جواهرده یکی از مناطق زیبا در استان مازندران و از جاذبه های گردشگری رامسر محسوب میشود. جواهرده زیبایی وصف ناپذیری دارد و می توان از آن به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت در عرصه طبیعت یاد کرد که همواره مورد توجه کوهنوردان و طبیعتگردان حرفه ای بوده است.
روستای جواهرده رامسر در فاصله 27 کیلومتری رامسر با ارتفاعی به اندازه 2000 متر واقع شده است. این روستا از توابع دهستان سخت سر میباشد و شامل روستاهای سفیدتمشک، سلمل، گاو رمک، دریاچشته و لپاسرک است.
اقلیم روستای جواهرده رامسر
با توجه به ارتفاع قرار گیری جواهرده، عمدتا هوای غالب این منطقه، خنک میباشد به حدی که در فصل تابستان و اواخر بهار این خنکی را میتوان به وضوح حس کرد. زمان مناسب برای سفر به جواهرده تابستان میباشد. در این فصل بخشی از برف ها ذوب شده و با جاری شدن در مناطق اطراف جواهرده زیبایی وصف نشدنی به طبیعت میدهند.
جاذبه های طبیعی روستای جواهرده
روستای جواهرده در فصل تابستان بخاطر آب و هوای خنک خود میزبان تعداد بی شماری از گردشگران داخلی و خارجی می باشد و در زمستان به دلیل کوه های پر برفی که دارد زیبایی چشمگیری را برای گردشگران به ارمغان می آورد. افرادی که به تماشای اقیانوس ابر در روستاها و جنگل علاقه دارند روستای جواهرده گزینه مناسبی برای دیدن انبوه ابرها و لذت بردن از آب و هوای مه آلود است.
از معروف ترین کوه های جواهرده می توان به سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس)، واژک، سه براره و رژه (رجه) اشاره کرد که مرتفعترین این قلهها، قلهی سرخ تله است.
در نزدیکی جواهرده، پوشش جنگلی به چمنزار و بوته زار تغییر شکل می دهد و در همین نقطه در دامنه کوههای پر برف سماموس روستای ییلاقی و سنتی جواهرده با طبیعت وصف ناپذیرش خودنمایی میکند. لپاسر نیز با چشمههای معروف و درمانی آن یکی از جاهای دیدنی و جذاب است.
مسیر افسونگر روستای جواهرده از دیگر جاذبه های آن است. مسیری که در سال 1350 با تلاش مهندسین کشور آلمان احداث شد و پیچ هایی که این جاده دارد عبور از آن را هرگز خسته کننده نمیسازد.
جویبارهای قسمت بالایی این روستا به علاوه آبشارهای زیبای دائمی و فصلی که در طول جاده جواهرده قرار دارند، پارک جنگلی وسیع در میان دره که در کنار رود صفارود واقع شده است و همچنین رودخانهای با آب معدنی گازدار از دیگر جاذبههای گردشگری این منطقه به محسوب می شوند. یکی از آبشارهای جواهرده، صفارود است که در فاصله 15 کیلومتری جاده جواهرده به زیبایی می خروشد و رهگذران را چند دقیقه ای به اتراق در کنار خود وادار میسازد. در مجاورت این آبشار، آلاچیق هایی تعبیه شده اند و دکه های فروش سوغات شمال هم محصولات خود را به مسافران عرضه میکنند. چشمه های کوه کنین، برشی، سلیمان هم علاوه بر آبشارهای موجود، آب آشامیدنی روستای جواهرده را تامین میکنند.
جنگل صفارود نیز در فاصله 9 کیلومتری جاده جواهرده مقصد افراد زیادی است که از روستای جواهرده بازدید میکنند. در این جنگل، نوای دلنشین رودخانه صفارود که از سماموس به این جنگل جاری است و از تنگ دره و صیقل محله گذر میکند و همچنین حضور چشمه ای که آب آشامیدنی طبیعتگردان این جنگل را فراهم میکند، جذابیت دوچندانی به آن بخشیده است. در این جنگل امکاناتی نظیر کافه، سرویس بهداشتی، آلاچیق و باربیکیو وجود دارد.
از بهترین و دلنشین ترین مناطق روستای جواهرده رامسر، دریاچه قو است. این دریاچه به عنوان یک دریاچه مصنوعی به همراه امکاناتی همچون قایق پدالی، در فاصله 2.5 کیلومتری از روستای جواهرده قرار دارد.
