یکی از جاذبه های گردشگری شهر شوش و استان خوزستان، آرامگاه دانیال نبی می باشد که همه ساله گردشگران بسیاری را به خود مجذوب می کند. این آرامگاه، در نزدیکی تپه ارگ و بر روی ساحل شرقی رودخانه شاوور قرار گرفته است.
قدمت شهر شوش بسیار طولانی است و حدودا به 4 هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد، به همین دلیل، شوش یکی از قدیمی ترین شهرهای دنیا محسوب می گردد.
دانیال نبی، از پیامبران بنی اسرائیل و یکی از نوادگان حضرت یعقوب بوده است. وی همراه با برخی از یهودیان، به ایران آمد و در شهر شوش سکنی گزید. بر اساس تحقیقات و بررسی های انجام شده، دانیال نبی 83 سال عمر کرده است. محلی که او را به خاک سپردند هنوز به طور دقیق مشخص نشده است لیکن بر طبق گفته اکثر تاریخ دانان، او را در ضلع شرقی رودخانه شاوور در شهر شوش به خاک سپرده اند. برخی نیز بر این باورند که محل دفن ایشان در مصر، عراق یا سمرقند بوده است.
آرامگاه دانیال نبی به دلیل سیلی که در سال 1249 هجری شمسی رخ داد، ویران شد. مدتی بعد، یکی از روحانیون به نام جعفر شوشتری دستور ساخت آرامگاهی جدید را برای ایشان داد. معماری آرامگاه جدید را حاج ملاحسین معمار بر عهده گرفت. وی در مرکز این آرامگاه، ضرحی قرار داد. این آرامگاه دارای گنبدی اورچین و دو پوسته است. این گنبد، حدودا 5 قطر و 20 متر ارتفاع دارد. این گنبد، در دوره حکومت سلجوقیان بنا شده است.
پوسته خارجی این گنبد صرفا جنبه نمادین دارد و از فاصله های دور به خوبی مشاهده می گردد. گنبد این آرامگاه مخروطی شکل می باشد و به صورت پله ای ساخته شده است.
در بخش داخلی این آرامگاه، آینه کاری و کاشی کاری های زیبایی مشاهده می شود که سبب معنوی شدن فضا شده اند. آرامگاه دانیال نبی دارای دو حیاط می باشد. در بخش مرکزی حیاط اصلی این آرمگاه، حوضی وجود دارد، در پیرامون آن نیز اتاق هایی به منظور استراحت زائران ساخته شده است. در ضلع غربی آرامگاه، کاشی کاری های زیبای ایرانی - اسلامی و هم چنین در ضلع شرقی آن دو مناره با 10 متر ارتفاع وجود دارد. بر اساس حکاکی های موجود بر روی مناره ها، ساخت آن ها مربوط به سال 1330 هجری قمری می باشد.
آرامگاه دانیال نبی، در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است. در صورتی که تمایل دارید به داخل آرامگاه بروید، می بایست خود را به ورودی شرقی آن برسانید.
آرامگاه دانیال نبی، در شهر شوش، در خیابان امام خمینی واقع شده است.
چهارشنبه 02 آذر 1401
دوشنبه 13 دی 1400
چهارشنبه 07 مهر 1400
دوشنبه 18 مرداد 1400
چهارشنبه 02 تیر 1400
دوشنبه 20 اردیبهشت 1400
یکشنبه 22 فروردین 1400
سه شنبه 19 اسفند 1399
پنج شنبه 23 بهمن 1399
چهارشنبه 24 دی 1399
یکشنبه 16 آذر 1399
سه شنبه 06 خرداد 1399