یکی از استان های زیبا و سرسبز کشورمان ایران که جاذبه های گردشگری گوناگونی دارد، استان گلستان می باشد. یکی از جاذبه های طبیعی و بسیار تماشایی این استان، روستای زیبای افراتخته تماشایی ترین روستای جنگلی این استان میباشد که در ضلع جنوب شرقی علی آباد کتول قرار گرفته است. جنگلی که این روستا را در بر گرفته، قدمتی چندین هزار ساله دارد و چشم انداز های بسیار زیبایی را برای روستا ایجاد نموده است.
این روستا و طبیعت پیرامونش، زیستگاه جانوران گوناگونی است، از همین رو، شکار در این منطقه ممنوع می باشد. سن برخی از درختانی که در این منطقه وجود دارد، از هزار سال بیشتر می باشد. جنگل افراتخته حدودا 150 هکتار وسعت دارد.
با وجود این که در سال های اخیر، ساخت و ساز هایی در این روستا صورت گرفته، هنوز هم این منطقه تقریبا بکر و ناشناخته باقی مانده است. همه ساله، گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری به این منطقه سفر می کنند تا از این روستا و چشم انداز های بسیار زیبایش دیدن کنند. در جنوب روستا نیز دره بسیار زیبا و تماشایی افراتخته وجود دارد که توصیه می شود حتما از آن دیدن کنید.
روستای افراتخته، به دلیل موقعیت جغرافیایی اش، آب و هوای کوهستانی دارد و تابستان های آن معتدل و زمستان های آن سرد و سخت است. این روستا، از سطح دریا 1550 متر ارتفاع دارد.
در بخش جنوبی روستای افراتخته، رودخانه ای به همین نام جاری می باشد که زیبایی این منطقه را دو چندان کرده است. وجود رودخانه در این منطقه، سبب معتدل شدن آب و هوا، حاصلخیز شدن خاک و پیدایش روستا شده است.
در فاصله 2 کیلومتری از روستای افراتخته، چاهی سنگی به نام پیرآلا وجود دارد که یک چاه باستانی می باشد. حمام قدیمی و گورستان گبری که در این منطقه پیدا شده است، قدمت و کهن بودن روستا را نشان می دهد.
از محصولات زراعی روستای افراتخته، می توانیم به پیاز، سیب زمینی، سیر، گندم، جو، ارزن، یونجه و لوبیا چیتی اشاره کنیم. به دلیل شرایط آب و هوایی مساعد، باغداری و زراعت در این منطقه بسیار پر رونق می باشد. در این روستا، گیاهان دارویی مانند گل گاوزبان نیز کشت می گردد. یکی از فعالیت هایی که مردم این روستا به آن می پردازند، پرورش زنبور و تولید عسل می باشد. شیر و فرآورده های آن، گوشت و پشم گوسفند، از جمله محصولات دامی و لبنی این منطقه به شمار می رود.
اهالی روستای افراتخته، مسلمان و شیعه مذهب می باشند و به گویش فارسی صحبت می کنند. بر اساس آخرین سرشماری که انجام شده است، جمعیت روستای افراتخته 251 نفر بوده است. مردمان این روستا، از طریق کشاورزی، باغداری و دامداری امرار معاش می کنند. علاوه بر این، در روستا صنایع دستی نیز تولید می شود. زنان روستا، از طریق فعالیت های کشاورزی و تولید صنایع دستی، در کسب درآمد تاثیر گذار می باشند.
روستای افراتخته، در دامنه کوه قرار گرفته است و دارای شیب ملایمی می باشد. بافت مسکونی این روستا، به صورت متراکم است. در گذشته، خانه های روستا را با استفاده از مصالحی همچون چوب، سنگ، آجر، گل و خشت بنا می کردند. سقف این خانه ها نیز به صورت شیروانی است. در چند سال اخیر، برای ساخت خانه ها از سیمان، گچ، تیرآهن و... استفاده شده است.
به منظور دسترسی به روستای افراتخته، می بایست به استان گلستان سفر کنید و از طریق شهرهای علی آباد و گرگان، خود را به این روستا برسانید. قبل از رسیدن به این روستا میتوانید با اجاره ویلا در علی آباد کتول یا اجاره ویلا در گرگان در این دو شهر اقامت کوتاهی داشته باشید و سپس به مسیرتان ادامه دهید
مسیر دسترسی به روستای افراتخته، آسفالت شده است و از دل جنگل های انبوهی عبور می کند. این جاده، دارای شیب نسبتا تندی است بنابراین درهنگام عبور از آن بسیار احتیاط کنید. در مواقعی که جاده دارای مه غلیظ است، حرکت و ادامه مسیر بسیار سخت و دشوار است، از این رو، برای سفر به این منطقه، از ماشین های مجهز و مخصوص استفاده کنید. پس از رسیدن به علیآباد کتول، از فرعی اول به سمت روستای مینوچه بروید و مسیر را تا پایان جاده جنگلی طی نمایید تا به روستای زیبا و تماشایی افراتخته برسید.
روستای افراتخته، در فاصله 72 کیلومتری گرگان و 32 کیلومتری جنوب شرق علی آباد کتول قرار گرفته است.
پنج شنبه 18 مرداد 1403
شنبه 13 مرداد 1403
پنج شنبه 12 مرداد 1402
آیا با ماشین ساده مثل پراید راحت میشه رفت ؟
دوشنبه 04 اردیبهشت 1402
چهارشنبه 23 آذر 1401
یکشنبه 19 دی 1400
سه شنبه 20 مهر 1400
سه شنبه 19 مرداد 1400
یکشنبه 06 تیر 1400
سه شنبه 25 خرداد 1400
من و خانواده ام نزدیک به 10 بار رفتیم
سه شنبه 24 فروردین 1400
چهارشنبه 20 اسفند 1399
یکشنبه 26 بهمن 1399
پنج شنبه 25 دی 1399
سه شنبه 18 آذر 1399
چهارشنبه 07 خرداد 1399