جاذبه های تاریخی و فرهنگی جواهرده
مسجد آدینه که گویا در گذشتههای دور، معبد و آتشکدهای زرتشتی بوده است و نیز قبرهای بزرگی که در منطقه پراکنده است، از آثار تاریخی مهم این روستا به شمار می آیند. قدمت مسجد آدینه حدود 700 سال است و به همت شخصی از بزرگان جواهرده به نام شل شریف احداث شد. این مسجد بارها دچار آسیب شده که ویران کنندهترین آنها در چند سال گذشته به علت برخورد رعد و برق با درخت زبان گنجشک مجاور آن بود که موجب آتش سوزی تمام ساختمان مسجد شد. این مسجد مجددا بازسازی و مرمت شد و هم اکنون پذیرای مسافران جواهرده میباشد.
در گذشته مراسم گل کاری دختران دوشیزه به نام دزگا مزگتی و جشنهای همراه آن در مسجد برگزار میشده است و از همه مناطق استان مازندران و گیلان برای شرکت در این جشن گرد هم میآمدهاند.
گورهای گبری با قدمتی به اندازه 2 الی 3 هزار سال که به زمان هخامنشیان بازمیگردد نیز از دیگر مکان های جالب جواهرده است. گبر نام مردم غیر مسلمان بوده که به اشتباه به کافران نسبت داده میشود. گورهای گبری به صورت خمره ای یا سرداب ساخته شده و اشیای گران قیمت مردم آن دوره را در آنها دفن کرده اند.
مقبره شاه یحیی نیز در نزدیکی قله سماموس از دیگر مکان هایی است که مردم محلی برای ادای نذر خود به آنجا رفته و از صاحب این آرامگاه، روزی، آرامش و رفع مشکلات را خواستار هستند.
لباس محلی اغلب ساکنان دهستان جواهرده در مازندران جلوه خاصی دارد که این منطقه را از دیگر مناطق استان جدا میکند. لباسهای سنتی بانوان این منطقه که در اغلب جشن ها و مراسم به تن میکنند، شکوه و جلوه ویژه ای به مراسم ها میبخشد.
مسیر دسترسی به ییلاق سنتی جواهرده
از داخل شهر رامسر با گذر از سه راهی فلسطین به طرف کوهستان رفته و سپس عبور از میان کوههای مشجر و در امتداد رودخانه خروشان صفارود، روستای جواهرده واقع شده است که همراه با افزایش ارتفاع در طول مسیر، به تدریج نوع پوشش گیاهی تغییر مییابد و از تراکم درختان کاسته میشود.
نکات تکمیلی سفر به جواهرده
- ممکن است هنگام ورود به جواهرده از شما هزینه ای دریافت شودکه این مبلغ صرف نگهداری و نظافت روستا میشود.
- در صورتی که تمایل داشتید شب را در جنگل صفارود بمانید میتوانید از مجتمع خدماتی واقع در آن استفاده نمایید.
- حتما هنگام گردش در جنگل همراه خود مقداری مواد خوراکی داشته باشید.
- اگر برای اولین با قدم به کوه های اطراف جواهرده میگذراید حتما با فرد ماهر و آشنا به منطقه همراه شوید.
- برای اقامت در این روستای توریستی میتوانید اجاره ویلا در جواهرده را انتخاب کرده تا با خیالی آسوده از تمام نقاط آن دیدن کنید.
- برای دیدن سایر جاذبه های رامسر مانند جنگل دالخانی، بلوار کازینو، سد میجران و دیدنی های دیگر میتوانید از اجاره ویلا در رامسر استفاده کنید.
چهارشنبه 10 آذر 1400
دوشنبه 04 مرداد 1400
چهارشنبه 19 خرداد 1400
سه شنبه 18 خرداد 1400
یکشنبه 15 فروردین 1400
شنبه 14 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
پنج شنبه 14 اسفند 1399
ما اینجا رفتیم و توی یه کلبه چوبی اقامت داشتیم خیلی خوش گذشت.
چهارشنبه 15 بهمن 1399
شنبه 13 دی 1399
شنبه 17 آبان 1399
دوشنبه 28 مهر 1399
پنج شنبه 30 مرداد 1399
شنبه 11 مرداد 1399
شنبه 21 تیر 1399
شنبه 07 تیر 1399
شنبه 31 خرداد 1399
یکشنبه 25 خرداد 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399