدانید به گفته ی سازمان میراث فرهنگی ایران روستای هنزا و تخت سر تشک که هر دو در استان کرمان واقع شدهاند از متفاوتترین نواحی کرمان به شمار میروند و برخلاف خود استان کرمان از مناطق سردسیر کشورمان محسوب میشوند.
نحوه دسترسی به روستا
روستای هنزا، در استان کرمان، در قسمتی از توابع رابر در شهرستان بافت، در مسیر جاده بافت - جیرفت و 15 کیلومتری بخش ساردوئیه واقع شده است.جهت دسترسی به این روستای خوش آب و هوا، باید توسط جاده بافت - جیرفت، به سمت هنزا پیش بروید. این جاده پر پیچ و خم می باشد بنابراین با احیاط رانندگی کنید. پس از طی 10 کیلومتر از جاده، به دره ای زیبا می رسید و درختان گردو و رودخانه پر خروش این روستا را مشاهده می کنید.
سایر جاذبه های گردشگری استان کرمان
از جمله جاذبههای دیدنی کرمان از مناطق زیبایی مثل عمارت فتح آباد و جنگل قائم، دریاچه جوان شهداد، باغ شازده ماهان و ... میباشد که پیشنهاد میکنیم در سفر به کرمان از آنها بازدید نمایید.
اقامتگاه مناسب در کرمان
در طی مسافرت خود به استان تاریخی کرمان به هیچ وجه نگران اقامت خود نباشید زیرا سایت ویلاجار برای رفاه حال شما مسافران گرامی لیستی از بهترین اقامتگاههای بومگردی در کرمان را همراه با اطلاعات کامل و هزینهی هرشب اقامت در آنها گرد آورده است تا شما بتوانید در کمترین زمان ممکن اقامتگاه مورد علاقه خود را انتخاب و رزرو نمایید.
شنبه 04 فروردین 1403
جمعه 23 تیر 1402
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1402
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1402
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1402
دوشنبه 20 دی 1400
دوشنبه 26 مهر 1400
دوشنبه 07 تیر 1400
شنبه 25 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 25 فروردین 1400
دوشنبه 27 بهمن 1399
شنبه 27 دی 1399
پنج شنبه 20 آذر 1399
چهارشنبه 07 خرداد 1399