کشورمان ایران، دارای تاریخ طولانی و پر فراز و نشیبی می باشد. موزه های گوناگونی در کشور وجود دارد که هر یک از آن ها، نمایانگر دوره ای از تاریخ و رویداد های مختلف تاریخی است. بازدید از این موزه ها، خالی از لطف نخواهد بود و می تواند شما را با وقایع تاریخی رخ داده در ایران آشنا کند.
یکی از موزه هایی زیبا و تماشایی که در کشورمان وجود دارد، موزه جواهرات ملی یا موزه جواهرات سلطنتی می باشد. هم اکنون این موزه در بخش پایینی بانک مرکزی قرار دارد. در این موزه، جواهرات و سنگ های قیمتی و نفیس تاریخ ایران نگهداری می شود.
در ایران، جمع آوری جواهرات با ارزش و نفیس به دوران حکومت صفویان باز میگردد. تا قبل از این دوران، جواهرات در خزانه دولتی جایی نداشته اند.
خزانه جواهرات ملی در سال 1334 هجری شمسی، بنا شد. با تاسیس بانک مرکزی ایران در سال 1339 هجری شمسی، جواهرات ملی به این بانک سپرده و به امانت گذاشته شد.
موزه جواهرات ملی، 1000 متر مربع مساحت دارد. برای محافظت از این موزه، سیستم های ایمنی گوناگونی تعبیه شده است که آلمانی ها آن را ساخته اند. این موزه تا پیش از انقلاب اسلامی، فعالیت داشت. هنگامی که مردم انقلاب کردند، این موزه مدتی تعطیل شد. در نهایت دوباره در سال 1369 هجری شمسی، درب موزه باز و مجددا به عموم اجازه بازدید از موزه داده شد. لازم به ذکر است که در جریان انقلاب اسلامی، هیچ گونه آسیب و صدمه ای به جواهرات این موزه وارد نشد.
جواهرات این موزه از زمان حکومت قاجاریان، تغییرات زیادی نداشته اند، لیکن پس از مدتی، دو گوهر گران بها به این موزه آورده شدند. یکی از آن ها فیروزه ای از معادن نیشابور و دیگری مروارید گران قیمت و بسیار با ارزش خلیج همیشه فارس می باشد.
امکان بازدید از موزه جواهرات ملی، از شنبه تا سه شنبه امکان پذیر می باشد. کودکانی که کمتر از 6 سال دارند، اجازه ورود به این موزه را نخواهند داشت. پیش از ورود به این موزه، می بایست وسایل خود را (مانند کیف، موبایل و...) تحویل دهید. در این موزه، امکان عکاسی از جواهرات وجود ندارد. به منظور وارد شدن به این موزه، باید از چندین راهرو عبور کنید تا به زیرزمین ساختمان و درب گاو صندوق مانند آن برسید.
جواهرات و اشیاء گران بهای این موزه، در 36 بخش دسته بندی می شوند که از آن ها می توانیم به تاج و نیم تاج، زیورآلات تزئینی، گلدان، عصا، تخت، سرپوش غذا، قلیان، آیینه، جقه ها (پیش کلاه)، گل سینه، سنجاق و... اشاره کنیم.
الماس دریای نور، الماس کوه نور، تخت نادری، تخت طاووس (تخت خورشید) و کره جواهر، از اصلی ترین و مهم ترین جواهرات موجود در این موزه به شمار می روند. دریای نور، زیبا ترین و درشت ترین الماس در میان گوهر های سلطنتی ایران می باشد، علاوه بر آن، یکی از گوهر های معروف جهان نیز به شمار می رود. الماس کوه نور نیز بزرگ ترین الماس شناخته شده در دنیا محسوب می گردد. از دیگر جواهرات با اهمیت این موزه می توان تاج فرح پهلوی، تاج پهلوی، تاج کیانی، کلاه عباس میرزا، جبه تاج گذاری رضاشاه و... را نام برد.
موزه جواهرات ملی در استان تهران، شهر تهران، خیابان فردوسی، روبروی سفارت ترکیه و در بخش پایینی بانک مرکزی ایران قرار دارد.
دوشنبه 21 آذر 1401
این کمربند از الماس و بریان ساخته شده
شنبه 18 دی 1400
سه شنبه 20 مهر 1400
سه شنبه 19 مرداد 1400
یکشنبه 06 تیر 1400
چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400
دوشنبه 23 فروردین 1400
چهارشنبه 20 اسفند 1399
یکشنبه 26 بهمن 1399
پنج شنبه 25 دی 1399
مجموعهای از گران قیمت ترین جواهرات جهان است که در طی قرون جمع آوری شده و در خیابان فردوسی تهران قرار داره.
سه شنبه 18 آذر 1399
چهارشنبه 07 خرداد 1399