روستای برغان، واقع شده در قسمت مرکزی استان البرز، شهرستان کرج و بخش چندار، می باشد و بین دو رود سنج و شاهرود قرار دارد. به خاطر نزدیکی این روستا به کرج و کردان بسیاری از مسافرانی که به این مناطق سفر میکنند در فصل بهار یا تابستان سری هم به این روستا میزنند و از خنکی هوای و طبیعت زیبای آن استفاده میکنند.
برغان با غرب کرج در حدود 13 کیلومتر فاصله دارد. این روستا در سرشماری سال 85 دارای 1623 نفر جمعیت بوده است.
روستای برغان در بهار و تابستان دارای آب و هوایی معتدل و در پاییز و زمستانی سرد است. رودهای شاهرود و سنج که از رشته کوه های البرز میآیند، از این روستا گذر میکند.
جاذبه های دیدنی روستای برغان
قدمت روستای برغان، بسیار بیشتر از شهر کرج (که بزرگترین شهر همجوار آن میباشد) است.
از آثار باستانی روستای برغان میتوان به پل تاریخی برغان، چنار قدیمی و سالخورده مسجد جامع، درخت پیر سپید ارک و تپه باستانی قلعه کش کلا می توان اشاره نمود.
- حسینیه اعظم برغان از بناهای مهم مذهبی روستا می باشد که طبق نوشته کتیبه های سنگی به دست آمده از سردر آن، قدمت 500 ساله دارد و پیشینه آن به دوره صفویه میرسد. این بنا در حال حاضر تحت پوشش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میباشد و در سال1382 با شماره ثبت 10824 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- پل بسیار قدیمی نیز در ورودی حسینیه اعظم، و در روی شاهرود قرار دارد که قدمت آن با حسینیه برابر میباشد و احداث آن به دوره صفویه برمیگردد.
- داخل حیاط حسینیه درخت چناری با قدمت بسیار زیاد قرار دارد که دیدن قطر زیاد و بزرگی آن خالی از لطف نیست. داخل این درخت به دلیل پوسیدگی خالی شده و به شکل اتاقکی در آمده است که وسط آن با قرار دادن حوضی بسیار زیبا و قرار گیری سکوها در اطراف آن جلوه بی بدیلی به درخت کهنسال داده است. مردم روستا به شفا دادن این درخت اعتقاد دارند و به آن دخیل میبندند.
- در مرکز روستای برغان مرکز تجمعات و رویدادهای مهم روستای یعنی میدان برغان واقع شده است. این میدان از معروف ترین و شلوغ ترین قسمت های روستا است و در ماه محرم در آن مراسم عزاداری همگانی برگزار میشود.
- تپه کشکلا از دیگر جاذبه های روستای برغان میباشد که در گذشته قلعه ای در آن قرار داشته است ولی هم اکنون از آن به جز چند قطعه سفالی چیزی نمانده است.
- یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی روستای برغان باغ های میوه و درختان قدیمی آن است که اگر در فصل باردهی درختان به این روستا سفر کنید مجذوب مناظر درختان پر از میوه در این روستا میشوید و میتوانید میوه های تازه از درخت چیده شده را از روستاییان خریداری کرده و بخورید.
- آتشکده کرج یکی از زیباترین مناطقی است که در 20 کیلومتری کرج قرار دارد و در مسیر سفر به برغان میتوانید سری به آن بزنید. این آتشکده یکی از مناطق متفاوت گردشگری در اطراف تهران محسوب میشود که نظیر آن را در جای دیگری نمیتوانید بیابید. در گذشته این آتشکده محل زندگی و پرستشگاه زرتشتیان بوده اما امروزه فقط به یک مکان گردشگری تبدیل شده است.
بهترین زمان سفر
بهترین زمان سفر به روستای برغان فصل بهار است مخصوصا در فروردین ماه که طبیعت به تازگی سبزی خود را باز مییابد و نسیم بهاری برگ درختان را نوازش میدهد. اما سفر در تابستان و پاییز هم از مزایای خود برخوردار است.
اگر در تابستان به برغان سفر کنید شاهد درختان زیبا و پز از میوه این منطقه هستید و میتوانید در این فصل از میوه های خوشمزه و مرغوب برغان میل کنید.
در پاییز هم برگ زرد و نارنجی درختان سمفونی زیبایی از رنگ ها در پیش چشم بینندگان پدیدار میکند.
اگر اهل ماجراجویی هستید و تحمل برف و یخبندان را دارید میتوانید زمستان به این منطقه بروید و به تماشای آبشارهای یخ زده و مناطق جنگلی پوشیده از برف بپردازید.
سوغاتی و محصولات برغان
سوغاتی های روستای برغان، انواع لبنیات (شیر، سرشیر، دوغ ماست، ...) ، عسل، گردو، آلو، توت میباشد. در این روستا یک بستنی محلی خوشمزه تهیه میشود که بستنی گله نام دارد. در سفر به برغان حتما از این بستنی خاص و خوشمزه امتحان کنید. برای تهیه این بستنی محلی شیر جوشیده را در ظرف آهنی گالوانیزه با شکر و گلاب و هل مخلوط میکنند و ظرف فلزی را داخل یک ظرف چوبی که پر از یخ کرده اند میگذارند و مدام بستنی را هم میزنند.
آلوی برغان را میتوانیم مهم ترین محصول تولید شده در این روستا بدانیم. این میوه از پیوند درخت آلو بخارا و آلوی محلی به دست می آید و در تولید انواع لواشک و خوراکی های ترش کاربرد دارد. محلی ها به این آلو گوجه برغان نیز میگویند و از آن در پخت غذاهای محلی خود استفاده میکنند.
مسیر دسترسی به برغان
برای رسیدن به برغان دو مسیر وجود دارد که در مسیر اول از تهران به سمت ساوجبلاغ بروید و سپس در جاده کردان روستای برغان را میبینید.
در مسیر دوم از تهران به سمت کرج حرکت کنید و در آتشکده کرج از دوراهی به سمت برغان بروید. فاصله این مسیر دوراهی تا روستای برغان ده کیلومتر است.
اقامت در کرج
برای اقامت در کرج میتوانید در سایت ویلاجار لیست ویلاهای کرج را مشاهده کنید و از هزینه اقامت در آنها مطلع شوید همچنین فراموش نکنید تا از کاخ مروارید کرج و روستای آتشگاه که در مسیر برغان قرار دارد نیز دیدن کنید.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1402
چهارشنبه 10 آذر 1400
دوشنبه 04 مرداد 1400
چهارشنبه 19 خرداد 1400
شنبه 11 اردیبهشت 1400
یکشنبه 15 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
پنج شنبه 14 اسفند 1399
چهارشنبه 15 بهمن 1399
شنبه 13 دی 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399