استان ایلام، که در غرب کشورمان ایران قرار گرفته، جاذبه های گردشگری گوناگونی را در خود جای داده است. یکی از این جاذبه های طبیعی و تاریخی، تنگه بهرام چوبین می باشد. این تنگه، مخفی گاه و شکارگاه سردار دلیر ساسانی، بهرام چوبین بوده است، به همین دلیل این گونه نامگذاری شده است. تنگه چوبین، به دلیل زیبایی ها و آثار تاریخی که دارد، در فهرست آثار ملی کشورمان ثبت شده است.
تنگه بهرام چوبین، در پیرامون شهر دره شهر قرار گرفته است. دره شهر در کوهپایه کبیر کوه و در مجاورت رود سیمره قرار دارد. فاصله این شهر با شهر ایلام حدودا 240 کیلومتر می باشد.
در داخل تنگه بهرام چوبین و همچنین محدوده پیرامون آن، مناطق بکر و بسیار دیدنی وجود دارد که بازدید از آن ها خالی از لطف نخواهد بود. در این منطقه، حیوانات و پرندگان گوناگونی زندگی می کنند.
تنگه بهرام چوبین، در منطقه ای سرسبز و خوش آب و هوا واقع شده است، به همین دلیل، بهرام چوبین برای خوش گذرانی، شکار و تفریح به این منطقه می آمده است. آثار تاریخی گوناگونی در این تنگه وجود دارد که می توانید از آن ها نیز دیدن کنید.
این تنگه، از جنبه نظامی نیز اهمیت بسیاری داشته است. این موضوع را دیوارهای تاریخی ساخته شده بر صخره های تنگه، تایید می کند. در زمان شورش علیه خسرو پرویز، این تنگه، مخفی گاه و دژی امن برای بهرام چوبین به شمار می رفته است. دیوارهایی که بر روی صخره ها ساخته شده اند، سبب شده که این تنگه به یک منطقه ایمن تبدیل شود.
از آثاری که از زمان بهرام چوبین تا به امروز در این تنگه به جای مانده است، چهار عدد آب انبار را می توان ذکر نمود. این آب انبار ها، دارای آب آشامیدنی نیز می باشند.
در گذشته شاه نشین و اماکن مسکونی نیز در بخش داخلی تنگه وجود داشته که امروزه اثر چندانی از آن ها به جا نمانده است. در قسمت فوقانی صخره ها، قلعه اصلی بهرام چوبین وجود دارد. قلعه بهرام چوبین نیز مانند بسیاری از آثار تاریخی موجود در این تنگه، تا حدودی ویران شده است.
جهت دسترسی به تنگه و بازدید از آن می بایست 12 کیلومتر را به سمت شرق دره شهر طی نمایید.
یکشنبه 20 آذر 1401
شنبه 18 دی 1400
دوشنبه 19 مهر 1400
سه شنبه 19 مرداد 1400
یکشنبه 06 تیر 1400
چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400
دوشنبه 23 فروردین 1400
چهارشنبه 20 اسفند 1399
پنج شنبه 25 دی 1399
سه شنبه 18 آذر 1399
سه شنبه 06 خرداد 1399