استان فارس علاوه بر شهر شیراز و بناهای تاریخی اش، جاذبه های گردشگری دیگری نیز دارد. این استان، چشم اندازهای طبیعی گوناگونی دارد که یکی از آن ها، دریاچه مهارلو، در مجاورت شهر شیراز می باشد.
همه ساله گردشگران و طبیعت گردان بسیاری از این دریاچه زیبا دیدن می کنند و از زیبایی های آن لذت می برند. دریاچه مهارلو، به دلیل رنگ قرمزی که دارد مشهور شده است.
این دریاچه، در نزدیکی روستای مهارلو قرار گرفته است. این روستا که در دامنه های جنوبی رشته کوه های زاگرس واقع شده است، قدمتی طولانی دارد و به دوران صفویه باز می گردد. در گذشته، این روستا را با نام دشت گل نیز می نامیدند. روستای مهارلو، علاوه بر دریاچه، از پتانسیل گردشگری بالایی برخوردار است. خانه هایی که در این روستا وجود دارند، دارای طاق های بلند و مرتفعی هستند. پنجره های قوس دار، جلوه ای این طاق ها را دو چندان کرده است. چشمه آب معدنی در نزدیکی روستا وجود دارد. بومیان روستا بر این باورند که آب این چشمه، در درمان بیماری های پوستی تاثیر گذار می باشد. در مجاورت چشمه، درختان انجیر، بادام و انار به چشم می خورد. بر فراز تپه ای در روستا، زیارتگاهی (زیارتگاه خدیجه بانو) وجود دارد که می توانید از آن نیز دیدن کنید. در گذشته، در نزدیکی روستا، کاروانسرایی به نام شاه عباسی وجود داشته است که هم اکنون، بخش اندکی از آن به جای مانده است.
در ایام قدیم، وسعت دریاچه بسیار بیشتر از امروزه بوده است. این دریاچه هم اکنون در معرض خشک شدن می باشد، البته، قابل ذکر است که به منظور پیشگیری از این اتفاق، اقداماتی انجام شده است.
دریاچه مهارلو، زیستگاه بسیاری از پرندگان مهاجر و غیر مهاجر به شمار می رود. این دریاچه دارای آب شور می باشد. بر اثر خشک شدن قسمت هایی از دریاچه، بستر بعضی از نقاط آن از نمک پوشیده شده است. از این طریق، نمک مورد نیاز شهر شیراز تامین می گردد.
عمق آب در قسمت های گوناگون دریاچه متفاوت می باشد و به بارش های جوی وابسته است. عمق آب در اکثر نقاط دریاچه حدود نیم متر می باشد. در بخش های عمیق نیز نهایتا به سه متر خواهد رسید. آب دریاچه مهارلو از چندین چشمه آب شیرین، رودخانه های سروستان، حمزه، خشک و بارش های باران تامین می گردد.
به دلیل تبخیر شدید آب این دریاچه، به مرور زمان شوری آب افزایش پیدا کرده است. در این دریاچه، نوعی جلبک دریایی قرمز رنگ زندگی می کند. این جلبک را با نام کشند قرمز می شناسند. رشد و تکثیر بیش از اندازه این جلبک، سبب شده است که آب دریاچه مایل به رنگ قرمز باشد. با توجه به ویژگی های این دریاچه، به غیر از یک نوع آبزی به نام آرتیما، موجود زنده دیگری قادر به زندگی در آن نیست. تکثیر کشند قرمز و شوری آب سبب می شود ماهی ها نتوانند در آن زندگی کنند. در پیرامون دریاچه، خزندگانی مانند مار، مارمولک، لاک پشت، سوسمار و برخی از دوزیستان ممکن است مشاهده شوند. علاوه بر آن، پلیکان، کشیم، حواصیل، اردک، خوتکا، فلامینگو، اگرت، باکلان، لک لک و سارگپه از جمله پرندگانی هستند که در این منطقه زندگی می کنند.
دریاچه مهارلو، یک دریاچه فصلی می باشد. در فصل تابستان، قسمت اعظمی از این دریاچه خشک می شود لیکن در فصل های پائیز و زمستان، به دلیل بارندگی، سطح آب دریاچه افزایش می یابد. بهترین زمان برای مراجعه به این دریاچه، از پائیز تا اواسط اردیبهشت ماه می باشد.
برای دسترسی به این دریاچه می بایست به جاده شیراز - فسا بروید. پس از طی 20 کیلومتر، به دریاچه خواهید رسید. با ادامه دادن به مسیر و طی 57 کیلومتر، به روستای مهارلو دسترسی پیدا خواهید کرد. این روستا، در جنوب شرقی شهر شیراز قرار گرفته است.
دوشنبه 20 دی 1400
شنبه 24 مهر 1400
شنبه 23 مرداد 1400
دوشنبه 07 تیر 1400
شنبه 25 اردیبهشت 1400
سه شنبه 24 فروردین 1400
دوشنبه 27 بهمن 1399
شنبه 27 دی 1399
چهارشنبه 19 آذر 1399
چهارشنبه 07 خرداد 1399