در شهر های مختلف ایران، بازار های سنتی و قدیمی وجود دارد که بازدید کردن از آن ها خالی از لطف نخواهد بود. در این بازار های سنتی، علاوه بر خرید سوغات، می توان با فرهنگ اهالی آن شهر نیز آشنا شد. برخی از این بازار ها، قدمتی طولانی دارند و به صدها سال پیش باز می گردند. علاوه بر موارد ذکر شده، بسیاری از این بازار ها معماری منحصر به فرد و بسیار زیبایی دارند و قلب تپنده شهر محسوب می گردند. یقینا با حضور در بازار های سنتی و تماشای جریان زندگی در آن ها، بسیار لذت خواهید برد، بنابراین توصیه می شود حتما از آن ها دیدن کنید.
یکی از بازار های سنتی و با قدمت ایران، بازار زنجان می باشد. با توجه به معماری بسیار زیبای این بازار، به آسانی می توان دریافت که به سبک قاجار طراحی و بنا شده است. این بازار باشکوه که در بافت قدیمی شهر زنجان واقع شده است، از با اهمیت ترین اماکن تجاری این شهر به شمار می رود.
در دوره حکومت آقا محمدخان قاجار، این بازار در زمینی به مساحت 15 هکتار بنا شد و پس از گذشت 8 سال، در دوره فتحعلی شاه، به اتمام رسید. پس از چندین سال، کاروانسراها، گرمابه ها، مساجد و راسته های متعددی در پیرامون این بازار بنا شدند و در نهایت ساخت مجموعه بازار سنتی زنجان به پایان رسید. گرمابه حاج داداش، یکی از گرمابه هایست که سال ها پیش در این بازار ساخته شد. امروزه این گرمابه به سفره خانه سنتی تغییر کاربری داده است.
برای وارد شدن به بازار سنتی زنجان، 56 راه اصلی و فرعی وجود دارد. در این بازار حدودا 940 مغازه مختلف به چشم می خورد که می توانید از آن ها خرید کنید.
این بازار، به دو بخش پایین و بالا تقسیم شده است. به دلیل اینکه در بخش بالایی بازار، اجناس از تنوع بیشتری برخوردار هستند و همچنین عرضه محصولات نیز بیشتر می باشد، این قسمت، با اهمیت ترین بخش تجاری و اقتصادی شهر زنجان به شمار می رود. برای خرید اجناس لوکس و گران بها می توانید به راسته قیصریه مراجعه کنید. این راسته، یکی از فعال ترین بخش های این بازار می باشد. عظمت بازار، وجود راسته ها، سرا ها، کاروانسرا ها و مساجد، پویایی و فعال بودن این مسجد را نمایان می کند.
در این بازار، 8 راسته گوناگون وجود دارد که از آن ها می توانیم به راسته کفاش ها، زرگر ها، سراج ها، بزاز ها و... اشاره کنیم. در بازار سنتی زنجان، 5 مسجد و دو کاروانسرای با اهمیت "حاج علی قلی" و "حاج کربلایی علی" وجود دارد که می توانید از آنها نیز دیدن کنید.
شنبه 19 آذر 1401
شنبه 18 دی 1400
دوشنبه 19 مهر 1400
سه شنبه 19 مرداد 1400
یکشنبه 06 تیر 1400
چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400
دوشنبه 23 فروردین 1400
چهارشنبه 20 اسفند 1399
شنبه 25 بهمن 1399
پنج شنبه 25 دی 1399
سه شنبه 18 آذر 1399
سه شنبه 06 خرداد 1399