چهار محال و بختیاری، یکی از زیباترین استان های ایران است که جاذبه های گردشگری گوناگونی دارد. این استان، برای دوستداران طبیعت، مقصد مناسبی می تواند باشد زیرا در نقاط مختلف اش، دارای طبیعتی زیبا و بکر است. رشته کوه های زاگرس، سبب شده اند که چشم انداز های بی نظیری در این استان ایجاد گردد.
یکی از جاذبه های گردشگری چهار محال و بختیاری، آبشار زرد لیمه (Zard Lime waterfall) می باشد. این آبشار زیبا، در رشته کوه های زاگرس و در ضلع غربی شهرستان اردل قرار گرفته است. شهرستان اردل با شهرکرد، حدودا 80 کیلومتر فاصله دارد. هنگام عبور از این شهرستان، عشایر را نیز مشاهده خواهید نمود.
ارتفاع آبشار زرد لیمه حدودا 40 متر و عرض تاج آن حدودا 65 متر می باشد، به همین دلیل، یکی از آبشار های بسیار عریض ایران به شمار می رود. این آبشار، در میان صخره های مرتفع و یک دره بسیار سرسبز واقع شده است. منطقه ای که این آبشار در آن قرار گرفته است به دلیل دارا بودن از رودخانه ای زیبا، مراتع سرسبز، کوهستان های مرتفع و یک اثر تاریخی با 6000 سال قدمت، می تواند مقصد خوبی برای گردشگران باشد.
در کوهپایه های زاگرس، پوشش گیاهی اصلی، جنگل های پراکنده بلوط می باشد. جنگل های بلوط، بعد از جنگل های شمال کشور، به عنوان دومین منابع طبیعی جنگلی ایران، بسیار با اهمیت هستند. اصطلاحا به این جنگل ها، ریه های تنفسی زاگرس می گویند. وجود این جنگل ها در مجاورت آبشار زرد لیمه، سبب زیبایی و جذابیت دو چندان آن شده اند. در این منطقه، درختان صنوبر و بادام وحشی نیز به وفور یافت می شوند. علاوه بر آن، انواعی از گیاهان با ارزش را می توان در مراتع دره لیمه پیدا کرد. گونه اصلی مرتعی در این منطقه، گون می باشد. این گونه گیاهی را می توانید در نزدیکی رودخانه پر خروش بازفت و مزارع دیم گندم و جو بیابید.
در نزدیکی آبشار، پل خدا آفرین، ایل راه باستانی دژپات و سنگ حجاری شده ای با 6000 سال قدمت وجود دارد. پس از بازدید از آبشار، می توانید از آن ها نیز دیدن کنید. بدین منظور می بایست از آبشار زرد لیمه تا پل خدا آفرین و ایل راه باستانی دژپات، حدودا 3 تا 4 ساعت در مسیری نسبتا سخت پیاده روی کنید. برای مشاهده این دو اثر تاریخی، وجود یک راهنمای محلی ضروری می باشد.
یکی از دلایل بکر باقی ماندن آبشار زرد لیمه، صعب العبور بودن مسیر آن می باشد. تا رسیدن به آبشار، 7 تا 8 ساعت پیاده روی و کوه پیمایی در پیش رو خواهید داشت. در این سفر، یک شب را می بایست در طبیعت سپری کنید. به همین دلیل ضروریست که وسایل مورد نیاز برای کمپ در طبیعت را همراه خود داشته باشید.
برای بازدید از این آبشار، حتما به صورت گروهی اقدام نمایید. راهنمای محلی و راه بلد و تجهیزات مناسب طبیعت گردی، برای این سفر الزامی می باشد. داشتن یک GPS، می تواند در پیدا کردن مسیر مناسب، به شما یاری برساند. از دیگر ملزومات سفر به این منطقه، همراه داشتن مقداری آب و مواد خوراکی است. با وجود اینکه مسیر آبشار سخت و طولانی است، تماشا کردن آن همه زیبایی، خستگی راه را از جسمتان بیرون خواهد کرد.
با توجه به اینکه آب و هوای این منطقه گرم می باشد، بهترین زمان برای مراجعه به آن فصل بهار، از اواسط فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت ماه می باشد. در صورتی که در اردیبشهت ماه به این منطقه سفر کنید، گل های وحشی روییده شده را نیز مشاهده خواهید نمود.
برای دسترسی به آبشار زرد لیمه، می بایست خود را به استان چهار محال و بختیاری و سپس شهرکرد برسانید. پس از آن به طرف شهرستان اردل بروید. پس از گذر کردن از روستاهای کاج، کریم آباد و رستم آباد، به منطقه دیناران خواهید رسید. روستای لشتر، آخرین روستایی است که از آن عبور می کنید. از این قسمت به بعد، راه خاکی می شود. پس از طی 5 کیلومتر از این جاده خاکی، به یک سه راهی می رسید. در اینجا، مسیر وسطی را انتخاب نمایید. این راه، شما را به ساختمان تعاونی عشایر خواهد رساند. از این ساختمان به بعد، مسیر پیاده روی آغاز می گردد. با 7 تا 8 ساعت پیاده روی و طبیعت گردی، به آبشار زرد لیمه خواهید رسید.
آبشار زرد لیمه، در استان چهار محال و بختیاری، شهرکرد، در ضلع غربی شهرستان اردل، در منطقه دیناران و در انتهای یک دره سرسبز به نام زرد لیمه واقع شده است.
یکشنبه 02 مهر 1402
دوشنبه 20 دی 1400
شنبه 23 مرداد 1400
دوشنبه 07 تیر 1400
شنبه 25 اردیبهشت 1400
سه شنبه 24 فروردین 1400
دوشنبه 27 بهمن 1399
شنبه 27 دی 1399
چهارشنبه 19 آذر 1399
چهارشنبه 07 خرداد 1399